Αδίκησε τον εαυτό του στο... χωράφι, Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

on .

pao pas
• Τον εαυτό του αδίκησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και ηττήθηκε με 2-0 από τους «πράσινους» για την 12η αγωνιστική της Super League στο... χωράφι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τον αγωνιστικό χώρο σε κάκιστη κατάσταση. 
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γκολ-πέναλτι του Βιγιαφάνιες (33') σε χέρι του Σάλιακα, ενώ ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Κάργα (44') που απέκρουσε ο Διούδης. Η είσοδος του Αϊτόρ βοήθησε τον Παναθηναϊκό που έφτασε με τον Ισπανό (59') στο 2-0. Μετά το δεύτερο γκολ ο ΠΑΣ αφυπνίστηκε και έχασε πέντε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Σάλιακα (78'). Στην 10η θέση με 12 βαθμούς ο ΠΑΣ μετά τη νίκη του ΟΦΗ επί της Λάρισας. 
Οι Γιαννιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς, όμως στη συνέχεια πλήρωσαν τα ατομικά τους λάθη και ουσιαστικά μπήκαν στο ματς μετά το 2-0 του Παναθηναϊκού. Το δοκάρι του Σάλιακα και τα χαμένα τετ α τετ των Ελευθεριάδη και Πίρσμαν ήταν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ομάδα της Ηπείρου. 
 Πως έπαιξαν
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με διάταξη 4-1-4-1, που μετατρεπόταν σε 4-3-3.
Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Εραμούσπε και Παντελάκη. Μπροστά τους ήταν ο Κάργας, στα χαφ Σιόντης και ο Κάστρο, δεξιά στην επίθεση ο Μπρένερ, αριστερά ο Ελευθεριάδης και στην κορυφή ο Παμλίδης.
Την ίδια διάταξη με τον Αργ. Γιαννίκη προτίμησε και ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Διούδης ήταν στο τέρμα, Σάντσες και Ζαγαρίτης δεξιά και αριστερά στην άμυνα με στόπερ τους Βέλεθ και Σένκεφελντ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης και Μαουρίσιο, δεξί εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, αριστερό ο Βιγιαφάνιες και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.
 Φορτσάτος ο ΠΑΣ
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάτησε το χορτάρι της φυσικής του έδρας μετά από 2,5 χρόνια, αλλά δεν αποτυπώθηκε ο ανάλογος ενθουσιασμός στους παίκτες του στο ξεκίνημα.
Ο ΠΑΣ πιστός στο επιθετικό του πλάνο, πρέσαρε ψηλά και απείλησε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν ο Διούδης σταμάτησε τον Παμλίδη σε τετ α τετ. Καλή στιγμή για τη γιαννιώτικη ομάδα και στο 15’, όταν από ασίστ του Σιόντη ο Παμλίδης βγήκε σε θέση βολής απέναντι στον Διούδη αλλά ο Ζαγαρίτης τον σταμάτησε προτού εκτελέσει.
Κάπου εκεί το «τριφύλλι» ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε καλή στιγμή με τον Μαουρίσιο στο 19’ που έκανε το πλασέ από την ασίστ του Βιγιαφάνες ύστερα από λάθος του Εραμούσπε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.
 Προβάδισμα με Βιγιαφάνιες
Σε ένα χρονικό σημείο με αργό ρυθμό  και χωρίς φάσεις, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 29’. Ο Χατζηγιοβάνης από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Σάλιακα. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, αποβάλλοντας αρχικά τον δεξιό οπισθοφύλακα του ΠΑΣ, όμως μετά τον έλεγχο του VAR του έδειξε την κίτρινη κάρτα.
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο 33’ εκτέλεσε  το πέναλτι, ο Χουτεσιώτης έπεσε στη σωστή γωνία και βρήκε τη μπάλα, όμως αυτή πέρασε κάτω από χέρι και το σώμα του τερματοφύλακα του ΠΑΣ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Πρώτο τέρμα για τον Βιγιαφάνιες στη σεζόν που το πανηγύρισε επιδεικτικά μπροστά στον Χουτεσιώτη.
 Απίστευτη ευκαιρία με Κάργα
Οι  φιλοξενούμενοι ζήτησαν  πέναλτι για χέρι σε προσπάθεια του Πίρσμαν και τάκλιν του Σάντσες, όμως ο Παπαδόπουλος συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε  στο 44’. Ο Σάλιακας εκτέλεσε το φάουλ,ο προωθημένος Κάργας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Διούδης  αναγκάστηκε σε εντυπωσιακή επέμβαση, με τον Ελευθεριάδη στην επαναφορά να αστοχεί. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στους πράσινους.
Από ωραίο συνδυασμό των παικτών του, ο Ζαγαρίτης σέντραρε στον Χατζηγιοβάννη αλλά ο Πίρσμαν με τάκλιν και στη συνέχεια ο Χουτεσιώτης γλίτωσαν τον ΠΑΣ από τα χειρότερα.
 Γκολ με Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Καρτάλη αντί του Κάργα, βάζοντας έναν πιο επιθετικογενή μέσο.
Στο 46’  ο Μπρένερ πήρε την κεφαλιά από την μπαλιά του Πίρσμαν, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με τους γηπεδούχους να απαντούν στο 50’.
Ο Αϊτόρ, σε μία φάση που υπήρχε υποψία ότι  κοντρόλαρε με το χέρι, έκανε το σουτ αλλά ο ο Χουτεσιώτης έδιωξε σωτήρια τη μπάλα με το ένα χέρι.
Τα προβλήματα που δημιουργούσε ο Αϊτόρ από τα αριστερά της άμυνας του ΠΑΣ ήταν εμφανή και στο 59' ο Παναθηναϊκός έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη του.
Μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Αϊτόρ σούταρε από πλάγια, η μπάλα κόντραρε στον Πίρσμαν,  του στρώθηκε πάλι και με πλασέ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Χουτεσιώτη για  το 2-0. Σεφτέ στα γκολ και για τον Ισπανό Αϊτόρ στο φετινό πρωτάθλημα.
 Μεγάλες ευκαιρίες ο ΠΑΣ
Η γιαννιώτικη ομάδα επέβαλλε τον ρυθμό της από το 60’ και μετά αλλά οι φάσειςτης δεν απέφεραν καρπούς. Τα σουτ του Ελευθεριάδη στο 64’ και του Νάουμετς στο 69’ ήταν άστοχα, παρόλα αυτά το σφυροκόπημα του ΠΑΣ στα αντίπαλα καρέ συνεχίστηκε. Πίρμαν και Παμλίδης συνδυάστηκαν ωραία στο 75’, ο Βέλγος βγήκε απέναντι από τον Διούδη, αλλά αυτός απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα.
 Δοκάρι με Σάλιακα
Η γκίνια χτύπησε τον ΠΑΣ και στην απίστευτη  φάση του 78’.
Ο Σάλιακας με τρομερό σουτ τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη και στην επαναφορά ο Ελευθεριάδης  ολομόναχος σε  κενή εστία και τον Διούδη εξουδετερωμένο,  γλίστρησε και δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε. Στο φινάλε της αναμέτρησης στο «Απόστολος Νικολαίδης» τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη πιο άσχημη τροπή για τους παίκτες του Γιαννίκη, όταν στο 92’ ο Αϊτόρ πλάσαρε από πλάγια δεξιά αλλά σαν από μηχανής θεός  ο Πίρσμαν έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα σε κόρνερ και διατήρησε  το σκορ στα επίπεδα του 2-0.
Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Νικολακάκης - Νικολαΐδης)
Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (72' Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος (46' Αϊτόρ), Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (72' Εμμανουηλίδης), Βιγιαφάνιες (81' Καρλίτος), Μακέντα (90' Ιωαννίδης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας (46' Καρτάλης), Σιόντης, Κάστρο (83' Δούμτσης), Μπρένερ (60' Μπρένερ), Ελευθεριάδης, Παμλίδης.