Πρόβα τζενεράλε αύριο για τον ΠΑΣ με δυνατό τεστ κόντρα στη Λάρισα

on .

AEL PAS

Το έβδομο και τελευταίο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει αύριο  το απόγευμα (5:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλης Καρακίτσιος», στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων κόντρα στον Άρη την επόμενη Κυριακή.

Μετά τη σημερινή αναβολή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή, οι δυο ομάδες ήρθαν σε συμφωνία η αναμέτρηση να διεξαχθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο γήπεδο Καλαμπάκας.

Οι Γιαννιώτες έχουν δώσει μέχρι τώρα 6 φιλικά παιχνίδια και έχουν ισορροπίακ αφού έχουν απολογισμό 3 νίκες και 3 ήττες. Έχουν κερδίσει τον Θεσπρωτό με 4-1 στο ΠΕΑΚΙ, τον Παναιτωλικό με 0-1 στο Αγρίνιο και τον Καραϊσκάκη Άρτας με 1-0 στο Ζωσιμάδες, ενώ έχουν ηττηθεί με 3-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με 1-0 από τον Ολυμπιακό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και με 1-3 από τον Λεβαδειακό στο ΠΕΑΚΙ.
Βάσει προγράμματος, οι δύο ομάδες θα τίθονταν αντιμέτωπες στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική της Super League, όμως μετά την παράταση που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα το παιχνίδι αυτό αναβλήθηκε σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία.

Έτσι αποφασίστηκε από κοινού να γίνει φιλικό μεταξύ των δυο ομάδων και να μοιραστεί κάπως η απόσταση, γι’ αυτό και επιλέχθηκε η Καλαμπάκα.
«Προβάρει» ενδεκάδα
Στο αυριανό δυνατό φιλικό τεστ με τους Λαρισαίους στην Καλαμπάκα, ο Αργύρης Γιαννίκης αναμένεται να προβάρει την ενδεκάδα ή το μεγαλύτερο μέρος του βασικού σχήματος που θα παρατάξει στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Θεωρείται δεδομένο ότι θα απουσιάσει ο Ελευθεριάδης, ο οποίος αποχώρησε τραυματισμένος από το φιλικό με τον Καραϊσκάκη Άρτας και παρότι η μαγνητική δεν έδειξε κάτι σοβαρό, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός θα μείνει κάποιες ημέρες εκτός προπονήσεων. Άγνωστο παραμένει αν θα αγωνιστεί ο Κάστρο, ο οποίος έχασε τα φιλικά με Καραϊσκάκη Άρτας και Λεβαδειακό λόγω τραυματισμού που είχε στο Αγρίνιο.
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για τους φιλάθλους και με ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω του γεγονότος ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εμφανίζει υψηλο επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες ημέρες.

Για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ενημερώθηκε ότι θα επιτραπεί η είσοδος σε μόνο 5 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από τα Γιάννινα.
Χωρίς αγώνα τα τμήματα υποδομών
Χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα θα μείνουν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα τμήματα υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα, την Κ 17 και την Κ 19 της γιαννιώτικης ομάδας.
Σχετικά με την Κ 19 υπάρχει το γνωστό πλέον θέμα με τα δελτία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που αρνείται να υπογράψει ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αναβλήθηκε και η πρεμιέρα της Κ 17 μετά από σχετικό αίτημα της ομάδας της Ξάνθης.
Η Κ 19 έδωσε σήμερα το πρωί φιλικό αγώνα στις 10:00 π.μ. με αντίπαλο την Θύελλα Κατσικάς του Πέτρου Κοντοδήμα.

Ο αγώνας με την ΑΕΛ μετατέθηκε για το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ενώ για την Κ17 ο αγώνας της με την Ξάνθη ορίστηκε για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.