Βαθμό… άριστα έβαλαν οι δρομείς στον 14ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

on .

GYROS LIMNHS 1 20 9 20

• Βαθμό… άριστα έβαλαν οι συμμετέχοντες στο Ioannina Lake Run στους διοργανωτές, με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων να αναγνωρίζεται από το σύνολο των αθλητών που έτρεξαν με ασφάλεια στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.
«Η διοργάνωση ήταν άψογη, πραγματικά υποδειγματική. Μ’ αυτόν τον τρόπο σίγουρα μπορούν να γίνουν και άλλοι αγώνες. Ας ελπίσουμε όλοι οι αγώνες που θα γίνουν μέχρι να ξεπεραστεί ο κορωνοϊός, να γίνονται με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό του ο 2ος νικητής του Γύρου Λίμνης Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης, με τον Νικόδημο Νικολακέα, 3ο στην κατάταξη, να συμπληρώνει: «Είμαι χαρούμενος γιατί αποδείχθηκε ότι μπορούν να οργανωθούν αγώνες, εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα». Για μια ωραία διοργάνωση έκανε λόγο και ο νικητής του 14ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Σταμούλης, ενώ στην τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας στάθηκε σε δηλώσεις του και ο 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών στη Σαρασότα των ΗΠΑ το 2019 Γιώργος Γραμμενιάτης.
«Ήταν άψογη η διοργάνωση. Τα μέτρα τηρήθηκαν και ένιωθες ότι συμμετέχεις σε έναν αγώνα με ασφάλεια. Έλειπε βέβαια ο κόσμος που δίνει ενθάρρυνση. Για μένα που έτρεξα για πρώτη φορά στα Γιάννενα, ήταν πολύ όμορφα», ανέφερε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, ενώ η 2η νικήτρια Ανδριάνα Βασιλάτου τόνισε από την πλευρά της: «Πολύ όμορφη η διαδρομή. Είναι περίεργο να τρέχεις χωρίς κόσμο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε».
Τη σημασία της διοργάνωσης ενός μεγάλου δρομικού event σε συνθήκες πανδημίας επισήμανε ο κωπηλάτης και δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιάννης Κουρκουρίκης, μία εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού αθλητισμού. «Ο αγώνας εδραιώθηκε γιατί κέρδισε το στοίχημα. Είναι ο πρώτος αγώνας που τήρησε το πρωτόκολλο και τελικά μετράει λίγο το πρωτόκολλο και πολύ η προσωπική μας ευθύνη», τόνισε απευθυνόμενος στους δρομείς. Στο ίδιο πνεύμα και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών Ραμπέα Ιατρίδου, που χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής σε μια χρονιά που οι διοργανώσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. «Πιστεύω ότι θα ανοίξει τον δρόμο για τις υπόλοιπες διοργανώσεις της χρονιάς, για να δουν τον τρόπο πώς πραγματικά μπορεί να διοργανωθεί με ασφάλεια ένα event τέτοιου μεγέθους», σημείωσε με έμφαση.