Με τον Αργεντινό Εραμούσπε «θωρακίζει» την άμυνα ο ΠΑΣ!

on .

XRISTOBASILHS NIARXAKOS

• Κοντά στην επόμενη μεταγραφική κίνηση φαίνεται πως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Αργεντινού αμυντικού Ροντρίγκο Εραμούσπε.
Ο 30χρονος Εραμούσπε είναι ο εκλεκτός του Γιαννίκη για το κέντρο της άμυνας και τη Δευτέρα έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μπελγκράνο καθώς δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του προπονητή και ζήτησε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμα παραμένει άγνωστο αν θα έρθει στον ΠΑΣ ως ελεύθερος ή ως δανεικός, πάντως την Παρασκευή αναμένεται να έρθει στη χώρα μας.
Ο Ροντρίγκο Νάχουελ Εραμούσπε, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι γεννημένος στις 3 Μαΐου και έχει ύψος 1.91 μ. Αγωνίζεται κυρίως στο κέντρο της άμυνας, αλλά μπορεί να παίξει και στα «φτερά» της άμυνας. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 με την Ατλέτικο Μπελγκράνο, ωστόσο δεν υπολογίζονταν και προτίμησε να έρθει στον ΠΑΣ και τα Γιάννινα.
Ο Εραμούσπε ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Λανούς και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 20 ετών. Στη συνέχεια πήγε δανεικός στην Ουνιόν Σάντα Φε και αγωνίστηκε σε πολλές αργεντίνικες ομάδες όπως η Ουρακάν, η Ατλέτικο Ραφαέλα, Κουίτο, Τίγκρε, Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, Νασιονάλ, Μπλούμινγκ και Ατλέτικο Μπελγκράνο.
Με την Ατλέτικο Μπελγκράνο είχε 17 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 1 γκολ. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 15 Μαρτίου στην ισοπαλία 1-1 της Μπελγκράνο με την Πλατένσε, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έχει μείνει αρκετούς μήνες χωρίς αγώνες, όπως όμως και η υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα που έχει δώσει μόνο 2 φιλικά μέχρι στιγμής.

Επιστροφή Νιαρχάκου!
Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε. Αυτή η λαϊκή ρήση φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη και τον Δημήτρη Νιαρχάκο με τον τελευταίο να επιστρέφει στην ομάδα στη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή.

Το χρονικό της υπόθεσης Νιαρχάκου
Ας πάμε όμως να δούμε λίγο το χρονικό της αποχώρησης του Δημήτρη Νιαρχάκου και της επιστροφής του μιας και η πρώτη δεν έγινε και με τον καλύτερο τρόπο.

18 Σεπτεμβρίου 2019
Ο τότε Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μετά από 9.5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα με επιστολή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sportime παραιτείται αφήνοντας αιχμές στην επιστολή του με πολλούς αποδέκτες.
Αναλυτικά το τότε μήνυμα του Νιαρχάκου ανέφερε: «Καλησπέρα θα ήθελα να έχετε μία ενημέρωση από εμένα και να γνωρίζετε πως έχουν ακριβώς τα πράγματα.
Το Σάββατο 14/9/2019 και ώρα 14:20 Ενημέρωσα τον Πρόεδρο κύριο Χριστοβασιλη ότι σταματάω από την ομάδα και ότι είναι οριστική η απόφαση μου. Εν συνεχεία ενημέρωσα και τον προπονητή μας κύριο Γιαννίκη αλλά και τον υπεύθυνο επικοινωνίας κύριο Πεδιαδιτάκη.
Με παρακάλεσε ο κύριος Χριστοβασίλης, ο πρόεδρος μας, να μείνω μέχρι την Τρίτη ως που να έχει βρει τον αντικαταστάτη μου. Και εκ νέου με παρακάλεσε να μείνω μέχρι την Κυριακή 22/9/2019 ώστε σίγουρα και οριστικά να ‘χει βρει το αντικαταστάτη μου σ’ αυτές τις εννιά μέρες (Η συζήτησή μας έγινε δια μέσω μηνυμάτων καθώς εγώ δεν ήμουν σε κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση). Αυτονόητο βέβαια και αμέσως δέχτηκα να κάτσω αυτές τις εννέα ημέρες μέχρι να έρθει οριστικά ο αντικαταστάτης μου.
Επειδή η αλήθεια δεν έχει αντίπαλο και είναι μία και στα 9,5 χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα πάντα ήμουν κρυστάλλινος απέναντι σας, οφείλω να σας ενημερώσω να ξέρετε την όλη αλήθεια και πραγματικότητα.
Δυστυχώς στη ζωή μου την αξιοπρέπεια μου δεν την διαπραγματεύομαι. Και ο σεβασμός είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Όπως έντιμος και τίμιος ήρθα, το ίδιο θα αποχωρήσω. Νομίζω ότι ξεπεράσαμε κάθε όριο σε πολλά πράγματα σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου».

24 Σεπτεμβρίου 2019
Ο επόμενος σταθμός του ήταν ο Άρης όπου ανέλαβε εκεί ως γενικός αρχηγός και φέτος το καλοκαίρι αποχώρησε.

1 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Δημήτρης Νιαρχάκος επιστρέφει μετά Βαΐων και Κλάδων στον ΠΑΣ Γιάννινα με την ΠΑΕ στην ανακοίνωση της να λέει ότι αναλαμβάνει διευθυντής επιχειρησιακού τμήματος με ότι καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον κ. Δημήτρη Νιαρχάκο, o οποίος και θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του από το πόστο του Επιχειρησιακού Διευθυντή της ΠΑΕ».