Χρειάζεται οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

OFH PAS

 Μπορεί στο παιχνίδι της Τούμπας ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάλεψε παλικαρίσια, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ εξαιτίας του διαιτητικού λάθους του Σιδηρόπουλου και τον μη καταλογισμό επιθετικού φάουλ πάνω στον Πίρσμαν.
Παρά την αναγνώριση από τον επικεφαλής της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ και της ηθικής δικαίωσης, ο βαθμός δεν θα επιστραφεί και οι Γιαννιώτες επέστρεψαν με άδεια χέρια από τη Θεσσαλονίκη.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα με 9 βαθμούς συγκατοικεί πλέον στην 8η θέση της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό και τον αυριανό του αντίπαλο τον ΟΦΗ.Η προετοιμασία των Γιαννιωτών συνεχίστηκε χτες το πρωί με προπόνηση στο «Ζωσιμάδες» και το πρόγραμμα περιελάμβανε έμφαση στην επιθετική τακτική. Η τελευταία προπόνηση θα γίνει σήμερα το πρωί στις 10:00 και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει το μεσημέρι αεροπορικώς για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας και από εκεί νέα πτήση για το Ηράκλειο.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Η επιστροφή του Κάργα λύνει τα χέρια του Αργύρη Γιαννίκη για το κέντρο της άμυνας καθώς θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ροντρίγκο Εραμούσπε, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Απών και ο Κροάτης επιθετικός Σάντι Κρίζμαν, ο οποίος υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο στο παιχνίδι της Τούμπας και θα απουσιάσει περίπου 20 ημέρες. Με αυτά τα δεδομένα ο Γιαννίκης θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα, έτσι ο Κάργας θα παίξει αντί του Εραμούσπε, ενώ Καρτάλης και Λώλης διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα καθώς ο Παμλίδης θα παίξει στην επίθεση μαζί με τον Λέο.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (Λώλης), Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο.
Με μαύρα περιβραχιόνια
Στην αυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστούν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Φάνη Νέσση. Ο 95χρονος Φάνης έφυγε προχτες πλήρης ημερών από τη ζωή, μεγάλο μέρος της οποίας το πέρασε εντός των αποδυτηρίων του ΠΑΣ Γιάννινα, υπηρετώντας την ομάδα από το πόστο του φροντιστή για πάνω από 4 δεκαετίες.
Γιαννίκης: «Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις»
Για όλους και για όλα μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης. Ο Τρικαλινός τεχνικός αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, χαρακτηρίζοντας την καλή και δήλωσε υπερήφανος για την μέχρι τώρα προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, ενώ σημείωσε ότι το μεγαλύτερο του πρόβλημα παραμένει η κατάσταση των γηπεδικών εγκαταστάσεων στο ΠΕΑΚΙ, παρότι όπως τόνισε Χριστοβασίλης και Κολόκας κάνουν ότι μπορούν για να υπάρξει βελτίωση.
Παράλληλα, ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε και στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε από τον ΠΑΣ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είχαμε τις τελευταίες ημέρες μια πολύ καλή συζήτηση με την διοίκηση εφ’ όλης της ύλης. Μου εξέφρασαν την επιθυμία τους για επέκταση της συνεργασίας. Τους ευχαρίστησα θερμά για την τιμή και την εμπιστοσύνη, όμως χωρίς να μπούμε σε άλλες λεπτομέρειες, συμφωνήσαμε να αφοσιωθούμε τώρα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και να επανέλθουμε σε άλλο χρονικό σημείο».
Τέλος, ερωτηθείς για την αποχώρηση Νιαρχάκου, σημείωσε ότι: «Το θέμα του γενικού αρχηγού ή του τιμ μάνατζερ το χειρίζεται πάντα ο πρόεδρος και ξέρει ότι ποτέ δεν είχα αντίρρηση. Άλλωστε την περσινή χρόνια είχαμε δυο (τον παραιτηθέντα και τον αντικαταστάτη) στη συγκεκριμένη θέση. Όμως υπάρχουν και ενστάσεις από μέρους μου που δεν έχουν να κάνουν ούτε με το αγωνιστικό, ούτε με το οργανωτικό, ούτε με τη θέση. Είναι καθαρά θέματα ανθρώπινα και με διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης από την πλευρά μου. Οι ενστάσεις μου έγιναν αποδέκτες από την διοίκηση για ένα συγκεκριμένο άτομο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Από την ενημέρωση που έχω από τον κύριο Χριστοβασιλη, ο Μπάμπης Καρβέλης εκτός από εκπρόσωπος τύπου αναλαμβάνει και σημαντικές αρμοδιότητες ως τιμ μάνατζερ».
Ψάχνει εντός έδρας νίκη ο ΟΦΗ
Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το θριαμβευτικό 1-4 της περασμένης Δευτέρας στο Βόλο θα υποδεχτεί αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου. Οι Ηρακλειώτες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό με τον ΠΑΣ καθώς δεν έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης σε εντός έδρας παιχνίδι τους.
Ο 42χρονος Γιαννιώτης τεχνικός, Γιώργος Σίμος, δεν θα έχει στη διάθεσή τους τους Μαρινάκη και Σολίς που κάνουν θεραπεία καθώς ο δεύτερος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε χτες και ο Σόουζα.