Στην τελική ευθεία για τη δική του πρεμιέρα μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Η καλοκαιρινή προετοιμασία και τα φιλικά ολοκληρώθηκαν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ξεκινάει το απόγευμα (4:00 μ.μ.) της ερχόμενης Κυριακής τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Super League, αντιμετωπίζοντας τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.
Το έβδομο και τελευταίο φιλικό των Γιαννιωτών άφησε ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα μηνύματα για τους Γιαννιώτες. Ο ΠΑΣ επικράτησε με 0-1 της Λάρισας στο γήπεδο της Καλαμπάκας, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Συνολικά, ο κύκλος των φιλικών ολοκληρώθηκε με απολογισμό 4 νικών και 3 νικών για την ομάδα της Ηπείρου.
Πλέον στον ΠΑΣ Γιάννινα κινούνται σε ρυθμούς πρωταθλήματος και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα είναι η αγωνιστική πρεμιέρα για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Υπενθυμίζεται ότι οι Γιαννιώτες πήραν παράταση δύο αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Super League και θα ξεκινήσουν από την 3η αγωνιστική, ενώ τα παιχνίδια των δύο πρώτων αγωνιστικών με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και Λάρισα στο «Ζωσιμάδες» θα γίνουν σε εμβόλιμες αγωνιστικές.
Μετά το ρεπό της Δευτέρας οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψαν χτες στις προπονήσεις και μπήκε στην τελική της ευθείας η προετοιμασία για την κυριακάτικη πρεμιέρα.
Στο μέτωπο των τραυματιών εκτός του φιλικού με την ΑΕΛ στην Καλαμπάκα έμειναν οι Κάστρο και Παμλίδης, οι οποίοι ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο Κολομβιανός χαφ έχασε τα τρία τελευταία φιλικά με Λεβαδειακό, Καραϊσκάκη Άρτας και Λάρισα και θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της Κυριακής. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην ξεκινήσει στο βασικό σχήμα με δεδομένο ότι έχει χάσει τρία φιλικά και τη θέση του διεκδικούν Σιόντης και Λιάσος.

Μπαδήμας: «Πάμε για 2-3 μεταγραφές ακόμα»
Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Γιαννίκη, ο Νίκος Μπαδήμας, σε δηλώσεις του μετά το φιλικό στην Καλαμπάκα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών, ωστόσο τόνισε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ φιλικών και επίσημων αγώνων και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που θα έχει το παιχνίδι με τον Άρη λόγω της αλλαγής προπονητή στους «κιτρινόμαυρους».
Σχετικά με τις μεταγραφές ο Νίκος Μπαδήμας σημείωσε ότι: «Μπορεί να έρθουν 2-3 παίκτες ακόμα, τους περιμένουμε. Είναι και διοικητικό, το πόσο γρήγορα θα τελειώσουν κάποιες υποθέσεις. Αυτή τη στιγμή εμείς δουλεύουμε με αυτά τα παιδιά που έχουμε τώρα, με αυτά θα ξεκινήσουμε γιατί έχουν κάνει καλή δουλειά».
Μένει να φανεί σε ποιες θέσεις θα είναι αυτές οι 2-3 προσθήκες και κυρίως το πότε θα αποκτηθούν προκειμένου να ενταχθούν στο ρόστερ και της προπονήσεις της ομάδας. Σχετικά με τον Αργεντινό επιθετικό Φαμπρίτσιο Μπρένερ, ο ίδιος ο παίκτης με προσωπική του ανάρτηση στο Instagram ανακοίνωσε τη μεταγραφή, ωστόσο επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα δεν υπάρχει ούτε έφτασε στα Γιάννινα ο παίκτης.

Παρελθόν ο Χαριστέας από τον Άρη
Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον Άρη ο οδυνηρός και ντοπιαστικός αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα για τα προκριματικά του Europa League. Ήδη έχει αποτελέσει παρελθόν ο Γερμανός προπονητής Μίκαελ Ένινγκ και τη θέση του στην τεχνική ηγεσία πήρε ο Άκης Μάντζιος.
Χτες όμως παραιτήθηκε και ο Άγγελος Χαριστέας από τον Άρη. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, η οποία έγινε δεκτή από τον ισχυρό άνδρα του Άρη, Θόδωρο Καρυπίδη
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χαριστέας είχε παραιτηθεί από την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από την ήττα-αποκλεισμό του Άρη από την ουκρανική ομάδα. Σε πρώτη φάση η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή από τον Καρυπίδη, ωστόσο υπήρξαν διαδοχικές επαφές μεταξύ των δύο ανδρών και τελικά κατέληξαν στο διαζύγιο.
Ο Χαριστέας έμεινε στην ομάδα για το ματς με τον Βόλο και στην συνέχεια ενημέρωσε το νέο προπονητή της Ακη Μάντζιο. Και όταν ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.