Με Κάστρο - Κρίζμαν αλλά χωρίς Κάργα ο ΠΑΣ

on .

PAOK PAS

 Οριστικά χωρίς τον Γιάννη Κάργα στη σύνθεσή του θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αυριανή (7:30 μ.μ.) αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας για την 9η αγωνιστική της Super League.
Στο «Ζωσιμάδες» λόγω του τραυματισμού του Κάργα η χτεσινή προπόνηση. Πρόταση ανανέωσης για τα επόμενα δύο χρόνια έκανε στον Αργύρη Γιαννίκη ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης.
Το πρωτάθλημα της Super League επιστρέφει σήμερα στην αγωνιστική δράση με τη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής μετά τους αγώνες των εθνικών ομάδων για το Nations League. Πριν τη διακοπή ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δυο άσχημα αποτελέσματα στην έδρα του, την ήττα (1-2) από τη Λάρισα και τη «λευκή» ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Ηπείρου βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στην 3η με 15 βαθμούς. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πάμπλο Γκαρσία ανέβασε τους Θεσσαλονικείς ψυχολογικά και βαθμολογικά, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΣ έχουν αποδείξει ότι δεν τους φοβίζει κανένα όνομα αντιπάλου σε ανάλογα παιχνίδια, όπως κόντρα στους δυο πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα Άρη και Ολυμπιακό.
Στο «Ζωσιμάδες» η προπόνηση
Ο τραυματισμός του Γιάννη Κάργα στην προπόνηση της Πέμπτης λόγω της κακής κατάστασης που βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του ΠΕΑΚΙ θορύβησε αρκετά τον Αργύρη Γιαννίκη και το τεχνικό επιτελείο. Έτσι, ζητήθηκε από τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και η χτεσινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο «Ζωσιμάδες». Ο χλοοτάπητας του Εθνικού Σταδίου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και γι’ αυτό προτιμήθηκε προκειμένου να αποφευχθεί άλλο απρόοπτο, όπως αυτό με τον τραυματισμό του Κάργα.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρχική προθέρμανση και στη συνέχεια ασκήσεις τακτικής και τελειώματα φάσεων. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και οικογενειακό δίτερμα, με τον Γιαννίκη να καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στην Τούμπα.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί με προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη. Λόγω του επιβαρημένης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Μακεδονία, οι άνθρωποι του ΠΑΣ επικοινώνησαν με το ξενοδοχείο που θα φιλοξενηθεί η ομάδα και ζήτησαν ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του αύριο τον Γιάννη Κάργα. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός υπέστη σφίξιμο στον προσαγωγό στην προχθεσινή προπόνηση. Χτες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και τελικά θα μείνει εκτός της αποστολής που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Αργεντινός Ροντρίγκο Εραμούσπε. Αντίθετα, ο Γιαννίκης υπολογίζει στους Κάστρο και Κρίζμαν, οι οποίοι επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους. Αμφότεροι διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα, ο Κολομβιανός στα αμυντικά χαφ και ο Κροάτης στην επίθεση.
Ο Αργύρης Γιαννίκης ετοιμάζει ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα και δεν αποκλείεται να δούμε διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Εραμούσπε θα πάρει τη θέση του Κάργα στην άμυνα, ενώ ο Κάστρο θα επιστρέψει στα αμυντικά χαφ. Στην επίθεση ο Κρίζμαν διεκδικεί θέση μαζί με τον Λέο.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (Λέο), Παμλίδης, Κρίζμαν.
Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ. Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και ο Γιώργος Χριστακόγλου από τη Χαλκιδική, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης, επίσης από τη Χαλκιδική.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Μανώλης Σκουλάς από τη Θεσσαλία και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από την Ανατολική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Τάπραντζης από την Αιτωλοακαρνανία.
Πρόταση για ανανέωση στον Γιαννίκη
Μπορεί το συμβόλαιο που έχει ο Αργύρης Γιαννίκης με τον ΠΑΣ Γιάννινα να τελειώνει το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο από ότι φαίνεται ο Γιώργος Χριστοβασίλης προχώρησε ήδη σε πρόταση για την επέκταση της συνεργασίας με τον Τρικαλινό τεχνικό για ακόμα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση καθώς ο Χριστοβασίλης θέλει να παραμείνει σταθερή η τεχνική ηγεσία στον Γιαννίκη.
Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε ραντεβού μεταξύ Χριστοβασίλη και Γιαννίκη στην Αθήνα, όπου και συζητήθηκε το ενδεχόμενο της επέκτασης του συμβολαίου του Τρικαλινού τεχνικού για ακόμα δύο χρόνια. Από την πλευρά του ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έδωσε οριστική απάντηση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο προσεχές μέλλον. Όλα αυτά την ώρα που οι «σειρήνες» αυξάνονται και οι πληροφορίες να θέλουν ελληνική ομάδα να έχει ήδη βολιδοσκοπήσει την πλευρά του ομογενή προπονητή.
Χωρίς Αουγκούστο ο ΠΑΟΚ
Μπορεί η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Αουγκούστο να ήταν καθαρή, ωστόσο από τη στιγμή που ο 23χρονος Βραζιλιάνος εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Επίσης, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν μπορεί να υπολογίζει για τον αυριανό αγώνα τους Γιαννούλη και Μιχάι, οι οποίοι συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα.
Χτες, το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού και τα αποτελέσματα αναμένονταν αργά το βράδυ. Ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του δούλεψαν στις στατικές φάσεις, ενώ η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί στις 10:30 με προπόνηση στην Τούμπα.