Κάργας και Ανδρούτσος στο «στόχαστρο» του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 28 7 20

Με διπλή προπόνηση, το πρωί και το απόγευμα, συνεχίστηκε χτες η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα εξακολουθεί να προπονείται στη βάση της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής μέχρι και το Σάββατο.
Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του σταδιακά αυξάνουν τον ρυθμό και την ένταση των προπονήσεων καθώς η γιαννιώτικη ομάδα μετράει αντίστροφα για την αναχώρησή της για το Καρπενήσι, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Η προετοιμασία κυλάει ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μετά και τις επιστροφές των Κρίζμαν και Νάουμετς. Οι παίκτες του ΠΑΣ εξασκούνται κυρίως σε παιχνίδια κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ σε σχεδόν σε κάθε απογευματινή προπόνηση πραγματοποιείται και οικογενειακό διπλό.
Μεταγραφικές ανακοινώσεις
Με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα προπονείται ήδη ο νεαρός τερματοφύλακας Γιάννης Μπότσαρης, ο οποίος προέρχεται από την Κ 19 του Παναθηναϊκού, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του.
Συμφωνία για συμβόλαιο δύο χρόνων υπάρχει και με τον Μανώλη Σάλιακα, τον 24χρονο δεξιό οπισθοφύλακα που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τη Λαμία, χωρίς ούτε εδώ να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.
Γενικά, μέχρι στιγμής υπάρχει στασιμότητα όσον αφορά τις ανακοινώσεις καθώς ο Γιώργος Χριστοβασίλης προσέχει σχολαστικά τι πρέπει να ανακοινωθεί και πότε. Είναι δεδομένο πάντως ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις απόκτησης ποδοσφαιριστών πριν την Κυριακή όταν και η ομάδα θα ανεβεί στο Καρπενήσι.
Όσον αφορά την ονοματολογία, εκτός από τους Ασίγκμπα και Αμπντουλαγιέ Κεϊτά, έχουν ακουστεί ακόμα και τα ονόματα του Γιάννη Κάργα και Θανάση Ανδρούτσου.
Τα δεδομένα για Κάργα και Ανδρούτσο
Ο Κάργας πέρασε και το 2019 από τον ΠΑΣ Γιάννινα για ένα εξάμηνο και παρά τον υποβιβασμό τότε της ομάδας του Γιάννη Πετράκη έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σταθερότητα στην άμυνα. Στα θετικά του ότι είναι σε καλή ηλικία (26 ετών), ενώ παρότι έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τη βουλγαρική Λέφσκι Σόφιας, ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί τον επαναπατρισμό του.
Η περίπτωση του Θανάση Ανδρούτσου ενδιαφέρει τον ΠΑΣ Γιάννινα και αποτελεί στοίχημα για τον Γιώργο Χριστοβασίλη και τη διοίκηση της γιαννιώτικης ομάδας.
Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε τη σεζόν που μας πέρασε δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Ατρόμητο και μέτρησε με την ομάδα του Περιστερίου 31 συμμετοχές, στις οποίες πέτυχε 4 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ.
Πρόκειται για ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη που αγωνίζεται κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα και με αρκετές καλές πλαγιοκοπήσεις αλλά και σέντρες. Ο Ανδρούτσος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2021, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί στον ΠΑΣ μόνο με τη μορφή δανεισμού από τους Πειραιώτες. Εκτός από τον ΠΑΣ Γιάννινα όμως είναι τουλάχιστον άλλες 2-3 οι ομάδες που τον διεκδικούν και θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους.