ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΡΑΔΗΜΑ

on .

karadimas

• Έναν από τους ρομαντικότερους παράγοντες του αθλητισμού και δη του μπάσκετ θρηνεί από χθες η αθλητική κοινωνία των Ιωαννίνων.

Ο Ισίδωρος (Σιδέρης για τους περισσότερους) Καραδήμας «πάλεψε» σκληρά – όπως και ο ίδιος έλεγε- τον καρκίνο, αλλά τελικά χθες σε ηλικία 73 ετών έχασε οριστικά τη «μάχη» και σήμερα στις 11 το πρωί, φίλοι, άνθρωποι του αθλητισμού και συνάδελφοι θα τον συνοδεύουν (νοερά οι περισσότερο λόγω κορωνοϊού) στην τελευταία του κατοικία στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.
Ο Ισίδωρος Καραδήμας ήταν ένας από φίλαθλος με όλη τη σημασία της λέξης, αλλά και παράγοντας «παλιάς κοπής», υπηρετώντας ιδιαίτερα την ομάδα μπάσκετ του ΑΓΣΙ σε εποχές (κυρίως επί προεδρίας Μπαλντογιάννη) που σπάνιζε η δημοσιότητα ως έφορος κ.α.
Επαγγελματικά ο Ισίδωρος Καραδήμας υπηρέτησε ως γεωπόνος το Δημόσιο και λίγα χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί διατέλεσε και διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, διακρινόμενος πάντα για την ευγένεια και την προθυμία του να εξυπηρετήσει τους πολίτες.
Τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Σιδέρη Καραδήμα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «εκλεκτό συνάδελφο», εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ.
Ο Αθλητικός Όμιλος «Σπάρτακος» χαρακτηρίζει τον Σιδέρη ως έναν «από τους τελευταίους ρομαντικούς του αθλητισμού και ακούραστου εργάτη του, που πρόσφερε τα μέγιστα στο σύλλογο του ΑΓΣΙ, αλλά και στο μπάσκετ».
Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, χαρακτηρίζει σημαντική την απώλειά του για τον αθλητισμό, καθώς πάνω από 4 δεκαετίες πρόσφερε τα μέγιστα στο τοπικό μπάσκετ και στον ΑΓΣΙ.
Η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, αναφέρει ότι «οι παράγοντες, οι αθλητές και οι παράγοντες του μπάσκετ θα τον θυμούνται για τον σεβασμό που είχε από κάθε αντίπαλο, για την εργατικότητά του στον ΑΓΣΙ και το μπάσκετ». Ο Σιδέρης και η προσφορά του στο μπάσκετ θα μείνουν για πάντα στη μνήμη όλων μας, καταλήγει.