Τα «συν» και «πλην» των φιλικών αναλύουν στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Τα συμπεράσματα από το φιλικό με τον Καραϊσκάκη Άρτας αναλύουν ο Αργύρης Γιαννίκης και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ακολουθεί αύριο ακόμα ένα φιλικό με τη Λάρισα στο γήπεδο της Καλαμπάκας, αναμέτρηση που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε των Γιαννιωτών πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων.
Ο Τρικαλινός τεχνικός και οι συνεργάτες του έβγαλαν πολύτιμα συμπεράσματα στο φιλικό με τους Αρτινούς και είδαν την ομάδα με βελτιωμένη εικόνα στην άμυνα, αλλά με ορισμένα προβλήματα στη δημιουργία και το τελείωμα φάσεων. Παρόλα αυτά, ο άμεσος συνεργάτης του Γιαννίκη, Νίκος Μπαδήμας, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του φιλικού στάθηκε στο γεγονός πώς η ομάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό απέναντι στον Λεβαδειακό, είχε κατοχή μπάλας και δημιούργησε φάσεις, ενώ πέτυχε και ένα όμορφο γκολ. Σύμφωνα με τον κ. Μπαδήμα οι φάσεις προέκυψαν μέσα από το πλάνο που δουλεύει η ομάδα, ενώ τόνισε ότι οι στατικές φάσεις θα δουλευτούν την τελευταία εβδομάδα.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει plan b πέραν του συστήματος 4-4-2, ο Νίκος Μπαδήμας απάντησε ότι θα προσαρμοστεί ανάλογα με τον αντίπαλο αλλά προς το παρόν, επειδή έχουν έρθει νέοι παίκτες, προσπαθούν να τους ενσωματώσουν στο βασικό πλάνο της ομάδας. Τέλος, έκρινε θετική την αρχική εικόνα από τις πρώτες εμφανίσεις των Ντομίνγκεθ, Δούμτση και Εραμούσπε, αλλά ξεκαθάρισε πώς χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.
Η παρουσία του Ισπανού χαφ Χουάν Ντομίνγκεθ στο φιλικό με τον Καραϊσκάκη Άρτας ήταν θετική και αρκετές φορές το παιχνίδι του ΠΑΣ ξεκινούσε από τα πόδια του, ενώ ο Αργεντινός Εραμούσπε έδειξε ότι ο δυναμισμός θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στα αμυντικά του καθήκοντα. Κοντά στο γκολ έφτασε και με μια τελική προσπάθεια ο Δούμτσης,ο οποίος αγωνίστηκε σαν δεξί εξτρέμ στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού.
Εν τω μεταξύ, τα χειρότερα γλίτωσε ο Ελευθεριάδης, ο οποίος τραυματίστηκε σε μία φάση του φιλικού με τον Καραϊσκάκη και αντικαταστάθηκε από τον Νάουμετς. Υπήρξαν φόβοι για υποτροπή στον παλαιότερο τραυματισμό του, ωστόσο η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε χτες ήταν καθαρή και απλώς ο 29χρονος μεσοεπιθετικός θα προφυλαχθεί για λίγες ημέρες και λογικά δεν θα ταξιδέψει στην Καλαμπάκα.
Πλέον, στον ΠΑΣ κοιτούν το αυριανό φιλικό με την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 5:45 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλης Καρακίτσιος». Βάσει προγράμματος, οι δύο ομάδες θα τίθονταν αντιμέτωπες στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική της Super League, όμως μετά την παράταση που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα το παιχνίδι αυτό αναβλήθηκε σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία.
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για τους φιλάθλους και με ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω του γεγονότος ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εμφανίζει υψηλο επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες ημέρες. Για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ενημερώθηκε ότι θα επιτραπεί η είσοδος σε μόνο 5 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από τα Γιάννινα.