Υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού ο φετινός «Γύρος της Λίμνης»

on .

GYROS LIMNHS AFISA 6 8 20

• Κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τα Γιάννενα αποτελεί ο Γύρος της Λίμνης, που χρόνο με το χρόνο κερδίζει συνεχώς έδαφος και προσελκύει αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, αξιοποιώντας την Παμβώτιδα και την παράκτια περιοχή, που αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης.
Πιστός στο ραντεβού του θα είναι και φέτος (το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου), κάτω βέβαια από τις νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός.
Μάλιστα η φετινή διοργάνωση τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με απόφαση του υπουργού Χάρη Θεοχάρη. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η συμβολική αξία της απόφασης είναι σημαντική, καθώς κατατάσσει τον αγώνα των 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα και τους παράλληλους παραλίμνιους αγώνες, στις διοργανώσεις που αναδεικνύουν και προβάλλουν τα πλεονεκτήματα της χώρας και της περιοχής στον τομέα του Τουρισμού.

Τουριστικό προϊόν
Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο τα τελευταία χρόνια σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι ο Γύρος της Λίμνης δεν είναι απλώς ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, αλλά μια διοργάνωση που συνδέει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον εθελοντισμό, στοιχεία που όλα μαζί συνθέτουν ένα τουριστικό προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία και συνθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για προσέλκυση επισκεπτών.
Κάτι, βέβαια, που αποδεικνύει και με μετρήσιμα στοιχεία η εκπόνηση της μελέτης για το οικονομικό και τουριστικό αποτύπωμα του Ioannina Lake Run, που εκπόνησε η Real Time Events για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και παρουσιάστηκε πρόσφατα.
Το πιο ενδιαφέρον εύρημα της μελέτης έχει να κάνει με την τεκμηρίωση της συνεισφοράς του Ioannina Lake Run στην τοπική οικονομία, καθώς για κάθε 1 ευρώ που έλαβε η διοργάνωση σε χρήματα ή σε είδος από φορείς του ελληνικού δημοσίου, επέστρεψε στην τοπική οικονομία 49 ευρώ, ενώ το ποσό της συνολικής οικονομικής επίδρασης για το 2019 έφτασε τα 469.579 ευρώ. Εκτός από το οικονομικό αποτύπωμα, η έρευνα εστιάστηκε και στο τουριστικό αποτύπωμα του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που είναι εξίσου σημαντικό, καθώς κάθε δρομέας εκτός νομού ταξίδεψε με 1,28 άτομα επιπλέον, ενώ για κάθε συμμετέχοντα από το εξωτερικό το ποσοστό αυξάνεται, καθώς τον ακολούθησαν δύο επιπλέον άτομα.
Κατά μέσο όρο οι Έλληνες εκτός νομού είχαν 1,35 νύχτες παραμονής στον νομό Ιωαννίνων, ενώ η αντίστοιχη τιμή για τους αλλοδαπούς ανήλθε στις 3 νύχτες.

Οι εγγραφές
Όσοι επιθυμούν να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα των 30 χλμ., το Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ., τους αγώνες δρόμου 10 χλμ. και 5 χλμ., μπορούν να εγγράφονται στην ιστοσελίδα του αγώνα www.ioanninalakerun.gr. έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Με δεδομένο ότι φέτος θα υπάρξει ανώτατος αριθμός συμμετοχής αγωνιζομένων σε κάθε δρόμο, ενδέχεται οι εγγραφές να κλείσουν νωρίτερα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να δηλωθεί εγκαίρως η συμμετοχή απ’ όσους δε θέλουν να χάσουν τη χαρά της συμμετοχής σε έναν αγώνα που γίνεται στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.
Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, πρέπει να καταβληθεί το αντίστοιχο αντίτιμο εντός 48 ωρών από την υποβολή της δήλωσης.