Την πρώτη του νίκη στους «Ζωσιμάδες» κυνηγά σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PANAITOLIKOS

 Μετά το…στραπάτσο κόντρα στην ΑΕΛ και την ήττα με 1-2 από τους Λαρισαίους, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να πετύχει την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη του καθώς υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» για την 8η αγωνιστική της Super League.
Εκτός αποστολής οι τραυματίες Κάστρο και Κρίζμαν, αλλά και ο τιμωρημένος Λώλης.
Η ήττα από τη Λάρισα προσγείωσε του Γιαννιώτες στην πραγματικότητα και ήταν ένα σκληρό, αλλά χρειαζούμενο μάθημα ενόψει της συνέχειας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έκανε ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά πρέπει να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα καθώς δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα και εξακολουθεί να έχει χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ του, όπως η έλλειψη καθαρόαιμου επιθετικού.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε στους 8 βαθμούς, ισόβαθμος με τον Ατρόμητο, έχοντας 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες τις 7 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος για τους κρίσιμους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League με τη Μολδαβία (15/11) και τη Σλοβενία (18/11), ενώ θα έχει προηγηθεί και φιλικό με την Κύπρο (11/11). Για αυτό τον λόγο στον ΠΑΣ θέλουν τη νίκη, προκειμένου η ομάδα να δουλέψει με ηρεμία και καλή ψυχολογία τις αδυναμίες της στο χρονικό διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι δεν πήγε καλά κόντρα στη Λάρισα και με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις θα προσπαθήσουν σήμερα να πάρει η ομάδα το τρίποντο κόντρα στους Αγρινιώτες. Κόντρα στη Λάρισα, σε κακή ημέρα εκτός από αρκετούς παίκτες βρέθηκε και το τεχνικό επιτελείο. Η προτίμηση του Γιαννίκη στον Λώλη αντί του Καρτάλη στην αρχική ενδεκάδα αποδείχτηκε λανθασμένη, όπως επίσης και η επιμονή στη χρησιμοποίηση του Ντομίνγκεθ. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε και η αποβολή του Λώλη.
Ο Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κάστρο και Κρίζμαν, αλλά και τον τιμωρημένο Λώλη που αποβλήθηκε κόντρα στη Λάρισα. Ο Κολομβιανός Φάμπρι Κάστρο δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στο δικέφαλο και έμεινε εκτός για τρίτο σερί αγώνα. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Σάντι Κριζμαν. Ο Κροάτης επιθετικός μπήκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού με την ΑΕΛ, ωστόσο ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στο δικέφαλο και τέθηκε νοκ άουτ για το σημερινό αγώνα.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούπε, Κάργας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Καρτάλης, Σιόντης, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς, Λιάσος, Γροσδάνης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Δούμτσης, Λέο, Παμλίδης.
Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Πανουργιάς, Γώγος. Αθανασίου και Νατιντσουκ.
Σχετικά με το βασικό σχήμα, το πάθημα έγινε μάθημα στον Γιαννίκη και από ότι φαίνεται θα αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Ντομίνγκεθ και θα παίξει βασικός ο Σιόντης. Μια πιθανή σύνθεση είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάργας, Σιόντης, Καρτάλης, Νάουμετς (Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Λέο.
Διαιτητής ο Ευαγγέλου
Ο Άγγελος Ευαγγέλου ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό. Βοηθοί του Ευαγγέλου θα είναι ο Μιχάλης Παπαδάκης από το Ηράκλειο και ο Γιώργιος Στεφανής από την Καρδίτσα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας από την Φθιώτιδα και AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης από το Ηράκλειο. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος από την Αθήνα.
Με Μάζουρεκ και Ταχάρ  ο Παναιτωλικός
Mε τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και αυτή τη φορά στην τεχνική ηγεσία θα παραταχθεί σήμερα στο «Ζωσιμάδες» ο Παναιτωλικός για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 8η αγωνιστική της Super League.
Ο 48χρονος Βραζιλιάνος προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε και στον ΠΑΣ Γιάννινα επί ημερών Όγιος, παρέμεινε στον πάγκο του Παναιτωλικού μετά την απομάκρυνση του Μάκη Χάβου και κοουτσάρισε την αγρινιώτικη ομάδα στην ήττα με 1-3 από τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά την αποστολή του Παναιτωλικού αποτελούν οι: Κνετ, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Ταχάρ, Μάζουρεκ, Αζάντι, Ντάλσιο, Ντίας, Αριγίμπι, Ντουάρτε, Άλβαρες, Μελίσσας, Βέργος, Μεντόσα, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Σκόνδρας, Γιάκολις.
Αναβολή σε δύο αγώνες
Κουτσουρεμένη θα διεξαχθεί η 8η αγωνιστική καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει και τις ομάδες της Super League. Στην ομάδα του Βόλου εμφανίστηκαν την Πέμπτη 8 θετικά κρούσματα του κορωνοϊού και ως εκ τούτου η αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης - Βόλος αναβλήθηκε.
Χτες, ο κορωνοϊός χτύπησε και την πόρτα της ΑΕΚ. Η αποστολή των κιτρινόμαυρων επέστρεψε τα ξημερώματα της Παρασκευής από την Ουκρανία μετά τη νίκη με 1-4 επί της Ζόρια και άπαντες υποβλήθηκαν στα Σπάτα σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Τα αποτελέσματα ωστόσο, έδειξαν ότι μετά τον Μπακάκη έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και άλλα έξι μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, εκ των οποίων οι 4 είναι ποδοσφαιριστές. Αυτοί που βρέθηκαν θετικοί είναι οι Μάνταλος, Σβάρνας, Σάκχοφ και Χνιντ. Έτσι η αναμέτρηση με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης αναβλήθηκε