Μεταγραφικό μπάσιμο με Κολότσιο - Νταβουλτζόπουλο

on .

agsi

• Μεταγραφών συνέχεια στον ΑΓΣ Ιωαννίνων που ανακοίνωσε την απόκτηση του Τρικαλινού guard Βασίλη Κολότσιου και του forward Φώτη Νταβουλτζόπουλου που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Λεύκιππο Ξάνθης.
Ο Κολότσιος είναι 21 χρονών, έχει ύψος 1,86 και αγωνίζεται στις θέσεις "1" και "2". Ξεκίνησε τη μπασκετική του διαδρομή από τις Ακαδημίες του Α.Σ. Τρίκαλα 2000 και εν συνεχεία μεταπήδησε στον Αίολο Τρικάλων όπου στέφθηκε Πρωταθλητής Παίδων και Πρωταθλητής Εφήβων. Σε ηλικία μόλις 18 χρονών πανηγύρισε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική με τους Ικάρους Τρικάλων και εν συνεχεία μεταγράφηκε στην Ευκαρπία. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική, ενώ κατέκτησε την 3η θέση με την Κ-21 στο Final 4 ΕΚΑΣΘ (2017-2018). Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στους Ικάρους Τρικάλων καταφέρνοντας την περασμένη σεζόν να πανηγυρίσει την άνοδο στη Β΄ Εθνική όντας ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές έχοντας 11,3 πόντους κατά Μ.Ο. με 40 εύστοχα τρίποντα.
Ο Φώτης Νταβουλτζόπουλος, έχει ύψος 1,95 και αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στη θέση "4". Ξεκίνησε το μπάσκετ από τις Ακαδημίες του Γ.Α.Σ. Αρίωνα Ξάνθης. Έπειτα από 4 χρονιές που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας στο τοπικό της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. (2013-2017), φτάνοντας σε ημιτελικό ανόδου και κυπέλλου, πήρε μεταγραφή για τον Λεύκιππο Ξάνθης. Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα (2017-2018) κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. ανεβαίνοντας στη Γ΄ Εθνική. Τη σεζόν 2018-2019 ο Λεύκιππος κατετάγη 4ος στον 4ο όμιλο, ενώ πέρυσι (2019-2020) η ομάδα πήρε το εισιτήριο ανόδου από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική.

***

2 νίκες, 3 ήττες ο απολογισμός των Εφήβων
• Η ομάδα Εφήβων του ΑΓΣ Ιωαννίνων ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Νίκησε τους Διόσκουρους Κοζάνης και τον Αιολικό Βόλου, ενώ γνώρισε την ήττα από τους Αρίωνα Ξάνθης, Κ.Α.Ο Χαλκιδικής και Πιερικό Αρχέλαο.