ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος απόψε (7.30) για το Κύπελλο

on .

PAS ATROMHTOS SHMATA

Στο Κύπελλο Ελλάδας μπαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται σήμερα το βράδυ (7:30 μ.μ.) τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» για την 1η αγωνιστική της 6ης φάσης.
Αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα ετοιμάζει ο Αργύρης Γιαννίκης που άφησε εκτός αποστολής βασικούς ποδοσφαιριστές. Στην αποστολή για πρώτη φορά το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Μολδαβός Νικολάε Μιλιντσεάνου.
Μετά το δεύτερο lockdown όλες οι ερασιτεχνικές ομάδςς και εκείνες της Γ Εθνικής και της Football League έμειναν εκτός του Κυπέλλου Ελλάδας, με αποτέλεσμα η φετινή διοργάνωση να αλλάξει πρόγραμμα και σύνθεση, παρότι ήδη είχε γίνει η κλήρωση.
Την τελευταία στιγμή εκτός της δεύτερης κλήρωσης έμειναν και οι ομάδες της Super League 2 και έτσι το φετινό Κύπελλο Ελλάδας θα διεξαχθεί μόνο με τη συμμετοχή ομάδων της Super League. Στην κλήρωση που έγινε στις 5 Ιανουαρίου ο ΠΑΣ Γιάννινα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο σε διπλούς αγώνες, με το πρώτο παιχνίδι στα Γιάννινα.

Τα χτεσινά αποτελέσματα
Το κυρίως πιάτο της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας σερβιρίστηκε χτες καθώς έγιναν τα 5 από τα 6 παιχνίδια. Μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ο Άρης βρήκε γιατρικό στο κύπελλο. Επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης χάρη στα γκολ των Μαντσίνι και Μπερτόγλιο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Με 2-0 κέρδισε και ο Βόλος τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό και έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ διέσυρε με 5-0 τη Λάρισα του Γιάννη Τάτση, ενώ ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο (3-0). Αργά το βράδυ η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

Με Μιλιντσεάνου η αποστολή
Η μίνι προετοιμασία των Γιαννιωτών ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΣ ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή για τον σημερινό αγώνα με τον Ατρόμητο.
Ο Μολδαβός επιθετικός Νικολάε Μιλιντσεάνου συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή και εκτός απροόπτου θα πάρει και χρόνο συμμετοχής.
Χθες βράδυ ανακοινώθηκε και η μεταγραφή του τερματοφύλακα Λοντίγκιν για ένα εξάμηνο.
Ο τερματοφύλακας Χουτεσιώτης τελικά γλίτωσε την κάκωση και όπως έδειξε η μαγνητική, στην οποία υποβλήθηκε, υπέστη ένα απλό οστικό οίδημα.
Μάλιστα, χτες ο 26χρονος πορτιέρο προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γιαννίκης τον πήρε στην αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση.
Ο Τρικαλινός τεχνικός άφησε για λόγους ξεκούρασης εκτός βασικούς παίκτες όπως ο Σιόντης, ο Πίρσμαν, ο Παμλίδης και ο Κρίζμαν, ενώ θα λείψουν και οι τραυματίες Κάστρο και Ντομίνγκεθ.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Καρτάλης, Λιάσος, Λώλης, Νάουμετς, Μπρένερ, Γροσδάνης, Ελευθεριάδης, Δούμτσης, Λέο, Μιλιντσεάνου.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Ο Αργύρης Γιαννίκης καλείται να βρει τη «χρυσή τομή» σήμερα ώστε από τη μία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά και από την άλλη η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει τη νίκη.
Ο Τρικαλινός τεχνικός θα κάνει εκτεταμένο rotation και θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ στο πρωτάθλημα, προκειμένου να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα.
Προς το τέλος της προπόνησης αποχώρησε ο Κάργας με ενοχλήσεις ψηλά στο πίσω μέρος του δεξιού του ποδιού. Ο Κάργας συμπεριλήφθηκε κανονικλα στην αποστολή και προορίζεται μάλιστα για βασικός, αν δεν τα καταφέρει όμως θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί ο Γροσδάσνης.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Αθανασίου, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Πανουργιάς, Πήλιος, Κάργας (Γροσδάνης), Λιάσος, Νάουμετς, Ελευθεριάδης, Λώλης, Λέο.
Να σημειωθεί ότι οι Κάστρο και Ντομίνγκεθ συνέχισαν και χτες με ατομικά προγράμματα και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουν και τον κυριακάτικο αγώνα με τον Βόλο στο «Ζωσιμάδες» για το πρωτάθλημα.

Διαιτητής ο Κουμπαράκης
Ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει το σημερινό αγώνα του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο. Βοηθοί του Κουμπαράκη θα είναι ο Θεόδωρος Τζιουβάρας από την Κοζάνη και ο Δημήτριος Νατσιόπουλος από τη Μακεδονίας. Τέταρτος ορίστηκε ο Νικόλαος Μπαΐλης από την Πρέβεζα.
Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γεώργιος Τάπραντζης από την Αιτωλοακαρνανία.