Στη φυσική κατάσταση «δουλεύουν» στον ΠΑΣ

on .

pas proponhsh

Στη μυϊκή ενδυνάμωση και τη φυσική κατάσταση δόθηκε το βάρος στη χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις και το Σαββατοκύριακο ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής (22/11) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική της Super League.
Εκτός προπόνησης έμεινε και χτες ο Γιάννης Κάργας, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η διήμερη αποχή του ήταν προληπτική και χωρίς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Οι προπονήσεις των δύο τελευταίων ημερών ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς και ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός θα πάρει μέρος όταν θα ανεβεί η ένταση των προπονήσεων μετά το Σαββατοκύριακο.
Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Λώλης, αν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γκούμας δεν τον είχε στις επιλογές του ούτε στον πάγκο στο χτεσινό παιχνίδι με την Τσεχία.
Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι έχουν επιστρέψει οι Κάστρο και Κρίζμαν και θα μπορέσουν να ανεβάσουν ρυθμούς μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Τρικαλινός τεχνικός θα έχει δύο διαθέσιμες επιλογές σε θέσεις-κλειδιά στη μεσαία γραμμή και την επίθεση.
Στα πέντε κρούσματα
η αναβολή αγώνων
Λύση στις διαδοχικές αναβολές αγώνων της Super League δίνει η χτεσινή απόφαση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, η οποία, μετά από εισήγηση της διοργανώτριας αρχής Super League, επικαιροποίησε το σχετικό πρωτόκολλο.
Πλέον για να αναβληθεί μία αναμέτρηση του πρωταθλήματος της Super League θα πρέπει στον τελευταίο έλεγχο που υποβάλλεται κάθε ομάδα να βρεθούν τουλάχιστον πέντε θετικά δείγματα κορωνοϊού μεταξύ των ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Το υγειονομικό πρωτόκολλο που ίσχυε έως τώρα προέβλεπε αναβολή αγώνα εφόσον στον τελευταίο έλεγχο υπήρχαν έστω και τρία κρούσματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ανεξαρτήτως αν αφορούσαν ποδοσφαιριστές ή μέλη του τεχνικού και υπόλοιπου επιτελείου. Ακόμη και μετά από αυτή την τροποποίηση, το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει το αυστηρότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ κατέληξε στον αριθμό των 5 ποδοσφαιριστών, υπολογίζοντας ένα ποσοστό 20% επί του συνολικού αριθμού ατόμων που περνούν από τεστ. Για τις ομάδες της Super League οι τακτικοί έλεγχοι γίνονται σε περίπου 25 παίκτες, εξ ου και προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός των πέντε κρουσμάτων για να αποφασιστεί αναβολή. Στην Α1 μπάσκετ ανδρών, αντίστοιχα, όπου ελέγχονται περί τους 15 παίκτες, με τρία θετικά δείγματα (το 20% δηλαδή) θα υπάρχει αναβολή.