Οριστικά με 14 ομάδες το νέο πρωτάθλημα

on .

SUPER LEAGUE MPALA

• «Φρένο» μπήκε χθες ουσιαστικά στο ενδεχόμενο της αύξησης των ομάδων στην Super League 1, μιας και το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης.
Αυτό σημαίνει πώς οι προσπάθειες των δυο ομάδων (αλλά και των Χανίων) για να μπλοκάρουν το μπαράζ μεταξύ του 130υ της Super League 1 και του 20υ της SuperLeague 2 και να ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση, πέφτουν στο κενό.
Η εξέλιξη αυτή οδηγεί κανονικά στη διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης, με την πρώτη αναμέτρηση να τοποθετείται στις 22 και την επαναληπτική στις 29 Αυγούστου.
Παράλληλα, αυτό σημαίνει πως -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με 14 ομάδες, όπως είχαν αποφασίσει με ψήφους 13-1 οι ομάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 1, διαμηνύοντας μάλιστα πώς με οποιαδήποτε εξέλιξη, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Ακρίτες και «Ελαφρά Ταξιαρχία» διαφωνούσαν με την απόφαση της ΕΠΟ και ήθελαν να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία χωρίς να γίνει μπαράζ. Άλλα κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί μετά την εν λόγω απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.
«Μια απόφαση έκτρωμα που έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν νέο Ηρακλή. Με τέτοιες αποφάσεις προκάλεσαν τη κατακρεούργηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με τέτοιες αποφάσεις προσπαθούν να κατακρεουργήσουν και την ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης. Μια ομάδα που δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Στα έξι χρόνια παρουσία της σημερινής διοίκησής μας η ομάδα αυτή δεν ενόχλησε και δεν πείραξε κανέναν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Απόλλωνα για την χθεσινή απόφαση.

«Σειρήνες» για Νικολιά στην ΑΕΛ
Δεν έχουν τελειωμό τα δημοσιεύματα και ειδικά από τη Λάρισα που κάνουν λόγο για μετακόμιση του Αλέξανδρου Νικολιά στη θεσσαλική πόλη με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, η λαρισινή ομάδα συμφώνησε με τον Ολυμπιακό να πάρει για δύο χρόνια ως δανεικό τον μεσοεπιθετικό Αλέξανδρο Νικολιά που οι Πειραιώτες απέκτησαν φέτος από τα Γιάννενα αντί του ποσού των 300.000 ευρώ.

Την Κυριακή στις προπονήσεις
Η ανάγκη ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το δεκαήμερο σκληρής δουλειάς και διπλών προπονήσεων στο Καρπενήσι υπήρξε επιβεβλημένη. Μετά την επιστροφή από την ευρυτανική πρωτεύουσα την Τετάρτη, προτιμήθηκε από το τεχνικό επιτελείο να αποφορτιστούν οι παίκτες και ακολουθήθηκαν ατομικά προγράμματα, ενώ σε άλλους δόθηκε ρεπό.
«Τα κεφάλια μέσα», πάντως από μεθαύριο, μιας και οι ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν το απόγευμα της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Σταδίου Ανατολής.
Η ομάδα θα μπει στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της αλλά και στην τελική ευθεία για το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που θα γίνει την Πέμπτη 20 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.