Άμεση μεταγραφική ενίσχυση χρειάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA SHMA

Στη βάση του στα Γιάννινα επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τα δύο φιλικά που έδωσε σε Περιστέρι και Ρέντη με αντιπάλους Ατρόμητο και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Γιαννίκης, ο οποίος περιμένει άμεσα τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.
Τα δύο πρώτα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλαν τους παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας από τη «ναφθαλίνη» και την αγωνιστική απραξία 5,5 μηνών και ταυτόχρονα έδωσαν τη δυνατότητα στον Αργύρη Γιαννίκη να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας. Οι δύο φιλικοί αγώνες ήταν δύο πολύ δυνατά τεστ. Από τη μία, ο Ολυμπιακός είναι ο περσινός πρωταθλητής και κατά τεκμήριο η καλύτερη ομάδα του περσινού πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη ο Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι είναι μια σταθερή και υπολογίσιμη δύναμη της Super League, κάτι που απέδειξε και στο επόμενο φιλικό, στο οποίο επικράτησε της ΑΕΚ με 1-2 στο ΟΑΚΑ.
Κόντρα σε δύο δυνατές ομάδες λοιπόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε ισάριθμες ήττες με 3-0 και 1-0 αντίστοιχα, όμως έδειξε και καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Κυρίως στο διάστημα 25’-45’ στο Περιστέρι, αλλά και στη μεγαλύτερη διάρκεια του φιλικού με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Η προσθήκη του Κάργα στην άμυνα θα είναι σημαντική, ιδίως αν δέσει σαν δίδυμο με τον Παντελάκη στα στόπερ. Ο ΠΑΣ είχε καλή εικόνα αμυντικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ έβγαλε και πολλές φάσεις για να μπορέσει και να σκοράρει κόντρα στους «ερυθρόλευκους».
Σημαντικότερη φάση για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το δοκάρι του Σάλιακα στο 52’, όταν η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον νεοαποκτηθέντα δεξιό οπισθοφύλακα που θα μπορούσε να είχε σκοράρει κόντρα στην πρώην του ομάδα. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Ελευθεριάδης, ενώ καλές στιγμές με σουτ είχαν και οι Νάουμετς και Παμλίδης.
Μετά την επιστροφή της ομάδας από την Αθήνα και τις δύο ήττες στα φιλικά με Ατρόμητο και Ολυμπιακό, στον ΠΑΣ επικεντρώνουν την προσοχή τους στα επόμενα φιλικά τεστ. Η γιαννιώτικη ομάδα κάνει προσπάθειες για να βρει φιλικό για το προσεχές Σαββατοκύριακο, έστω και με αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει προγραμματισμένο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
Γιαννιώτικη «παροικία»
στη Βέροια
Σε γιαννιώτικη «παροικία» θα εξελιχθεί ποδοσφαιρικά την επόμενη σεζόν η ομάδα της Βέροιας καθώς ο ένας μετά τον άλλο σπεύδουν σε αυτή παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια φορούσαν τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Έτσι μετά τον Μάρκο Βελλίδη που έκανε την αρχή επιστρέφοντας από την Κύπρο στην Ελλάδα για λογαριασμό της «Βασίλισσας του Βορρά», ακολούθησαν χτες οι δύο πρώην αρχηγοί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Τόλης Σκόνδρας και ο Μιχάλης Μπουκουβάλας θα ενισχύσουν την άμυνα της Βέροιας, η οποία μεταγραφικά δείχνει ότι θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Super League 2. Υπενθυμίζεται ότι Σκόνδρας και Μπουκουβάλας αποχώρησαν από τον ΠΑΣ μετά από 7 και 4 χρόνια παρουσίας στα Γιάννινα αντίστοιχα.
Αν στους τρεις παραπάνω, προσθέσει κανείς και τον Γιάννη Λουκίνα που ανακοινώθηκε χτες, αντιλαμβάνεται ότι η Βέροια θα θυμίζει σε πολλά σημεία του χρόνου τον ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη, την ομάδα που δημιούργησε ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός στα χρόνια που πέρασε από τον πάγκο των Γιαννιωτών.