Ψάχνει... γιατρικό στο Αλκαζάρ ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

LARISA PAS SHMATA

• Mετά το... στραπάτσο και την οδυνηρή ήττα από τον Απόλλωνα με 1-3 την Κυριακή στο «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ Γιάννινα καλείται να σηκώσει κεφάλι και να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για τη νίκη στη σημερινή (5:15 μ.μ.) αναμέτρηση με τη Λάρισα του Γιαννιώτη προπονητή Γιάννη Τάτση στο Αλκαζάρ για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική της Super League.

Εκτός αποστολής οι τραυματίες Λέο και Κάστρο, επιστρέφουν οι Σιόντης και Σάλιακας.

Με τον Ατρόμητο κληρώθηκε στο Κύπελλο ο ΠΑΣ, στα Γιάννινα (21/01) ο πρώτος αγώνας.
Η εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης προκάλεσε προβληματισμό στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου γνώρισε την έβδομη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα και παρέμεινε στους 13 βαθμούς, υποχωρώντας στην 11η θέση της βαθμολογίας. Συνολικά η 14η αγωνιστική ήταν καταστροφική για τους Γιαννιώτες καθώς όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές της παραμονής κέρδισαν πόντους. Ο Παναιτωλικός κέρδισε με 2-1 τον ΟΦΗ, η σημερινή αντίπαλος Λάρισα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΟΚ, ενώ ακόμα και η ουραγός Λαμία έκανε την έκπληξη νικώντας με 2-0 τον Άρη.
Οι Γιαννιώτες θέλουν μια νίκη για να ανεβούν βαθμολογικά, αλλά το κυριότερο να ανεβάσουν το ηθικό και τη ψυχολογία τους. Σημερινός αντίπαλος η Λάρισα που είχε επικρατήσει με 1-2 στα Γιάννινα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και η γιαννιώτικη ομάδα θέλει να πάρει τη δική της ρεβάνς, ώστε να ρεφάρει κάπως τις εντός έδρας αποτυχίες με Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης. Άλλωστε, όπως έχει αποδειχτεί και στην πράξη, ο ΠΑΣ τα πάει καλύτερα μακριά από την έδρα του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, παρέμεινε στα Γιάννινα μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και ασχολήθηκε με αρκετά τρέχοντα ζητήματα της ομάδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε ακόμα μια επαφή με τον Γιαννίκη για τη μεταγραφική ενίσχυση. Το πιθανότερο είναι ο μεγαλομέτοχος των Γιαννιωτών να βρεθεί σήμερα στο Αλκαζάρ της Λάρισας για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα.

Χωρίς Λέο και Κάστρο
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει σήμερα στη διάθεσή του τους τραυματίες Κάστρο και Λέο, ενώ αντίθετα επιστρέφουν οι Σιόντης και Σάλιακας οι οποίοι εξέτισαν την τιμωρία τους στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Ο Στέφανος Σιόντης, παρότι αρχηγός, τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης με βάση όσα ανέγραψε ο διαιτητής Ευαγγέλου στο Φύλλο Αγώνα. Ο Σάλιακας εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής για τη συμπλήρωση κίτρινων καρτών και θα επιστρέψει λογικά και στο βασικό σχήμα.
Ο Λέο ζήτησε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα της Κυριακής.Υπήρξαν φόβοι για διάστρεμμα, κάτι όμως που φαίνεται πως αποφεύχθηκε.

Ο Γάλλος επιθετικός έκανε αποθεραπεία και το τεχνικό επιτελείο προτίμησε να μην ρισκάρει ένα σοβαρότερο τραυματισμό και περισσότερο προληπτικά έμεινε εκτός αποστολής.
Αναφορικά με τον Κάστρο, ο Κολομβιανός μέσος συνεχίζει την αποθεραπεία του για τη θλάση που υπέστη στον τετρακέφαλο. Όσο κυλούν οι μέρες τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο Κάστρο να μην προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη την ερχόμενη Δευτέρα (11/01), αλλά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Η μίνι προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή που ταξίδεψε στη θεσσαλική πρωτεύουσα.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάργας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Σάλιακας, Καρτάλης, Σιόντης, Λώλης, Ελευθεριάδης, Λιάσος, Δούμτσης, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς, Μπρένερ, Παμλίδης, Κρίζμαν.
Πέραν των τραυματιών Κάστρο και Λέο, εκτός αποστολής έμειναν οι Γιαννίκογλου, Νάτιντσουκ, Πανουργιάς, Γροσδάνης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Με δεδομένες τις επιστροφές των Σιόντη και Σάλιακα, είναι σίγουρο ότι ο Γιαννίκης θα προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Γιαννιώτης αρχηγός Στέφανος Σιόντης θα αγωνιστεί βασικός, ενώ θέση στα χαφ διεκδικούν οι Καρτάλης και Ντομίνγκεθ. Η απουσία του Λέο στην επίθεση θα φέρει τον Παμλίδη ως παρτενέρ του Κρίζμαν, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Γιαννίκης να επιλέξει σχηματισμό 4-3-3.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης, Καρτάλης, Ντομίνγκεθ (Μπρένερ), Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Κρίζμαν.

Διαιτητής ο Φωτιάς
Ο Βασίλης Φωτιάς από την Πέλλα ορίστηκε από τον Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ. Βοηθοί του Φωτιά θα είναι ο Γιώργος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική και ο Βασίλης Μωυσιάδης από τα Γρεβενά, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία. Διαιτητής VAR θα είναι ο Ιωάννη Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία και AVAR ο Κωνσταντίνος Νικοαίδης από τη Μακεδονία. Με τη πάγια πλέον τακτική της αντιμετώπισε τον ορισμό του Φωτιά η ΠΑΕ ΑΕΛ. Η λαρισινή ομάδα με τη συνηθισμένη πρακτική εξέδωσε ανακοίνωση, προσπαθώντας να καλλιεργήσει κλίμα εναντίον του διαιτητή της σημερινής αναμέτρησης, αλλά και συνολικά όλων των διαιτητών. Μάλιστα, η λαρισινή ΠΑΕ επικαλέστηκε τα συμφέροντα της και απείλησε μέχρι και με αποχώρηση από το πρωτάθλημα ή να κατεβαίνει στους αγώνες με πιτσιρικάδες από την Κ 19 αφού πρώτα ενημερώσει όλους τους αρμόδιους και φτάσει μέχρι και τον πρωθυπουργό.

Με Τσόσιτς η ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΣ
Με το νέο της μεταγραφικό απόκτημα Ούρος Τσόσιτς στην 20μελή αποστολή θα αντιμετωπίσει η Λάρισα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η προετοιμασία της θεσσαλικής ομάδας ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η 20μελής αποστολή για τον αυριανό αγώνα.
Ο ΠΑΣ σήμερα θα βρει απέναντι του τον Γιαννιώτη τεχνικό της ΑΕΛ, Γιάννη Τάτση που υπηρέτησε την ομάδα για πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως γενικός αρχηγός και προπονητής της Κ19. Κόντρα στην πρώην του ομάδα θα και ο Γιαννιλωτης Αλέξης Μιχαήλ, ενώ στην αποστολή της ΑΕΛ είναι και ο πρώην παίκτης της γιαννιώτικης ομάδας, Αλέξης Νικολιάς.
Αναλυτικά την αποστολή της ΑΕΛ αποτελούν οι: Νάγκι, Μπάγιτς, Γκοτζαμανίδης, Τρούγιτς, Ηλιάδης, Μπέρτος, Μαϊδανός, Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπάρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Γλυνός, Στοΐνοβιτς, Νικολιάς, Πινακάς, Νούνιτς, Πλατέλλα, Τσόσιτς, Ζίζιτς, Κουτσιανικούλης.

Με Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας
Την ομάδα του Ατρομήτου θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα σε διπλούς αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας,όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, χωρίς τη συμμετοχή τελικά των ομάδων της Super League 2. Αναλυτικά τα ζευγάρια: ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος, ΠΑΟΚ-Λάρισα, Βόλος-ΟΦΗ, Άρης-Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός.
Χωρίς αγώνα πέρασαν στα προημιτελικά ο Παναθηναϊκός και η Λαμία. Το πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα γίνει στο «Ζωσιμάδες» την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος οι Περιστεριώτες έχουν παιχνίδι με την ΑΕΚ τη Δευτέρα 18 του μηνός. Η ρεβάνς στο Περιστέρι θα γίνει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα της Super League.