Με Κάργα η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ

on .

MARANTONA

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Τρίτης που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης και ξεκίνησε η προετοιμασία για την κυριακάτικη (29/11, 5:00 μ.μ.) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 10η αγωνιστική της Super League.
Η χτεσινή προπόνηση ξεκίνησε με την καθιερωμένη προθέρμανση και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης με τους ποδοσφαιριστές του δούλεψαν πάνω στην τακτική με παιχνίδια σε μικρούς χώρους, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με αγωνιστικά παιχνίδια στο μισό γήπεδο.
Το ευχάριστο νέο για τον Τρικαλινό προπονητή είναι ότι ο Γιάννης Κάργας έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και από σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.
Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης οι ποδοσφαιριστές υποβλήθηκαν για μια ακόμη φορά σε διαγνωστικό τετ κορωνοϊού και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα. Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο προσεχής αντίπαλος του ΟΦΗ είναι οι μοναδικές ομάδες της Super League που δεν έχουν κρούσμα μέχρι στιγμής στα μέλη των ομάδων τους, κάτι που σημαίνει ότι τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα τόσο στις προπονήσεις όσο και στην εξωγηπεδική τους ζωή.

Σοκ από τον Μαραντόνα
Σοκ και θλίψη σε ολόκληρο τον πλανήτη προκάλεσε χτες η είδηση του θανάτου από ανακοπή καρδιάς του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Αργεντινού Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Μαραντόνα ήταν 60 χρονών και ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία, για ορισμένους ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών.
Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1960 στο Μπουένος Άιρες, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ και είχε αμέτρητους θαυμαστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη με τον αδόκητο χαμό του.
Στις αρχές Νοεμβρίου ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής είχε κάνει επέμβαση στον εγκέφαλο ενώ οκτώ μέρες μετά την εγχείριση, είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν και συνέχιζε σπίτι την ανάρρωσή του.
Όπως αναφέρουν τα αργεντίνικα ΜΜΕ ο Μαραντόνα ενώ βρίσκονταν στο σπίτι του στο προάστιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες αντιμετώπισε οξύ αναπνευστικό πρόβλημα. Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έκανε τα πρώτα του βήματα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς σε ηλικία 16 ετών, προτού πάρει μεταγραφή στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς. Στην Ευρώπη τον έφερε για πρώτη φορά το 1982 η Μπαρτσελόνα αλλά κυρίως ο Ντιέγκο γιγάντωσε τον θρύλο όταν με τη Νάπολι έσπασε το κατεστημένο του Βορρά και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας. Στο φινάλε της καριέρας του έπαιξε σε Σεβίλλη και Νιούελς Ολντ Μπόις προτού επιστρέψει για να γράψει το τέλος με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς.
Παράλληλα, με την Εθνική Αργεντινής έγραψε ιστορία το 1986 κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. Εκεί όπου άπαντες υποκλίθηκαν στον «θεό του ποδοσφαίρου» όταν, μεταξύ άλλων, πέρασε όλη την άμυνα της Αγγλίας για να σκοράρει, ακόμη κι όταν... μαγικά έβαλε το χέρι του για να σκοράρει με το «χέρι του θεού», όπως ο ίδιος είχε δηλώσει.