Πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ τη φετινή χρονιά!

on .

MPOTSARHS GIANNHS

 Ο χρόνος για την έναρξη της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, ενόψει της ερχόμενης σεζόν που θα τον βρει στα σαλόνια της Super League1, μετρά αντίστροφα και όπως είναι φυσικό η γιαννιώτικη ομάδα «φουλάρει» τον σχεδιασμό της.
Πέρα από τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας, αναμένεται σύντομα να υπάρξουν τόσο ανανεώσεις όσο και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις.
Συγκεκριμένα, παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να θεωρείται ο πρώην τερματοφύλακας της Κ19 του Παναθηναϊκού Γιάννης Μπότσαρης, ο οποίος αναμένεται εντός των επόμενων ημερών στην πόλη μας.
Ο 19χρονος γκολκίπερ είναι από την Ηγουμενίτσα και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Α.Ε.Ν Σελεύκειας και 2015 συνέχισε στην πρώτη ομάδα.
Το 2016 πήγε στον Θεσπρωτό και το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς μετακόμισε στην Αθήνα, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ο νεαρός Μπότσαρης είχε βρεθεί στην προετοιμασία των «πράσινων» στην Ολλανδία και προπονούνταν τακτικά με τους τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας του Γιώργη Δώνη, υπό τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Μαλιαρίτση.
Στις αρχές Ιούνη, ο Μπότσαρης αποδεσμεύτηκε από τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ήρθε σε συμφωνία με τον Γιώργο Χριστοβασίλη και απομένουν τα τυπικά για την απόκτησή του. Θα αποτελέσει τον τρίτο κρίκο της αλυσίδας των τερματοφυλάκων στον ΠΑΣ μετά τους Λευτέρη Χουτεσιώτη και Μάκη Γιαννίκογλου.
«Βλέπει» Σάλιακα
Τα πλέι οφ και πλέι άουτ στην Super League 1 ολοκληρώνονται αύριο με την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής και είναι δεδομένο πως θα φουντώσει η σεναριολογία γύρω από τους ποδοσφαιριστές ομάδων της κατηγορίας αυτής.
Ένα από αυτά τα σενάρια έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα βλέπει με πολύ καλό μάτι τον 24χρονο δεξιό μπακ εξτρέμ της Λαμίας, Μανώλη Σάλιακα.
Ο Σάλιακας πολύ δύσκολα θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στη Λαμία μιας και δεν υπολογίζεται από τη διοίκηση και όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει από τους «κυανόλευκους».
Εφόσον μείνει ελεύθερος, θα ήταν αναμφίβολα μία αξιόλογη περίπτωση για τον ΠΑΣ, ο οποίος μετά τις αποχωρήσεις Μπουκουβάλα και Αποστολόπουλου, χρειάζεται ούτως ή άλλως λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας.
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την ακαδημία νέων του Εργοτέλη, διεθνής με την Εθνική Παίδων Ελλάδας, εντοπίστηκε από τους ανιχνευτές ταλέντων του Ολυμπιακού, οι οποίοι κανόνισαν τη μεταγραφή του στους πρωταθλητές της Σούπερ Λιγκ τον χειμώνα του 2013. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε διάφορες ομάδες, ώσπου να υπογράψει τον Ιούλιο του 2019 συμβόλαιο με τη Λαμία.
Εισαγγελική έρευνα για  το ΠΑΣ- Παναχαϊκή!
Έρευνα σχετικά με τυχόν χειραγώγηση του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναχαϊκή, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει επισημανθεί ως ύποπτος από τη sportsradar, διεξήχθη στις 12 Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2 και έληξε με 1-0.
Η Εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας έχει ζητήσει τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των συντελεστών του αγώνα (ποδοσφαιριστών, διαιτητών κλπ).
Ανυπόστατα σενάρια
Μετά από εκείνο το σίριαλ με το δήθεν ενδιαφέρον Ολλανδών για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες άλλο ένα σενάριο περί πώλησης της ΠΑΕ σε έναν επιχειρηματία που βρίσκεται στο επίκεντρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τον Σάμπι Μιωνή.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Arutz Sheva» στην ισραηλινή της έκδοση, ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής βρίσκεται ένα βήμα από την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.
Ο Μιωνής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 από εβραϊκή οικογένεια που έλκει την καταγωγή της από την Άρτα και τα Γιάννενα, η οποία έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στα πράγματα της Εβραϊκής Ελληνικής κοινότητας. Μάλιστα γίνεται λόγος ότι δήθεν έχει μεγάλα σχέδια για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» και εκτός από τα 20 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει άμεσα για το ποδοσφαιρικό τμήμα, ένας από τους πρώτους στόχους του θα είναι να δημιουργήσει νέο γήπεδο εκτός της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία στον φίλο του, δήμαρχο Ιωαννίνων, να μετατρέψει τους σημερινούς Ζωσιμάδες σε ένα μεγάλο πάρκο στην καρδιά της πόλης!

Όπως αναμενόταν, η είδηση αυτής της αγοραπωλησίας διαψεύδεται ως ανυπόστατη τόσο από την πλευρά του δημάρχου κ. Ελισάφ όσο και από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα…