Χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

GIANNIKHS XRISTOBASILHS

• Σε χριστουγεννιάτικες διακοπές βρίσκεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να περάσουν με τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα τις γιορτινές ημέρες και ταυτόχρονα να ξεκουραστούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας και του φορτωμένου Ιανουαρίου, μήνα με συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους Γιαννιώτες.
Η επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις ορίστηκε για την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι του 2021 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» την Κυριακή 3 Ιανουαρίου. Για το παιχνίδι κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Αργύρης Γιαννίκης δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Σιόντη και Σάλιακα, ενώ θα απουσιάσει και ο τραυματίας Κάστρο που υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και θα λείψει περίπου τρεις εβδομάδες.
Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να συγκεντρώνει 13 βαθμούς σε 13 αγώνες και να βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας, με ένα όμως παιχνίδι περισσότερο από τον Απόλλωνα που βρίσκεται 11ος με 12 βαθμούς. Η γιαννιώτικη ομάδα έπαιξε ελκυστικό και στρωτό ποδόσφαιρο με όλους τους αντιπάλους και δικαιολογημένα κέρδισε πολλές συμπάθειες στη φίλαθλη κοινή γνώμη. Εξαίρεση τα παιχνίδια με Λάρισα και Παναιτωλικό στα Γιάννινα, δύο σημαντικές εντός έδρας αποτυχίες.
Η αυγή του 2021 θα βρει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα κομβικό «μονοπάτι» καθώς αντιμετωπίζει Απόλλωνα Σμύρνης και Λάρισα. Γενικά ο Ιανουάριος είναι φορτωμένος με παιχνίδια και δύο εμβόλιμες αγωνιστικές για τη γιαννιώτικη ομάδα. Οι τραυματισμοί όμως και οι τιμωρίες λόγω κίτρινων και κόκκινων καρτών δυσκολεύουν πολύ τον προγραμματισμό του τεχνικού επιτελείου γι’ αυτό άλλωστε χρειάζεται άμεση μεταγραφική ενίσχυση.
Με αφορμή το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στα Γιάννινα και ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης και είχε και αρκετές συναντήσεις για τα τρέχοντα θέματα της ομάδας. Μεταξύ αυτών και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου γι’ αυτό και έγινε συνάντηση μεταξύ Χριστοβασίλη και Γιαννίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τρικαλινός τεχνικός ζήτησε τουλάχιστον 2-3 μεταγραφικές προσθήκες, ποδοσφαιριστών έτοιμων να βοηθήσουν την ομάδα.
Από πλευράς διοίκησης ο Γιώργος Χριστοβασίλης εμφανίστηκε φειδωλός ενόψει μεταγραφών, όμως υπάρχει η πληροφόρηση πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ κινείται ήδη για την απόκτηση επιθετικού. Άλλωστε αν οι διοικούντες θέλουν να παλέψει η γιαννιώτικη ομάδα για τα play off πρέπει να ενισχύσουν το ρόστερ. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα δεδομένα από το transfermarkt, ο ΠΑΣ Γιάννινα διαθέτει το μικρότερο ρόστερ (σ.σ. με 27 μόλις παίκτες) της κατηγορίας, αλλά και το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας. Πιο χαμηλά οικονομικά δεδομένα ακόμα κι από ομάδες όπως η Λαμία και Λάρισα που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας.