«Γεμίζουν μπαταρίες» για τη δύσκολη συνέχεια

on .

PAS GIANNINA SHMA

• Σε χριστουγεννιάτικες διακοπές διάρκειας πέντε ημερών βρίσκονται από χτες Τρίτη μέχρι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης τους έδωσε άδεια προκειμένου να περάσουν με τις οικογένειες τους τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.
Με την προχθεσινή ισοπαλία (2-2) με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2020 και ταυτόχρονα και τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην 10η της Super League, έχοντας 13 βαθμούς μετά από 13 αγώνες. Σίγουρα ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε παραπάνω βαθμούς, αλλά η βαθμολογική συγκομιδή δεν θεωρείται άσχημη. Συνολικά, η χρονιά που τελειώνει σε λίγες ημέρες θεωρείται επιτυχημένη για τη γιαννιώτικη ομάδα αφού πήρε την άνοδο από τη Super League 2 στη μεγάλη κατηγορία και με την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα δείχνει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, παίζοντας ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
«Κίτρινος» πυρετός
Από τις αναμετρήσεις κόντρα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λάρισα θα απουσιάσει σίγουρα ο αρχηγός Στέφανος Σιόντης, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ποινή του Σιόντη θα είναι δύο αγωνιστικές καθώς ήταν αρχηγός της γιαννιώτικης ομάδας την ώρα της αποβολής του. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα απουσιάσει και ο Σάλιακας που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» την ποινή της μίας αγωνιστικής.
Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν και οι Κάργας και Εραμούσπε. Ο Κάργας θα εκτίσει την ποινή στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στο «Ζωσιμάδες», ενώ μένει να αποφασιστεί σε ποιο από τα επόμενα παιχνίδια θα απουσιάσει ο Αργεντινός Εραμούσπε. Γενικά ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει θέμα με τις κίτρινες κάρτες, κάτι που επισήμανε στις δηλώσεις του και ο Αργύρης Γιαννίκης. Η γιαννιώτικη ομάδα βρίσκεται σε «κίτρινο πυρετό» καθώς οι παίκτες έχουν αντικρίσει 41 κίτρινες κάρτες και είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό τρίτη ομάδα σε αριθμό καρτών πίσω από Λάρισα και Απόλλωνα Σμύρνης.
Τρεις εβδομάδες  εκτός ο Κάστρο
Σχετικά με τους τραυματίες τα νέα είναι δυσάρεστα για τον Φάμπρι Κάστρο. Ο Κολομβιανός μέσος τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης και αντικαταστάθηκε από τον Σιόντη. Η ιατρική διάγνωση για τον τραυματισμό του Κάστρο είναι ότι έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο και η χρονική διάρκεια που θα μείνει εκτός δράσης υπολογίζεται περίπου στις τρεις εβδομάδες.