«Αγώνας δρόμου» του ΠΑΣ για ενίσχυση της ομάδας

on .

BRENER

• Τρεις ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης το απόγευμα (4:00 μ.μ.) της Κυριακής κι όμως το ρόστερ των Γιαννιωτών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς αναζητούνται ακόμα 2-3 προσθήκες.
Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, στις 30 Σεπτεμβρίου, όμως στον ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχουν ακόμα ανοιχτά μέτωπα και «τρύπες» στο ρόστερ που πρέπει να κλείσουν άμεσα.

Αρχικά αναζητείται ένας εξτρέμ που να μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Φαίνεται ότι αυτός θα είναι ο Αργεντινός Φαμπρίτσιο Μπρένερ.
Η απόκτηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού έχει μετατραπεί σε σίριαλ καθώς ακόμα δεν έχει έρθει στα Γιάννινα παρότι ο ίδιος έχει ανακοινώσει μέσω social media τη μεταγραφή του στον ΠΑΣ. Ο Μπρένερ θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για 1 χρόνο από την Μπελγκράνο της Αργεντινής, με οψιόν αγοράς για τους Γιαννιώτες το επόμενο καλοκαίρι. Οι άνθρωποι της γιαννιώτικης ομάδας αποδίδουν τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην έλευση του Μπρένερ στις δυσκολίες και τους περιορισμούς που υπάρχουν στις αεροπορικές πτήσεις λόγω κορωνοϊού.
Σύμφωνα πάντως με τελευταίες χθεσινοβραδινές πληροφορίες ο Φαμπρίτσιο Μπρένερ ξεκίνησε το ταξίδι του προς την Ελλάδα και το απόγευμα της Παρασκευής ή το αργότερο το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να φτάσει στα Γιάννινα. Στη συνέχεια θα περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και αν όλα κυλήσουν ομαλά θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τη μορφή δανεισμού για 1 χρόνο.

Κινείται και για τερματοφύλακα
Πέρα από την απόκτηση του Μπρένερ για τα εξτρέμ, στον ΠΑΣ Γιάννινα κινούνται ακόμα και έναν επιθετικό, αλλά και για έναν ακόμα τερματοφύλακα. Η παραμονή του Γιαννίκογλου στην ομάδα, σημαίνει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πηγαίνει για την απόκτηση ενός γκολκίπερ. Χτες το φως της δημοσιότητας είδαν δύο ονόματα τερματοφυλάκων για τους οποίους φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τη γιαννιώτικη ομάδα.
Ο πρώτος είναι ο Ζερεμί Μαλέρμπ, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο. Ο 29χρονος Γάλλος γκολκίπερ είχε πέρυσι 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ο ύψους 1,96 Μαλέρμπ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Νανσί, ενώ στην επαγγελματική του καριέρα έχει αγωνιστεί σε Γκρενόμπλ (Γαλλία), Ρεμς (Γαλλία), Ρόζελαρ (Βέλγιο), Ντινάμο Μπρεστ (Λευκορωσία) και Νταντί (Σκωτία).
Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον πρώην τερματοφύλακα του Πλατανιά, Βασίλη Σούλη. Ο 25χρονος τερματοφύλακας τις τελευταίες ημέρες συμμετέχει στις προπονήσεις της Παναχαϊκής και μάλιστα αγωνίστηκε και σε πρόσφατο φιλικό της πατρινής ομάδας κόντρα στον Καραϊσκάκη Άρτας.
Ο Σούλης φόρεσε τη φανέλα της Παναχαϊκής το πρώτο εξάμηνο της περσινής σεζόν και στη συνέχεια μετακόμισε στα Χανιά και τον Πλατανιά. Όμως η διάλυση της χανιώτικης ομάδας τον άφησε χωρίς σύλλογο και έτσι επέστρεψε στην Πάτρα και την Παναχαϊκή.
Ωστόσο με τους Πατρινούς δεν έχει υπογράψει ακόμα και είναι μια περίπτωση που εξετάζουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πρέπει να αποκτηθεί και τρίτος τερματοφύλακας. Είναι αρκετά παράτολμο και παρακινδυνευμένο να πάει η σεζόν με δύο γκολκίπερ για τους Γιαννιώτες, δηλαδή μόνο τους Χουτεσιώτη και Γιαννίκογλου.