«Χ»ορταστική ισοπαλία ΠΑΣ - Ατρομήτου (2-2)

on .

PAS ATROMHTOS 1 21 1 21

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι του Κυπέλλου Ελλάδας είναι αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 χτες βράδυ στο «Ζωσιμάδες» μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την «αχίλλειο πτέρνα» των Γιαννιωτών στις εκτελέσεις κόρνερ και πέτυχε δύο γκολ με τα στόπερ του. Αρχικά ο Στρούγγης (23’) μετά από κόρνερ του Μουνίθ, ενώ ο ΠΑΣ ισοφάρισε με πέναλτι του Ελευθεριάδη (34’) κι ενώ νωρίτερα είχε δοκάρι με τον Παντελάκη (33’). Ο Ατρόμητος πήρε και πάλι το προβάδισμα με κεφαλιά του Γούτα (44’) ύστερα από κόρνερ του Ούμπιντες.
Στην επανάληψη η είσοδος του Καρτάλη βελτίωσε πολύ τον ΠΑΣ μεσοεπιθετικά. Στο 68’ μετά από φοβερό τακουνάκι του Ελευθεριάδη ο Λέο ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 82’ παραλίγο να χαρίσει τη νίκη στους Γιαννιώτες. Ανοιχτή η υπόθεση πρόκριση μετά το 2-2 για τη ρεβάνς στο Περιστέρι στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με αρκετές αλλαγές αφήνοντας εκτός 6 βασικούς παίκτες. Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέμεινε στο σύστημα 4-4-2 παρά τις αλλαγές προσώπων. Ο νεαρός Αθανασίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Πήλιος, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Παντελάκης και Κάργας. Στα αμυντικά χαφ το δίδυμο ήταν οι Πανουργιάς και Λιάσος, δεξί χαφ ο Νάουμετς και αριστερό ο Ελευθεριάδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Λώλης και Λέο.

Δοκάρι ο Ούμπιντες
Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο Ατρόμητος και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΣ και από ότι αποδείχτηκε τα κατάφερε. Μόλις στο 5’ ο Μάτιτς έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και έφυγε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ στο 6’ ο Ατρόμητος είχε δοκάρι όταν ο Ούμπιντες το εκτέλεσε φαλτσαριστά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αθανασίου. Η απάντηση των Γιαννωτών ήρθε στο 13’. Ο Λώλης με κεφαλιά τροφοδότησε τον Λέο αλλά το σουτ ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Μανδάς με ευκολία.

Προβάδισμα με Στρούγγη
Ο Ατρόμητος είχε ξεκάθαρα τα ηνία του αγώνα, ψάχνοντας στο γκολ. Μπορεί στο 22’ με εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, ο Αθανασίου να έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, αλλά στο 23’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα. Ο Μουνίθ εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Βολιώτης στόπερ Στρούγγης με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Αθανασίου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Δοκάρι ο Παντελάκης, γκολ ο Ελευθεριάδης
Το γκολ του Ατρομήτου αφύπνισε τους παίκτες του ΠΑΣ και βγήκαν μπροστά, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με τους Πήλιο, Ελευθεριάδη, αλλά και τον Λώλη. Το γκολ της ισοφάρισης για τους Γιαννιώτες ήρθε με περιπετειώδες τρόπο. Από την εκτέλεση κόρνερ του Λώλη στο 33’, ο Νάουμετς σέντραρε και ο προωθημένος Παντελάκης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μανδά.
Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ελευθεριάδης ανατράπηκε από τον Μουνίθ και ο διαιτητής Κουμπαράκης καταλόγισε πέναλτι. Στο 34’ ο Ελευθεριάδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, έστειλε στην άλλη γωνία τον Μανδά και ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΠΑΣ. Ήταν το πέμπτο τέρμα του Ελευθεριάδη σε επίσημα φετινά ματς με τη φανέλα του ΠΑΣ.

«Αχίλλειος πτέρνα» τα κόρνερ
Με το μομέντουμ υπέρ του, ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη φάση να προηγηθεί στο σκορ στο 39’, όταν ο Ελευθεριάδης κέρδισε την κόντρα από τον Γούτα, βγήκε τετ α τετ με τον Μανδά και σούταρε, όμως ο πορτιέρο του Ατρομήτου έσωσε την ομάδα του διώχνοντας με τα πόδια.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες στο 44’ ο προωθημένος Γούτας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Αθανασίου για το 1-2, βάζοντας ξανά τους φιλοξενούμενους σε θέση ισχύος. Για μία ακόμη φορά, φάνηκε πώς όταν ο Ατρόμητος κέρδιζε κόρνερ, δημιουργούσε πρόβλημα στον ΠΑΣ. Ένα δοκάρι και δύο γκολ από εκτελέσεις κόρνερ για τους Περιστεριώτες.

Γκολάρα και ισοφάριση με Λέο
Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιαννίκης διόρθωσε το δικό του λάθος και έβαλε στο ματς τον Καρτάλη στη θέση του Πανουργιά. Η πρώτη απειλή του Ατρόμητου στο β΄μέρος είχε ως αφετηρία και πάλι εκτέλεση κόρνερ. Ο Ούμπιντες στο 57’ εκτέλεσε κόρνερ, ο Παντελάκης έκανε γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω και παραλίγο ο Στρούγγης να σκοράρει για δεύτερη φορά.
Η γιαννιώτικη ομάδα δεν φάνηκε διατεθειμένη να τα παρατήσει και ισοφάρισε εκ νέου το παιχνίδι στο 68’. Ο Καρτάλης με εξαιρετική λόμπα βρήκε τον Ελευθεριάδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, πάτησε με πανέξυπνο τακουνάκι για τον Λέο και ο Γάλλος επιθετικός νίκησε τον Μανδά με σουτ και ισοφάρισε σε 2-2 για τον ΠΑΣ.
Στο επόμενο λεπτό πέρασε στο ματς ο Μιλιντσεάνου ως αλλαγή στη θέση του Νάουμετς και έγινε ο νέος παρτενέρ του Λέο στην επίθεση, Ήταν το ντεμπούτο του Μολδαβού επιθετικού με τη φανέλα του ΠΑΣ και παραλίγο να σκοράρει.

Χαμένο τετ α τετ Λέο
Ο Λέο πήγε να γίνει και ο ήρωας της αναμέτρησης στο 82’. Ο Καρτάλης με εξαιρετική ασίστ βρήκε τον Λέο, αυτός ξεπέρασε και τον Μανδά και πλάσαρε, όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο Γούτας με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ και έσωσε τον Ατρόμητο από το τρίτο γκολ και κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα του.
Διαιτησία: Κουμπαράκης (Τζιουβάρας - Νατσόπουλος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Αθανασίου, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Πανουργιάς (46’ Καρτάλης), Παντελάκης, Κάργας, Νάουμετς (69’ Μιλιντσεάνου), Λιάσος (85’ Γροσδάνης), Λώλης, Ελευθεριάδης (80’ Μπρένερ), Λέο (85’ Δούμτσης).
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Τομάσεβιτς, Νάτσος, Ούμπιντες (88’ Νταβιώτης), Σάλομον, Χαρίσης (88’ Οικονομίδης), Μουνίθ (72’ Ραμπέγιο), Αγκάγιεφ (72’ Τριμμάτης), Μάτιτς (79’ Μανούσος).