Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ

on .

PAS PROPONHSH 17 12 20

• Σε ομιχλώδες τοπίο λόγω της πυκνής ομίχλης που κάλυψε χτες ολόκληρο το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος συνεχίζει χωρίς προβλήματα την προετοιμασία του για την αναμέτρηση της Δευτέρας (21/12) με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες».
Ο Αργύρης Γιαννίκης επέστρεψε χτες στα Γιάννινα από τη Γερμανία που είχε μεταβεί μετά το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Το ευχάριστο για τον Τρικαλινό τεχνικό είναι ότι στη δευτεριάτικη αναμέτρηση θα έχει στη διάθεσή του το βασικό επιθετικό δίδυμο, τους Λέο και Κρίζμαν.
Χτες μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα και ο Κροάτης επιθετικός και πλέον ο Γιαννίκης μπορεί να τον υπολογίζει για τον αγώνα με την ομάδα της Αρκαδίας.
Στις προπονήσεις επέστρεψε και ο Λώλης μετά τη θλάση που είχε υποστεί στον λαγονοψοΐτη μυ και μάλιστα συμμετείχε και στο χτεσινό οικογενειακό δίτερμα χωρίς προβλήματα.
Μοναδικός απών θα είναι ο τιμωρημένος Καρτάλης, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής. Ο ίδιος ήδη βρίσκεται με άδεια στη Γερμανία μαζί με την οικογένειά του, ενώ με άδεια απουσιάζει και ο Πανουργιάς.
Το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε αρχικά προθέρμανση και στη συνέχεια ασκήσεις συναρμογής με τη μπάλα. Έπειτα έγιναν αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους με στηρίγματα και οικογενειακό δίτερμα.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Διαιτητής ο Ευαγγέλου
Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης τη Δευτέρα στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Ευαγγέλου θα είναι ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος από την Κορινθία και ο Σπυρίδων Βασιλόπουλος από τον Έβρο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία και AVAR ο Γεώργιος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.

Τον Γενάρη το Κύπελλο Ελλάδας
Με ομάδες της Super League 1 και της Super League 2 θα διεξαχθεί τελικά το Κύπελλο Ελλάδας και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV, όπως αποφασίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Η πρόταση του συνδρομητικού καναλιού για συμμετοχή μόνο ομάδων της Super League 1 απορρίφθηκε τελικά από την ΕΠΟ παρότι είχε καλύτερα οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ θα επιστραφούν τα παράβολα στις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών που είχαν δηλώσει συμμετοχή.
Το Κύπελλο Ελλάδας θα χωριστεί σε 4 φάσεις και θα ξεκινήσει στις 12-13-14 Ιανουαρίου με μονούς αγώνες, στους οποίους θα συμμετάσχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Συγκεκριμένα, στην 1η φάση θα αγωνιστούν οι 12 ομάδες της Super League 2 και οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-12 (συν ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης που προβιβάστηκαν) στη Super League την περίοδο 2019-2020. Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν στις 12-13-14/01/2021.
Στη 2η φάση θα μπουν και οι 6 ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-6 στη Super League την περίοδο 2019-2020 και οι 10 ομάδες που θα προκριθούν από την 1η φάση. Οι αγώνες θα είναι διπλοί αγώνες με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται στις 19-20-21/01/2021 και οι επαναληπτικοί αγώνες στις 2-3-4/02/2021.
Στην 3η φάση, δηλαδή τα προημιτελικά, θα γίνουν διπλοί αγώνες με τα πρώτα ματς στις 9-10-11/02/2021 και τις ρεβάνς στις 2-3-4/03/2021. Στην 4η φάση που είναι τα ημιτελικά θα διεξαχθούν πάλι διπλοί αγώνες με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται στις 6-7-8/04/2021 και οι επαναληπτικοί στις 27- 28-29/04/2021.
Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαΐου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.