Ο Σιδηρόπουλος… έκλεψε τον βαθμό από τον ΠΑΣ!

on .

paok pas

• Την τέταρτη ήττα του στο πρωτάθλημα γνώρισε χτες το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με ανατροπή του σκορ για ακόμα μια φορά. Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Εραμούσπε (31') και έκαναν εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, όμως μπλόκαραν και πάλι στην επανάληψη και δέχτηκαν την ανατροπή του σκορ. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο μέρος με τον Σφιντέρσκι (52'), ενώ ο ΠΑΣ έπαιξε 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Εραμούσπε (57') με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Τζόλη (59'), όμως τελικά ο ΠΑΣ λύγισε στις καθυστερήσεις με το γκολ του Ελ Καντουρί (91'), στο οποίο όμως έγινε λάθος από τον VAR και έπρεπε να καταλογιστεί off side.
Πώς έπαιξαν
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τους γηπεδούχους ο Ουρουγουανός τεχνικός Πάμπλο Γκαρσία. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η αρχική ενδεκάδα έμοιαζε με «Βαβέλ» καθώς δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας παίκτης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς Ζ., ο Ροντρίγκο δεξί μπακ και ο Περέιρα αριστερό, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βαρέλα και Κρέσπο. Στα αμυντικά χαφ οι Εσίτι και Σβάμπ, δεξί εξτρέμ ο Βιεϊρίνια που επέστρεψε μετά από καιρό, αριστερό ο Αντρέ Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι.
Ο Τρικαλινός τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης έκανε ξανά την επιλογή της διάταξης 4-4-2, με 4 αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Παναιτωλικό. Φύλακας στην εστία ήταν ο Χουτεσιώτης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σάλιακας και στο αριστερό ο Πίρσμαν, Παντελάκης και Εραμούσπε δίδυμο στα στόπερ, στα αμυντικά χαφ οι Σιόντης και Κάστρο, δεξί χαφ ο Παμλίδης, αριστερό ο Καρτάλης και τη γραμμή κρούσης αποτελούσαν ο Λέο με τον Κρίζμαν.
Νωχελικο ξεκίνημα
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά τη γιαννιώτικη ομάδα να είναι καλά διαβασμένη στο ανασταλτικό κομμάτι και να μην απειλείται ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Το συνεχές pressing των παικτών του Αργύρη Γιαννίκη μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ αμύνονταν υποδειγματικά.
Στην πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων,ο Εσίτι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη στο 5', ενώ δεν απειλήθηκε η εστία του ούτε από το σουτ του Ζιβκοβιτς στο 9'.
Στο 20' ο Κριζμαν βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Περέιρα, έδειξε πως δεν μπορεί να συνεχίσει επηρεασμένος και από τον τραυματισμό του, αναγκάζοντας πέντε λεπτά μετά τον Αρ. Γιαννίκη να τον αντικαταστήσει και να περάσει στη θέση του τον Ελευθεριάδη, ο οποίος με την είσοδο του πήγε δεξί εξτρέμ και ο Παμλιδη μετατοπίστηκε στην επίθεση ως παρτενέρ του Λέο.
Προβάδισμα με Εραμούσπε
Μετά από ένα τελείως ανιαρό πρώτο ημίωρο, ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ όπου ασκούσε διαρκές pressing και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 31'. Ο Εραμούσπε έκλεψε τη μπάλα από τον Ροντρίγκο σε μια φάση που είχε προωθηθεί, πάσαρε στον Λέο από αριστερά, ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια, ξεπέρασε ωραία τον Βαρέλα, έστρωσε στο σημείο του πέναλτι για τον Εραμούσπε, ο οποίος με πλασέ κλάσης επιθετικού νίκησε τον Ζίβκοβιτς και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα,μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ήταν το πρώτο γκολ του Αργεντινού με τη φανέλα των Γιαννιωτών καθώς στο "Κλ.Βικελίδης" το γκολ είχε κατοχυρωθεί στον Παντελάκη.
Μεγάλη επέμβαση Χουτεσιώτη
Το γκολ των Γιαννιωτών όπως ήταν αναμενόμενο αφύπνισε τους παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά,οι οποίοι ανέβασαν στροφές και είχαν την απάντησή τους στο 38'. Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ o Εσίτι έκανε το σουτ, ο Χουτεσιώτης όμως κατέβασε ρολά, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ με εντυπωσιακή απόκρουση.
Η επόμενη στιγμή που οι γηπεοδύχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Χουτεσιώτη ήρθε στο 44'. Ο Βιεϊρίνια σέντραρε από αριστερά,η μπάλα έφτασε στον Σφιντέρσκι που έπιασε το σουτ, δεν την βρήκε τη μπάλα όμως γεμάτη και ο Θεσσαλός γκολκίπερ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Γκολ με Σφιντέρσκι ο ΠΑΟΚ
Με άκρως επιθετική διάθεση μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία να περνάει στο ματς τους Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Τζόλη στις θέσεις των Μουργκ, Εσίτι και Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλες και έχασε τη μάχη της μεσαίας γραμμής.
Έτσι οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης στο 52' ' με τον Σφιντέρσκι. Ο Σβαμπ με ωραία βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ζίβκοβιτς που πήρε τη μπάλα από δεξιά, ελευθερώθηκε και έκανε το σουτ, ο Χουτεσιώτης έκανε την επέμβαση όμως ο Πολωνός επιθετικός Σφιντέρσκι πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 με το τέρμα να επικυρώνεται και από τη χρήση του VAR. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Πολωνού στις συναντήσεις των δύο ομάδων, καθώς είχε σκοράρει και στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 τον Γενάρη του '19.
Αποβολή Εραμούσπε-  Δοκάρι Τζόλη
Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα πιο πολύ για τον ΠΑΣ στο57' όταν ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Εραμούσπε για σπρώξιμο πάνω στον Σφιντέρσκι. Το αριθμητικό μειονέκτημα για τον ΠΑΣ είχε αντίκτυπο με τον ΠΑΟΚ να ασκεί πίεση και τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν, προσπαθώντας να κλείσουν διαδρόμους.
Ο ΠΑΟΚ είχε διαδοχικές ευκαιρίες. Στο 58' ο Σβαμπ σουταρε και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη, Στο επόμενο λεπτό,οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν άψογα, ο Τζόλης έκανε το πλασέ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη, με τον ΠΑΣ να στέκεται τυχερός σε εκείνο το σημείο.
Το σφυροκόπημα από τους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία συνεχίστηκε και έφτασαν σε μια ακόμη καλή στιγμή στο 66'. Από συρτή σέντρα σουτ του Ροντρίγκο, ο Χουτεσιώτης πρόλαβε και απομάκρυνε, ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και στη συνέχεια ο Σιόντης επενέβη με σωτήριο τάκλιν προ του Ροντρίγκο.
Ψυχρολουσία στο φινάλε
Στο ίδιο μοτίβο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πετύχει το νικητήριο γκολ και αύξησε την πίεση του στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Σφιντέρσκι σπατάλησε ευκαιρία στο 86' για να πετύχει ακόμη ένα γκολ αλλά το σουτ ήταν αδύναμο που έπιασε από τη σέντρα του Ροντρίγκο και πέρασε άουτ.
Τελικά ο ΠΑΣ λύγισε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και πλήρωσε ακριβά το αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 91' ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ, στο δεύτερο δοκάρι ο Τσόλακ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κρέσπο τη δεύτερη και ο Ελ Καντουρί με πλάτη στην εστία έκανε το γυριστό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-1. Ο Πίρσμαν διαμαρτυρήθηκε ότι του έγινε επιθετικό φάουλ, η φάση ελέγχθηκε από το VAR, όμως ο Σιδηρόπουλος έδειξε σέντρα, όμως οι γραμμές που έδωσαν από το VAR δείχνουν ότι υπάρχει off side του Τσόλακ που πήρε την πρώτη κεφαλιά.
Διαιτησία: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς - Χριστάκογλου)
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς Ζ., Ροντρίγκο, Περέιρα (76' Τσόλακ), Βαρέλα, Κρέσπο, Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Σβάμπ, Ζίβκοβιτς Α., Βιεϊρίνια (46' Τζόλης), Μουργκ (46' Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης, Παμλίδης, Λέο (63' Ντομίνγκεθ), Κρίζμαν (25' λ.τρ. Ελευθεριάδης).