Τον Μ. Πίρσμαν από τη Χάποελ απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

MARBIN PIRSMAN

• Στη δεύτερη μεταγραφική του κίνηση προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοίνωσε χτες την απόκτηση του 29χρονου Βέλγου Μάρβιν Πίρσμαν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα αγωνίζονταν στην ισραηλινή Χαποέλ Τελ Αβίβ.

Μετά τον 24χρονο δεξιό οπισθοφύλακα Μανώλη Σάλιακα, οι Γιαννιώτες απέκτησαν και τον Πίρσμαν που αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας, ευελπιστώντας να καλύψουν τα κενά των Μπουκουβάλα, Σεργκελασβίλι και Αποστολόπουλο, τα συμβόλαια των οποίων έληξαν και αποχώρησαν από την ομάδα.

Ο Μάρβιν Πρίσμαν είναι γεννημένος στις 10 Φεβρουαρίου του 1991 στο Βέλγιο έχει όμως ρίζες και καταγωγή από τη Γκάνα.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει ύψος 1,85 και αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνα. Χτες βρέθηκε στα Γιάννινα, όπου και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Χτες το βράδυ αναμένονταν τα πράγματά του και σήμερα πιθανότατα θα βρεθεί στο Καρπενήσι και θα ενσωματωθεί με την αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας.

Ο Πίρσμαν ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της βελγικής Μπέβερεν σε ηλικία 16 ετών και μετά από μια σύντομη θητεία στην πρώτη ομάδα μεταπήδησε στην Αντβέρπ, με την οποία είχε 46 συμμετοχές και 4 ασίστ. Ακολούθησε το πρωτάθλημα Ολλανδίας και συγκεκριμένα η Ντόρντεχτ για τα επόμενα 3 χρόνια είχε γεμάτες σεζόν με 92 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Καμπούρ όντας ελεύθερος και φόρεσε τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας 93 φορές, σημειώνοντας 2 γκολ και μοιράζοντας 6 ασίστ. Η τελευταία διετία βρήκε τον Πίρσμαν στο Ισραήλ και την Χάποελ Τελ Αβίβ, με την οποία τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι ο Πίρσμαν είναι και διεθνής καθώς έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Βελγίου Κ19. Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μάρβιν Πίρσμαν σημείωσε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με την άφιξη μου στην Ελλάδα για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη και ανυπομονώ για την έναρξη του πρωταθλήματος και τους αγώνες της ομάδας μας».

Διπλή προπόνηση και σήμερα

Με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αντοχής, αλλά και διπλά παιχνίδια τακτικής συνεχίζεται στο Καρπενήσι το καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων του ΠΑΣ Γιάννινα υπό τις οδηγίες του Αργύρη Γιαννίκη και του τεχνικού του επιτελείου.

Οι διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, θα συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο, ενώ αύριο Κυριακή υπάρχει προγραμματισμένη μόνο απογευματινή προπόνηση.

Κρούσμα κορωνοϊού στον Παναιτωλικό

Μετά τον ΠΑΟΚ που είχε δύο κρούσματα, ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του και στο Αγρίνιο και την ομάδα του Παναιτωλικού, που έγινε η τρίτη συνολικά ομάδα που αντιμετωπίζει ανάλογο θέμα καθώς υπενθυμίζεται ότι είχε εμφανιστεί κρούσμα και στη Ξάνθη κατά τη διάρκεια των play out.

Η ομάδα του Αγρινίου ενημέρωσε πως τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το προβλεπόμενο Υγειονομικό πρωτόκολλο και πως το συγκεκριμένο μέλος τέθηκε αμέσως σε κατ’ οίκο περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός έχουν κλείσει φιλικό μεταξύ τους για το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναιτωλικού: «Στον καθιερωμένο έλεγχο covid-19 της ομάδας μας που πραγματοποιήθηκε χθες, εντοπίστηκε θετικό κρούσμα και τέθηκε αμέσως σε κατ’ οίκο περιορισμό. Παράλληλα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και τέθηκε σε εφαρμογή το προβλεπόμενο Υγειονομικό πρωτόκολλο. Θα ακολουθήσουν επαναληπτικά τεστ».