Παιχνίδι - πρόκληση κόντρα στον Άρη

on .

PAS ARHS SHMATA

• Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα και ιδανικά τους τρεις βαθμούς της νίκης, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» για την 16η αγωνιστική της Super League, στο τρίτο παιχνίδι των Γιαννιωτών σε χρονικό διάστημα 8 ημερών.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Κάργας και ο τραυματίας Κάστρο ενώ επιστρέφει ο Λέο. Καθυστερεί λόγω… καραντίνας η ανακοίνωση του Μολδαβού επιθετικού Μιλιντσεάνου. Φημολογία πώλησης των μετοχών και αποχώρησης του Κάστρο, με σκληρή ανακοίνωση απάντησε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Η «λευκή» ισοπαλία με τη Λάρισα ανήμερα των Θεοφανείων στο Αλκαζάρ άφησε ανάμικτα συναισθήματα στον ΠΑΣ. Μπορεί οι Γιαννιώτες να επέστρεψαν με εκτός έδρας βαθμό στις αποσκευές τους, ωστόσο έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Σημαντικό στοιχείο για τη γιαννιώτικη ομάδα είναι ότι κατάφερε μετά από αρκετό καιρό να κρατήσει το μηδέν παθητικό στην άμυνα, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τη Λάρισα. Πάντως ο ΠΑΣ συμπλήρωσε ένα μήνα χωρίς νίκη καθώς έχει να κερδίσει από τις 6 Δεκεμβρίου και το 2-0 επί τους ουραγού Λαμίας.

Χωρίς Κάργα και Κάστρο
Η ομάδα της Ηπείρου έχει μπροστά της δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με αντιπάλους τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, τον Άρη και τον Ολυμπιακό. Στόχος του ΠΑΣ στο σημερινό παιχνίδι είναι να φτάσει στη δεύτερη εντός έδρας νίκη. Το έργο της γιαννιώτικης ομάδας θα είναι πολύ δύσκολο καθώς ο Άρης είναι από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος, αν εξαιρέσει κανείς την πρόσφατη ήττα με 2-0 από την ουραγό Λαμία.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κάργα και τον τραυματία Κάστρο. Ο Κάργας συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, ενώ ο Κάστρο βρίσκεται ακόμα σε πρόγραμμα αποθεραπείας για τη θλάση που υπέστη στον τετρακέφαλο. Αντίθετα, μπορεί να υπολογίζει κανονικά τον Λέο. Ο Γάλλος επιθετικός προφυλάχθηκε κόντρα στη Λάρισα και είναι διαθέσιμος κόντρα στον Άρη.
Η τελευταία προπόνηση έγινε χτες το μεσημέρι στις 15:00 στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή των Γιαννιωτών.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Πανουργιάς, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Σάλιακας, Καρτάλης, Σιόντης, Λώλης, Ελευθεριάδης, Λιάσος, Δούμτσης, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς, Μπρένερ, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.
Πέραν του τραυματία Κάστρο και του τιμωρημένου Κάργα, εκτός αποστολής έμειναν οι Γιαννίκογλου, Νάτιντσουκ, Γώγος και Γροσδάνης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Με δεδομένη την απουσία του Κάργα είναι σίγουρη η επιστροφή του Παντελάκη στο βασικό σχήμα και μαζί με τον Εραμούσπε θα είναι το δίδυμο στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή θέση διεκδικούν οι Ντομίνγκεθ και Λιάσος, ενώ ο αρχηγός Σιόντης θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα. Αναφορικά με τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο Γιαννίκης θα επιλέξει ανάμεσα στο 4-3-3 και το 4-4-2. Η τελική επιλογή του συστήματος θα εξαρτηθεί από τη θέση που θα αγωνιστεί ο Καρτάλης. Δεν αποκλείεται πάντως ο Τρικαλινός τεχνικός να κάνει και rotation καθώς αρκετοί παίκτες εμφανίζουν σημάδια κόπωσης μετά τα δύο απανωτά παιχνίδια με Απόλλωνα και Λάρισα.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (Λιάσος), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Κρίζμαν.

Καθυστερεί η ανακοίνωση για Μιλιντσεάνου
Στα Γιάννινα βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή ο Νικολάε Μιλιντσεάνου, η απόκτηση του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο λόγος έχει να κάνει με την εβδομαδιαία καραντίνα στην οποία έχει τεθεί ήδη ο Μολδαβός επιθετικός, όπως προβλέπεται πλέον για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Ο Μιλιντσεάνου βρίσκεται λοιπόν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων με το οποίο συνεργάζεται η γιαννιώτικη ομάδα, ενώ απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του. Πρακτικά, η εβδομαδιαία καραντίνα του Μιλιντσεάνου σημαίνει ότι ο Μολδαβός θα μπορεί από Παρασκευή και μετά να πάει στο ΠΕΑΚΙ και να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και ως εκ τούτου δεν προλαβαίνει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Φημολογία αποχώρησης Κάστρο
Θέμα αποχώρησης του Κάστρο προέκυψε ξαφνικά στον ΠΑΣ Γιάννινα σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας. Ο Κολομβιανός αμυντικός μέσος φέρεται να έχει ήδη ζητήσει από τη διοίκηση να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα για οικογενειακούς λόγους καθώς η σύζυγος του είναι έγκυος. Το ζευγάρι έχει αποφασίσει να γυρίσει στην Κολομβία ώστε να γεννήσει η κυρία Κάστρο στην πατρίδα τους, έχοντας στο πλευρό της και τους δικούς της ανθρώπους που θα την βοηθήσουν με το νεογέννητο το πρώτο διάστημα.

Για πόλεμο λάσπης κάνει λόγο ο ΠΑΣ
Για πόλεμο λάσπης και φημών που στόχο έχουν να πλήξουν την ομάδα κάνει λόγο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε με αφορμή τα δημοσιεύματα για πώληση της ομάδας, αλλά και αποχώρηση του Κάστρο. Από πλευράς ΠΑΣ διαρρέεται ότι τα συγκεκριμένα μυθεύματα έχουν στόχο να μειώσουν το ηθικό της ομάδας ενόψει του σημερινού παιχνιδιού με τον Άρη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Πάλι τα ίδια! Ενοχλεί η ύπαρξη του ΠΑΣ στην Superleague1 και χαλάει τα σχέδια ορισμένων και αρχίζουν τα γνωστά δημοσιεύματα και τα παιχνίδια εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες. Φεύγει ο ένας αρχηγός, χρωστάει ο Πρόεδρος, άλλος έρχεται, άλλος φεύγει, μας αγοράζουν και μας πουλάνε. Στους ψιθυριστές δεν απαντάμε. Στον κόσμο μας και στους ποδοσφαιριστές μας μιλάμε. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν υπεκφεύγουμε, δεν λιποψυχάμε. Κι ας δούμε αν μπορούν να παίξουν στη λάσπη που οι ίδιοι ρίχνουν. Το παιχνίδι θα το παίξουμε στους Ζωσιμάδες και όπου αλλού χρειαστεί, αλλά πάντα μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, βρέξει – χιονίσει. Και όσον αφορά αυτούς που «μετράνε» τα δήθεν χρέη μας και μας μεταβιβάζουν τις μετοχές, το μόνο που δηλώνουμε είναι ότι εκτός του ότι θα μιλήσουν με τη δικηγόρο μας, θα πρέπει να κοιτούν τα δικά τους προβλήματα και να ασχολούνται με το πόσα και που χρωστάνε οι ίδιοι».

Χωρίς τέσσερις ο Άρης στα Γιάννινα
Με προπόνηση που έγινε στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου ολοκληρώθηκε χτες το πρωί η προετοιμασία του Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ταξίδεψε στα Γιάννινα χωρίς τέσσερις ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους τραυματίες Μπερτόγλιο, Κάτσε και Κουέστα, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο νεοαποκτηθείς Ιωάννου, ο οποίος έκανε το Σάββατο την πρώτη του προπόνηση με τους «κίτρινους».
Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός Άκης Μάντζιος ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή του Άρη. Αναλυτικά την αποστολή του Άρη αποτελούν οι: Μπουσέ, Σιαμπάνης, Ματέο Γκαρσία, Γκάνεα, Κριστιάν Λόπεθ, Μπρούνο Γκάμα, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Μαντσίνι, Ματίγια, Σάσα, Σίλβα, Τζέγκο, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μάνος, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Χατζηπιρπιρίδης.