Επέστρεψαν και ενσωματώνονται… Νάουμετς και Κρίζμαν στον ΠΑΣ

on .

krizman

Με απογευματινή προπόνηση και τις δύο απουσίες των Κρίζμαν και Νάουμετς συνεχίστηκε χτες η καλοκαιρινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Οι πρώτες ημέρες της νέας σεζόν κυλούν με βάση τον σχεδιασμό του Αργύρη Γιαννίκη και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου, με αρχικό στόχο να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των παικτών που έχουν μείνει για αρκετούς μήνες σε αγωνιστική απραξία λόγω της διακοπής που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.
Χτες το μεσημέρι έφτασε στα Γιάννινα και ο Ουκρανός Νάουμετς, ο οποίος το απόγευμα βρέθηκε στο Πανηπειρωτικό, αλλά δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Αργά χτες το βράδυ αναμένονταν στα Γιάννινα από την Αθήνα και ο Κροάτης Κρίζμαν, ο τελευταίος παίκτης που συμπλήρωσε το παζλ των επιστροφών στην ομάδα. Κρίζμαν και Νάουμετς θα περάσουν σήμερα από εργομετρικά τεστ και ιατρικές εξετάσεις και θα ενσωματωθούν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο πρόγραμμα προετοιμασίας.
Για σήμερα Σάββατο υπάρχει προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, ενώ αύριο Κυριακή ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε ρεπό στους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα.
Επιστροφή Καρβέλη στον ΠΑΣ
Σε εσωτερική αλλαγή ρόλων και επιστροφή ενός πρώην υπαλλήλου προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα από τη γιαννιώτικη ΠΑΕ η επανάκαμψη του Μπάμπη Καρβέλη στο πόστο του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου.
Ο Κώστας Πεδιαδιτάκης που είχε μέχρι χτες τον συγκεκριμένο ρόλο αναβαθμίστηκε από τον Χριστοβασίλη και αναλαμβάνει υπεύθυνος marketing και δημοσίων σχέσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Καρβέλης πέρασε κατά το παρελθόν από την ίδια θέση για δύο χρόνια και είχε αποχωρήσει τον Αύγουστο του 2017 επικαλούμενος προσωπικούς λόγους
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει: "H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει ότι Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ομάδας αναλαμβάνει ο κ. Μπάμπης Καρβέλης, ενώ αντίστοιχα ο κ. Κώστας Πεδιαδιτάκης αναλαμβάνει Υπεύθυνος Marketing και Δημοσίων Σχέσεων".
Πέρα από την επιστροφή Καρβέλη στο γραφείο Τύπου, είναι δεδομένο πάντως ότι στον ΠΑΣ χρειάζονται περισσότεροι υπάλληλοι, κοινώς περισσότερα χέρια για να τρέξουν τα καθημερινά θέματα της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μείνει ελάχιστοι υπάλληλοι στα γραφεία της ομάδας, επιφορτισμένοι με αρκετές αρμοδιότητες. Για να λειτουργήσει σε σωστά και επαγγελματικά πρότυπα ο ΠΑΣ Γιάννινα στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, χρειάζονται διακριτοί ρόλοι και περισσότερα καταρτισμένα άτομα.
Τη Δευτέρα η εισήγηση της Super League
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον, μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Super League 2 και την ανάδειξη του ΠΑΣ Γιάννινα σε πρωταθλητή της δεύτερης κατηγορίας.
Η λίγκα θα αποφασίσει για την εισήγηση που θα κάνει προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για τη μορφή του νέου πρωταθλήματος και τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτό. Η αναδιάρθρωση θεωρείται σίγουρη μετά τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, όμως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα είναι πρωτάθλημα 16 ή 18 ομάδων.
Επίσης, κάτι σημαντικό είναι ο τρόπος που θα γίνει η αναδιάρθρωση και η απαραίτητη τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Τα κυρίαρχα σενάρια είναι 3 και σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης. Στο πρώτο σενάριο, που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες από πλευράς Super League, είναι να μην πέσει καμία ομάδα,ούτε καν ο Πανιώνιος και να αυξηθούν οι ομάδες σε 16 με την άνοδο ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης.
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει πρωτάθλημα 18 ομάδων, χωρίς υποβιβασμό καμίας ομάδας και ταυτόχρονη άνοδο τεσσάρων ομάδων από την Super League 2, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Απόλλωνα Σμύρνης, των Χανίων και του Λεβαδειακού. Βέβαια, σε αυτό το σενάριο αντιτίθεται σθεναρά το συνδρομητικό κανάλι της Nova, το οποίο μάλιστα κάνει λόγο για... ασανσέρ League, με σαφώς προειδοποιητική και ειρωνική διάθεση.
Τέλος, το τρίτο σενάριο που συγκεντρώνει εκ των πραγμάτων και τις λιγότερες πιθανότητες είναι να παραμείνουν 14 οι ομάδες της Super League, να υποβιβαστεί μόνο ο Πανιώνιος και τη θέση του να πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα ως πρωταθλητής της Super League 2.