«Ποδαρικό» με το... δεξί θέλει να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA APOLLON SHMATA

• Ποδαρικό με το.... δεξί στη νέα χρονιά θέλει να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα μεθαύριο Κυριακή (03/01, 5:15 μ.μ.) υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες», στο πρώτο του παιχνίδι για το 2021 και στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Σημαντικές απουσίες για τους Γιαννιώτες, εκτός οι τιμωρημένοι Σιόντης και Σάλιακας, αλλά και ο τραυματίας Κάστρο.
Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι Γιαννιώτες επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση με το πρώτο τους παιχνίδι για τον δεύτερο γύρο της Super League. Στην πρώτη στροφή του πρωταθλήματος η ομάδα της Ηπείρου συγκέντρωσε 13 βαθμούς σε 13 αγώνες. Το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη απέδωσε ελκυστικό ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, κάτι που θέλει να συνεχίσει και στο δεύτερο γύρο, παίρνοντας μαζί φυσικά και τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο δεύτερος γύρος ανοίγει για τον ΠΑΣ Γιάννινα με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ομάδα με την οποία έχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τους ίδιους στόχους και βρίσκονται κοντά βαθμολογικά. Στην 10η θέση με 13 βαθμούς ο ΠΑΣ Γιάννινα και στην 11η η «Ελαφρά Ταξιαρχία». Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από την ισοπαλία 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες», ενώ ο Απόλλωνας πήρε σημαντικό διπλό με 0-1 στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστεί και στη δεύτερη κατηγορία, όταν αμφότερες ήταν φαβορί για τον τίτλο της Super League 2 και ο ΠΑΣ είχε επικρατήσει με το εμφατικό 5-1 στα Γιάννινα στις 16 Φεβρουαρίου 2020.
Πλέον οι δύο ομάδες αγωνίζονται στην Super League και η μία από τις τρεις νίκες που έχει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι κόντρα στον Απόλλωνα, το 1-2 στη Ριζούπολη. Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας γνωρίζουν πως αυτή τη φορά θα είναι δυσκολότερο το έργο τους καθώς οι Απολλωνιστές έχουν βελτιωθεί και έχουν καταγράψει διπλά σε Ηράκλειο και Αγρίνιο. Από την άλλη ο ΠΑΣ θα ψάξει τη δεύτερη του εντός έδρας νίκη, μετά από εκείνη (2-0) κόντρα στη Λαμία στις 6 Δεκεμβρίου.
Αντίο με προπόνηση στο 2020
Εν τω μεταξύ, χτες το μεσημέρι στις 12:00 πραγματοποιήθηκε στο ΠΕΑΚΙ η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα για το 2020, με την προετοιμασία να συνεχίζεται κανονικά ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Απόλλωνα.
Μετά το αρχικό ζέσταμα η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε παιχνίδια σε ομάδες 6Χ6 και 5Χ5, με τον Αργύρη Γιαννίκη να κλειστά τα χαρτιά του και να μην φανερώνει ούτε χτες τα σχέδια του για το πώς θα παρατάξει την ομάδα στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα κάνουν Πρωτοχρονιά στα γήπεδα και τις προπονήσεις καθώς δεν υπάρχει περιθώριο ξεκούρασης αφού ακολουθούν μαζεμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Σήμερα λοιπόν, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, είναι προγραμματισμένη προπόνηση στις 15:00 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ.
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, δίνοντας τις πρωτοχρονιάτικες ευχές τους. Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησαν οι Σιόντης, Κάστρο και Ελευθεριάδης. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους τους Γιαννιώτες, πραγματοποίηση των στόχων της ομάδας, ενώ κοινή ευχή όλων ήταν να απαλλαχθούμε γρήγορα από την πανδημία του κορωνοϊού και να επιστρέψει με ασφάλεια ο κόσμος στις κερκίδες των γηπέδων.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά για τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος «πονοκεφαλιάζει» κυρίως για τις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Ο 40χρονος Τρικαλινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Σιόντη και Σάλιακα, αλλά και τον τραυματία Κάστρο. Ο Σιόντης αποβλήθηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και θα απουσιάσει κόντρα σε Απόλλωνα και Λάρισα, ενώ ο Σάλιακας δηλώθηκε κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής για συμπλήρωση 4 κίτρινων καρτών. Αναφορικά με τον τραυματία Φάμπρι Κάστρο, ο Κολομβιανός μέσος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και θα απουσιάσει σίγουρα στα δύο προσεχή παιχνίδια με Απόλλωνα και ΑΕΛ, ενώ θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη (11/01) για την 16η αγωνιστική.
Οι δεδομένες απουσίες των Σιόντη και Κάστρο προβληματίζουν τον Γιαννίκη για τη μεσαία γραμμή και στις θέσεις των αμυντικών χαφ. Οι λύσεις που υπάρχουν είναι περιορισμένες και τα επικρατέστερα σενάρια τρία. Είτε θα προτιμηθεί ο Κάργας μαζί με τον Ντομίνγκεθ, είτε θα αγωνιστεί ο Λιάσος μαζί με τον Ισπανό χαφ. Υπάρχει και η λύση του Καρτάλη, ο οποίος επιστρέφει καθώς εξέτισε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την ποινή του για κίτρινες κάρτες. Στο δεξί άκρο ο Οικονομόπουλος θα παίξει αντί του Σάλιακα, όπως άλλωστε έγινε και κόντρα στην Τρίπολη.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας (Καρτάλης), Ντομίνγκεθ (Λιάσος), Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.
Διαιτητής ο Κουμπαράκης
Ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες ορίστηκε από τον Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Βοηθοί του Κουμπαράκη θα είναι ο Ιορδάνης Δημητριάδης από την Καστοριά και ο Τιμολέων Γεωργακόπουλος από τον Πειραιά, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία και AVAR ο Τρύφων Πετρόπουλος από την Αρκαδία. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δημήτριος Κύρκος, Γιαννιώτης που πλέον ανήκει στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας.