Ενίσχυση του ΠΑΣ με Λοντίγκιν στα γκολπόστ

on .

LODIGKIN PAS

• Τη δεύτερη χειμερινή του μεταγραφή αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς παίκτης των Γιαννιωτών θα πρέπει να θεωρείται ο τερματοφύλακας Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο 30χρονος Ελληνορώσος τερματοφύλακας βρίσκεται από χτες στα Γιάννινα και σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην ομάδα της Ηπείρου. Κάκωση στο γόνατο ο Χουτεσιώτης, χάνει το αυριανό ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο.
Μετά τη μεταγραφή του Μολδαβού επιθετικού Μιλιντσεάνου, ο ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε και στην απόκτηση τερματοφύλακα. Ο Γιούρι Λοντίγκιν έφτασε χτες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Σήμερα το πρωί θα υποβληθεί σε εργομετρικά τεστ και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί επίσημα η απόκτηση του από τους Γιαννιώτες. Το αν ο Λοντίγκιν θα προλάβει το παιχνίδι της Πέμπτης θα εξαρτηθεί από τις τυπικές διαδικασίες, ωστόσο το θετικό είναι ότι βρίσκονταν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες και δεν θα χρειαστεί να παραμείνει σε καραντίνα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μιλιντσεάνου.

Το βιογραφικό του Λοντίγκιν
Ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι 30 ετών και έχει ύψος 1,87 μέτρα. Είναι γεννημένος στις 26 Μαΐου 1990 στο Bλαντίμιρ της Ρωσίας από Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Σε ηλικία 10 ετών ο νεαρός τότε Λοντίγκιν ήρθε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Δράμα.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 στην παιδική ομάδα του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου.

Το καλοκαίρι του 2006, σε ηλικία των 16 ετών, δοκιμάστηκε στην ομάδα νέων της Ξάνθης και αποκτήθηκε από την θρακική ομάδα. Μετά από τρεις σεζόν στην ομάδα νέων, το 2009 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του με τη Ξάνθη σε ηλικία 19 ετών.
Την περίοδο 2010-2011 πήγε δανεικός για ένα χρόνο στον Εορδαϊκό και το καλοκαίρι του 2011 εντάχθηκε στην ομάδα της Ξάνθης.

Την περίοδο 2012-13 είχε παρουσία σε 18 αγώνες της Ξάνθης και το καλοκαίρι του 2013 αποκτήθηκε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έναντι 900.000 ευρώ. Συμπλήρωσε 164 συμμετοχές με τη ρωσική ομάδα, πριν τον αποκτήσει δανεικό ο Ολυμπιακός τον Γενάρη του 2019. Δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στους «ερυθρόλευκους» και είχε μόλις 3 συμμετοχές, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο.

Επέστρεψε στη Ζενίτ και αφού έμεινε ελεύθερος από τη ρωσική ομάδα πήγε τον Αύγουστο του 2019 στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ, με την οποία είχε 5 συμμετοχές.
Τελευταίος σταθμός της μέχρι τώρα καριέρας του Λοντίγκιν ήταν η ρωσική Αρσενάλ Τούλα τον Φλεβάρη του 2020, με την οποία είχε δύο συμμετοχές. Ο Λοντίγκιν έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι και έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 6 μήνες χωρίς ομάδα.

Ο Λοντίγκιν ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας το 2012 στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων.

Συνολικά με την Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας συμμετείχε σε 6 αγώνες για τα προκριματικά του Euro 2013. Τον Μάιο του 2013 κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών της Ελλάδας από τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος, χωρίς όμως να αγωνιστεί.

Το 2013 όμως μετά τη μεταγραφή του στη Ζενίτ επέλεξε τη ρωσική υπηκοότητα και πλέον μπορεί να αγωνιστεί μόνο με την Εθνική Ρωσίας.

Κάκωση στο γόνατο ο Χουτεσιώτης
Άτυχος στάθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Λευτέρης Χουτεσιώτης στη φάση του πέναλτι πάνω στον Ελ Αραμπί. Ο 26χρονος γκολκίπερ χτύπησε στο δεξί γόνατο και παρότι έπιασε το πέναλτι του Βαλμπουενά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ο πορτιέρο των Γιαννιωτών υπέστη κάκωση στο γόνατο και θα απουσιάσει στο αυριανό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες». Ο Χουτεσιώτης απέφυγε τα χειρότερα σε ένα ευαίσθητο σημείο όπως είναι το γόνατο και θα επανέλθει στο κυριακάτικο (24/01) παιχνίδι με τον Βόλο στα Γιάννινα.
Να σημειωθεί ότι η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Χουτεσιώτης στη φάση του πέναλτι ήταν η τέταρτη και το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο την Κυριακή (31/01) για την 20η αγωνιστική, αναμέτρηση στην οποία θα απουσιάσει λόγω καρτών και ο Πίρσμαν.

Χωρίς Κάστρο και Ντομίνγκεθ
Η τρέχουσα εβδομάδα θα κυλήσει χωρίς ρεπό και ξεκούραση για τους παίκτες του ΠΑΣ καθώς υπάρχουν απανωτά παιχνίδια για κύπελλο και πρωτάθλημα.
Αύριο Πέμπτη οι Γιαννιώτες υποδέχονται τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» για το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας, στην πρώτη από τις τρεις αναμετρήσεις που θα δώσει με τους Περιστεριώτες σε διάστημα 13 ημερών. Στο αυριανό παιχνίδι ο Αργύρης Γιαννίκης αναμένεται να προχωρήσει σε rotation και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν πάρει αγώνες στο πρωτάθλημα, ώστε να φρεσκάρει αρκετά την ομάδα και να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Εκτός από τον Χουτεσιώτη, κόντρα στον Ατρόμητο θα απουσιάσουν και οι Κάστρο και Ντομίνγκεθ. Ο Κολομβιανός χαφ δεν έχει επιστρέψει ακόμα από τη θλάση στον τετρακέφαλο, ενώ ο Ισπανός μέσος υπέστη τράβηγμα και θα λείψει λίγες ημέρες ακόμα. Μετά το αρχικό ζέσταμα στη χτεσινή προπόνηση οι παίκτες του ΠΑΣ δούλεψαν πάνω στην επιθετική τακτική και το λεγόμενο build up. Η μίνι προετοιμασία των Γιαννιωτών για το παιχνίδι κυπέλλου θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 και στη συνέχεια ο Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας.