Στο Καρπενήσι το χτίσιμο του νέου ΠΑΣ !

on .

pas

Mε 25 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, ανάμεσά τους και οι Σάλιακας και Μπότσαρης, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται από χτες το μεσημέρι στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Avaris, εκεί όπου για ακόμα μια χρονιά, την 8η συνολικά, θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Αρχίζει σήμερα και επίσημα η μεταγραφική περίοδος και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Σήμερα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για το θέμα της αναδιάρθρωσης μετά την συντριπτική εισήγηση της Super League να παραμείνουν 14 οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία.
Η πρωινή αναχώρηση
Νωρίς-νωρίς ξεκίνησε χτες για το Καρπενήσι η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, με τους ποδοσφαιριστές ξεκούραστους μετά το σαββατιάτικο ρεπό που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης. Συγκεκριμένα, στις 09:00 το πρωί οι παίκτες επιβιβάστηκαν στο πούλμαν της ομάδας και η ομάδα αναχώρησε για την όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.
Για πρώτη φορά η αναχώρηση έγινε με κάθε επισημότητα και με τον φωτογραφικό φακό της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Κώστας Πεδιαδιτάκης και Μπάμπης Καρβέλης ήταν εκεί και κάλυψαν την αναχώρηση της ομάδας φωτογραφικά και δημοσιογραφικά. Εκ μέρους της ΠΑΕ θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από τις προπονήσεις στο Καρπενήσι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει και συνεργασία με φωτογράφο της περιοχής για καθημερινό φωτορεπορτάζ.

nikolias
Με 25 παίκτες η αποστολή
Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές, ενώ σε αυτή περιλαμβάνονται και ο 19χρονος Γιάννης Ρίζος που αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο και θα αγωνίζεται στην Κ19, καθώς και ο Σπύρος Βασιλάκης που πέρυσι αγωνίστηκε στο Σούλι Παραμυθιάς.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Μπότσαρης, Παντελάκης, Πανουργιάς, Ζιούλης, Γώγος, Βασιλάκης, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Ρίζος, Κάστρο, Σιόντης, Λιάσος, Λώλης, Καρτάλης, Νικολιάς, Ξύδας, Γροσδάνης, Παμλίδης, Νάουμετς, Ελευθεριάδης, Λέο, Κρίζμαν.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραμείνει για δέκα ημέρες στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Avaris Hotel για ακόμα μια χρονιά. Μάλιστα, φέτος η οικογένεια Χονδρού, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, μερίμνησε και βελτίωσε την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο προπονητικό της γήπεδο.
Με ταλαιπωρία το ταξίδι,ακυρώθηκε η προπόνηση
Οδύσσεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το χτεσινό ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα για το Καρπενήσι καθώς διήρκησε σχεδόν 7,5 ώρες και ταλαιπώρησε τα μέλη της αποστολής των Γιαννιωτών.
Ως εκ τούτου η προγραμματισμένη για χτες το απόγευμα στις 18:30 προπόνηση στο γήπεδο του ξενοδοχείου ακυρώθηκε και στη θέση της έγινε γυμναστική και ασκήσεις με βάρη στο γυμναστήριο του Avaris.
Η πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα επί ευρυτανικού εδάφους θα γίνει σήμερα το πρωί στις 08:30 στο γήπεδο του ξενοδοχείου.

saliakas
Ο Σάλιακας πρώτη μεταγραφή
Η πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώθηκε την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι και ήταν ο Μανώλης Σάλιακας, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία.
Ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας υπέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Γιαννιώτες και θα ενισχύσει την ομάδα στα άκρα της άμυνας. Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη έφτασε την Παρασκευή στα Γιάννινα και ενσωματώθηκε με την αποστολή που αναχώρησε χτες για το Καρπενήσι.
Την προηγούμενη σεζόν ο Σάλιακας είχε μια γεμάτη σεζόν με τη Λαμία και κατέγραψε 29 συμμετοχές συνολικά με την ομάδα της Φθιώτιδας. 19 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, 5 στα play out και 5 στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ πέτυχε και 2 γκολ με τη φανέλα της Λαμίας.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ο Σάλιακας ευχαρίστησε τους Χριστοβασίλη και Γιαννίκη για την ευκαιρία που του δίνουν, αλλά και την οικογένεια και τους φίλους του, ενώ ευχήθηκε υγεία σε αυτόν και τους συμπαίκτες του.
Αναλυτικά η δήλωση του Σάλιακα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣ κ. Χριστοβασίλη και τον προπονητή κ. Γιαννίκη για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ για την ιστορική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και την οικογένεια μου και τους φίλους μου που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι όλη η ομάδα να έχουμε υγεία και μια καλή αγωνιστική χρονιά».
Συνεργασία με την KAPPA
Η ιταλική KAPPA ή ROBE DI KAPPA όπως είναι ευρύτερα γνωστή, είναι η εταιρεία που θα ντύσει τον ΠΑΣ Γιάννινα την επόμενη σεζόν, σε συνεργασία πάντα με το Hall of Brands.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και το Hall of Brands ανακοίνωσαν την συνεργασία με την ιταλική εταιρεία KAPPA που ειδικεύεται στον χώρο του αθλητικού εξοπλισμού.
Η μεταγραφική  περίοδος
Επίσημη πρώτη ημέρα σήμερα για τη θερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2020-2021, η οποία θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Αυτό αποφάσισε πρόσφατα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και παρά το γεγονός ότι η σεζόν 2019-2020 παρατάθηκε έως την 31η Αυγούστου εξαιτίας της αναβολής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε ήδη στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση, καθώς ανακοίνωσε τον Μανώλη Σάλιακα, ενώ υπό δοκιμή βρίσκονται στο Καρπενήσι ο τερματοφύλακας Μπότσαρης και ο Ρίζος από την Κ19 του Ατρομήτου.
Από εκεί και πέρα, θεωρείται δεδομένο ότι ο ΠΑΣ θα καθυστερήσει τις μεταγραφικές του κινήσεις ψάχνοντας για καλές και φθηνές λύσεις στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με δεδομένη τη σφιχτή οικονομική πολιτική του Γιώργου Χριστοβασίλη.
Αποφασίζει η ΕΠΟ  για αναδιάρθρωση
Την «καυτή πατάτα» της αναδιάρθρωσης καλείται να πιάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη σημερινή της συνεδρίαση στις 13:00.
Μετά την αρνητική στάση της Super League στο ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων με ψήφους 13 έναντι μόνο 1, του Πανιωνίου, τα δεδομένα άλλαξαν όσον αφορά την αναδιάρθρωση. Μάλιστα, η Λίγκα της πρώτης κατηγορίας απειλεί ότι δεν θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αν η ΕΠΟ αποφασίσει σήμερα αύξηση των ομάδων σε 16 ή 18.
Ουσιαστικά, η Super League στο σύνολο της θέλει να παραμείνει το πρωτάθλημα με την υπάρχουσα μορφή ενώ μόνο ο Πανιώνιος είπε ναι στην αναδιάρθρωση επειδή η ομάδα της Νέας Σμύρνης τερμάτισε στην τελευταία θέση και με ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο θα έμενε στην κατηγορία.
Επίσης, η ΕΠΟ σήμερα καλείται να πάρει απόφαση και το τι θα απογίνει και με το μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, την 13η της Super League με τον 2ο της Super League. Αν αποφασιστεί να μην διεξαχθεί θα πρέπει η ομοσπονδία να βρει μια δίκαιη λύση για το θέμα, μέσω της διαδικασίας της αναδιάρθρωσης.