Φιλική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 τον Καραϊσκάκη Άρτας

on .

PAS KARAISKAKHS 16 9 20

• Την τρίτη νίκη του στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας σημείωσε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 1-0 του Καραϊσκάκης Άρτας στο «Ζωσιμάδες», στο πρώτο φιλικό στην φυσική έδρα της γιαννιώτικης ομάδας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Λέο (35’), ξεκίνησαν με τους βασικούς οι Χουάν Ντομίνγκεθ και Εραμούσπε.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα παίκτες που λογίζονται ως αναπληρωματικοί και να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ενώ ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε και ο νεαρός Δούμτσης που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Κ 19 του ΠΑΟΚ. Το σύστημα δεν άλλαξε ούτε αυτή τη φορά και ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιαννίκογλου, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Πήλιος, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Εραμούσπε και Γώγος. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Λιάσος και Χουάν Ντομίνγκεθ, δεξί χαφ Δούμτσης και αριστερό ο Ελευθεριάδης, ενώ στην επίθεση τη γραμμή κρούσης αποτελούσαν οι Γροσδάνης και Λέο.

Καλό ξεκίνημα, γκολ με Λέο
Σε αντίθεση με το φιλικό της περασμένης Παρασκευής με τον Λεβαδειακό, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στο χτεσινό πιο ορεξάτος και δραστήριος, ενώ ελαχιστοποίησε τα αμυντικά του κενά και για τον λόγο αυτό δέχτηκε ελάχιστες φάσεις από τον Καραϊσκάκη Άρτας. Γενικά όμως, ήταν ένα ακόμα φιλικό με λιγοστές φάσεις και με τον ΠΑΣ να μην δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Αργύρη Γιαννίκη και τους συνεργάτες του ενόψει και της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Ο δραστήριος Λέο ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 8’ ο Γάλλος επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπουργάνη. Στο 17’ο ΠΑΣ προσπάθησε να απειλήσει με σέντρα από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία, ενώ δύο λεπτά αργότερα στο 19’μετά από συνεργασία Λιάσου, Λέο και Γροσδάνη η μπάλα κατέληξε στον Δούμτση σε καλό σημείο μέσα στη περιοχή που έκανε το πλασέ, αλλά ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός είδε τον Μπουργάνη να αποκρούει ωραία.
Στο 27’ ο Ελευθεριάδης τραυματίστηκε και έδωσε την θέση του στον Ουκρανό Νάουμετς, ενώ στο 32’ ο Καραϊσκάκης απείλησε με σουτ του Κορέλα, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε αδύναμα στα χέρια του Γιαννίκογλου.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 35’. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναπτύχθηκε από αριστερά και ο Νάουμετς με εξαιρετική κάθετη πάσα άνοιξε στον Πήλιο, ο οποίος έβγαλε μια ωραία σέντρα προς την περιοχή για τον Λέο που πρόλαβε τους αμυντικούς της αρτινής ομάδας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Καραϊσκάκης έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Οι Αρτινοί κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα στο 44’ και ο Μαραθωνίτης έκανε το σουτ από τον άξονα, όμως ο Γιαννίκογλου έπεσε στην εστία του και απέκρουσε, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Κινητικός μεν, ακίνδυνος δε
Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τους Κάργα και Λώλη στις θέσεις των Γώγου και Δούμτση αντίστοιχα, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα μπήκαν οι θεωρούμενοι ως βασικοί Παντελάκης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Σιόντης, Καρτάλης, Παμλίδης και Κρίζμαν.
Οι Γιαννιώτες είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να είναι ουσιαστικοί και δημιουργικοί. Χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά για να υπάρξει φάση στο χτεσινό φιλικό και αυτή ήταν για τους Αρτινούς. Στο 72’ ο Γυφτοκώστας, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, βγήκε ουσιαστικά τετ α τετ με τον Γιαννίκογλου και έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 83’ ο Κρίζμαν έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο τερματοφύλακας Μπουργάνης έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα. Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήρθε στις καθυστερήσεις και ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 90+1’ ο Νάουμετς έκανε την κάθετη τον Πίρσμαν από αριστερά, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα με αποδέκτη τον Κρίζμαν που έκανε τη προβολή, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Ήταν η τρίτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από εκείνες κόντρα στον Θεσπρωτό (4-1) και Παναιτωλικό (0-1) σε σύνολο έξι φιλικών αγώνων. Το Σάββατο το απόγευμα (5:45 μ.μ.) οι Γιαννιώτες θα δώσουν το τελευταίο φιλικό με αντίπαλο τη Λάρισα του Αλέξη Κούγια στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλης Καρακίτσιος».
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Διαμάντης – Σίσκας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Γώγος (46’ Κάργας), Εραμούσπε (60’ Παντελάκης), Πήλιος (60’ Πίρσμαν), Οικονομόπουλος (60’ Σάλιακας), Λιάσος (60’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ (60’ Καρτάλης), Ελευθεριάδης (27’ λ.τρ. Νάουμετς), Δούμτσης (46’ Λώλης), Γροσδάνης (60’ Παμλίδης), Λέο (60’ Κρίζμαν).
Καραΐσκάκης Άρτας (Δημήτρης Μπέλας): Μπουργάνης, Παπανίκου, Ταμπάς, Γιαννιώτης, Φαν Ίπερεν, Νταλακούρας, Ναζίμ, Κορέλας, Μαραθωνίτης, Λουίς Φελίπε, Γαλεάδης. Αγωνίστηκαν και οι: Σοϊλεμέζογλου, Παππάς, Φετεινίδης, Χατζηδίμπας, Στιβ, Δερμιτζάκης, Δεινόπαππας, Μαργώνης, Καζέλης, Κόκκας, Τσούτσης.