Φιλική ήττα (1-0) για τον ΠΑΣ από τον Ολυμπιακό

on .

OSFP PAS 24 08 20
• Την ήττα με 1-0 γνώρισε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο προπονητικού χαρακτήρα φιλικό παιχνίδι που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. 
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για τους Πειραιώτες πέτυχε ο Χασάν (87’), ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα (52’).
Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το χτεσινό ήταν το δεύτερο φιλικό των Γιαννιωτών επί αττικού εδάφους και ήταν προπονητικού χαρακτήρα και κλειστό για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. 
Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Με βάση την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Τρικαλινός τεχνικός θεωρείται δεδομένο πώς χρησιμοποίησε και πάλι την προσφιλή του διάταξη 4-4-2 Συγκεκριμένα, τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, τους Σάλιακα και Πίρσμαν στα πλάγια της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τους Παντελάκη και Κάργα, ο οποίος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο, στα στόπερ. Μπροστά τους δίδυμο στα αμυντικά χαφ οι Κάστρο και Σιόντης, ο Λώλης δεξί χαφ και ο Νάουμετς αριστερό, ενώ ο Παμλίδης με τον Λέο αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο.
Δυο αλλαγές σε σχέση με το φιλικό στο Περιστέρι. Η χρησιμοποίηση του Κάργα αντί του Πανουργιά στο κέντρο της άμυνας και του Σιόντη αντί του Καρτάλη.
Δοκάρι με Σάλιακα
Από τα λίγα πράγματα που έγιναν λοιπόν γνωστά για την εικόνα του αγώνα φαίνεται πως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε καλύτερη εικόνα χτες, τουλάχιστον αμυντικά, σε σχέση με το παιχνίδι στο Περιστέρι. Το ημίχρονο του χθεσινού φιλικού ολοκληρώθηκε με σκορ 0-0, ενώ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Χασάν.
Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είχε και τις καλές της στιγμές στο φιλικό με αποκορύφωμα το δοκάρι από τον Μανώλη Σάλιακα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 52’ που παραλίγο να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΣ, ενώ ακόμα και μετά το 1-0 του Ολυμπιακού με τον Χασάν στο 87’ ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με τον Ελευθεριάδη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε της φιλικής αναμέτρησης.
Αναμφίβολα, αυτοί οι αγώνες με ομάδες όπως ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο πάντα υπολογίσιμος Ατρόμητος, είναι δυνατά τεστ στα οποία ο προπονητής μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και να διαπιστώσει που βελτιώνεται και που χωλαίνει η ομάδα. Να σημειωθεί ότι το χτεσινό φιλικό αποτελούσε πρόβα τζενεράλε για τον Ολυμπιακό ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ. 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν,  Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Μπα, Βαλμπουενά, Παπαδόπουλος  Α., Σισέ, Ραντζέλοβιτς.
Έπαιξαν και οι: Καραργύρης, Kristinsson, Camara, Souza da Silva, Lovera, Ribeiro, Τοροσίδης, Μαρτίνης, Hassan
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Σάλιακας, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης, Κάστρο, Λώλης, Νάουμετς, Παμλίδης, Λέο
Έπαιξαν και οι: Γιαννίκογλου, Γώγος, Οικονομόπουλος, Καρτάλης, Λιάσος, Ελευθεριάδης, Πήλιος, Πανουργιάς, Κρίζμαν, Δασκαλάκης, Γροσδάνης.
Αρέσει στον ΠΑΣ ο Περέα
Ο 20χρονος Κολομβιανός επιθετικός Χουάν Χοσέ Περέα του Παναθηναϊκού φαίνεται να βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Αποκτήθηκε πέρυσι από το «τριφύλλι», έδωσε λύσεις στην ομάδα τότε του Γιώργου Δώνη αλλά τα δεδομένα άλλαξαν με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντάνι Πογιάτος.
Ο Περέα δεν υπολογίζεται, όπως ενημερώθηκε πρόσφατα από τον Τσάβι Ρόκα και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αν και βέβαια θα φανεί αν δοθεί κάπου δανεικός ή μείνει ελεύθερος.
Πέρυσι με τη φανέλα του Παναθηναικού κατέγραψε 28 συμμετοχές, πέτυχε τρία γκολ και είχε μία ασίστ.