Ο ΠΑΣ γνώρισε απροσδόκητη ήττα (1-2) από τη Λάρισα

on .

PAS LARISA 04 11 20

• Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε με 1-2 από τη Λάρισα χτες το απόγευμα στο «Ζωσιμάδες», γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα εντός Ιωαννίνων, μετά από εκείνη με την ΑΕΚ και συνολικά την τρίτη στο πρωτάθλημα της Super League.
Η ομάδα της Ηπείρου παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το χειρότερο σε σχέση με το σαββατιάτικο παιχνίδι στο Περιστέρι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Παρά την αποβολή του Λώλη (55') με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Λέο (61'), όμως η Λάρισα με δύο κεφαλιές του νεαρού επιθετικού Πινακά (66', 85') έκανε την ανατροπή του σκορ και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, υπό το βλέμμα του διοικητικού της ηγέτη, Αλέξη Κούγια.
Σπουδαίες φάσεις στο ξεκίνημα
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη και δυναμισμό για να πάρουν η κάθε μία για λογαριασμό της τα ηνία του παιχνιδού. Όμως όσο κυλούσε ο χρόνος οι Λαρισινοί κέρδισαν τη μάχη του κέντρου και το πρώτο ημίχρονο τους ανήκε.
Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη ευκαιρία. Στο 11’ ο Λώλης με εκπληκτική ενέργεια, πάσαρε στον Ελευθεριάδη, αυτός πάτησε για τον Παμλίδη, αλλά ο Μούζεκ έβαλε του έβαλε την προβολή και το πλασέ του Παμλίδη έφυγε άουτ. Η λαρισινή ομάδα απάντησε με την ευκαιρία του Μιλοσάβλιεβιτς στο 14’ που πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Φιλίπ, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ.
Φοβερή επέμβαση Χουτεσιώτη
Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη στάθηκε τυχερή σε δυο περιπτώσεις στη συνέχεια, καθώς η ΑΕΛ προκάλεσε μπελάδες στην άμυνα του ΠΑΣ. Στο 19’ ο Πινακάς ύστερα από φοβερή ενέργεια πέρασε τέσσερις αμυντικούς του ΠΑΣ, έδωσε ασίστ στον Πλατέλλα που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Χουτεσιώτη, ο οποίος με τρομερή διπλή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του κόρνερ, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σάλιακας σωτήρια έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Το εικοσάλεπτο από το 15' μέχρι το 35' ο ΠΑΣ έχασε τον έλεγχο του ματς και η ΑΕΛ είχε ξεκάθαρη υπεροχή, με τα ποσοστά κατοχής μπάλας να ξεπερνούν το 60% για τους Λαρισαίους. Στο 24' ο Μιλοσάβλιεβιτς πάσαρε στον Πινακά που υπό την πίεση του Πίρσμαν σούταρε όμως ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.
Οι Γιαννιώτες δειλά-δειλά επισκέφτηκαν με απειλητικές διάθεσεις την εστία του Νάγκι και στο 35’ ο Λέο πέρασε σαν σταματημένο τον Μπέρτο, οι αμυντικοί της ΑΕΛ απομάκρυναν τη μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Ούγγρος γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Κάργα. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στον ΠΑΣ. Στο 44’ οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν γρήγορα, ο Πίρσμαν σέντραρε, ο Ελευθεριάδης έκανε το σουτ στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Αποβολή του Λώλη
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετική διάθεση στην επανάληψη και είχαν καλή στιγμή στο 52’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, ο Εραμούσπε έκανε την προβολή, όμως ο Νάγκι μπλόκαρε τη μπάλα. Η γιαννιώτικη ομάδα έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 55’, όταν ο Λώλης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Βρέσκα για μαρκάρισμα πάνω στον Μιλοσάβλιεβιτς και αποβλήθηκε.
Βολέ ο Χουτεσιώτης, γκολ ο Λέο
Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν πτόησε τον ΠΑΣ που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 61’. Από βολέ του Χουτεσιώτη, ο Λέο κέρδισε στο σπριντ τον Μούζεκ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Γάλλο να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος.
Ισοφάριση με Πινακά
Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αλλά για μόλις πέντε λεπτά. Στο 66’ από τη σεντρα του Φιλίπ Στελιάνο, ο Πινακάς με κεφαλιά χαμηλά νίκησε τον Χουτεσιώτη και ισοφάρισε σε 1-1.
Η απάντηση της γιαννιώτικης ομάδας στο γκολ του Πινακά ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Λέο στο 69' σούταρε από πλάγια θέση όμως ο Νάγκι του έκλεισε έγκαιρα το οπτικό πεδίο και μαζί με τον Ηλιάδη στέρησαν το γκολ από τον ΠΑΣ.
Ανατροπή η ΑΕΛ με Πινακά
Το τελευταίο δεκάλεπτο προμήνυε άσχημη εξέλιξη για τους Γιαννιώτες, οι οποίοι δέχθηκαν την απόλυτη ψυχρολουσία στο 85’. Ο Τόρζε εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πίρσμαν, έκανε τη σέντρα και ο Πινακάς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Χουτεσιώτη και έκανε το 1-2 για τους Λαρισαίους. Τέταρτο γκολ για τον 19χρονο επιθετικό που αναμφίβολα ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς. Στο φινάλε υπήρξε μία ένταση, μιας και στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Βρέσκας ανακάλυψε επιθετικό φάουλ και κιτρίνισε τον Κρίζμαν για διεκδίκηση της μπάλας με τον Ηλιάδη.
Διαιτησία: Βρέσκας (Τζουβάρας -Αϊναλής)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας (86’ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ(73’ Λιάσος), Λώλης, Παμλίδης (61’ Καρτάλης),Ελευθεριάδης (46’ Σιόντης), Λέο(73’ Κρίζμαν).
Λάρισα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (68’ Γρηγορόπουλος), Φιλίπ, Ηλιάδης, Μούζεκ, Μιχαήλ(63’ Ντουρμισάι), Σπάρβ (78’ Κωστή) , Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (78’ Γιουνές), Πινακάς, Νικολιάς (68’ Τόρζε).