Προς την έξοδο οδεύει ο Μιχάλης Μπουκουβάλας

on .

MPOYKOYBALAS PAS

• Μετά τον Σεργκελασβίλι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα. Ο λόγος για τον Μιχάλη Μπουκουβάλα, ο οποίος αποχωρεί από τα Γιάννινα μετά από 4 χρόνια παρουσίας.
Ο κύκλος του Μπουκουβάλα στον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πως έκλεισε καθώς απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης του Γιώργου Χριστοβασίλη και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν από τους Γιαννιώτες.
Ο 32χρονος Αγρινιώτης δεξιός οπισθοφύλακας θεώρησε από πλευράς του χαμηλή οικονομικά την πρόταση της ανανέωσης και όχι αντάξια της προσφοράς του στην ομάδα και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.
Ο Μπουκουβάλας ήρθε το ευρωπαϊκό καλοκαίρι του 2016 στα Γιάννινα και με την δουλειά του έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας επί ημερών Γιάννη Πετράκη. Υπήρξε χρησιμότατο «εργαλείο» στο ρόστερ του ΠΑΣ καθώς αγωνίζονταν με απόλυτη επιτυχία τόσο δεξί μπακ όσο και αριστερό, όταν το απαιτούσαν οι συνθήκες και οι τραυματισμοί.
Με την εργατικότητα και το μαχητικό του πνεύμα εντός αγωνιστικού χώρου ο Μπουκουβάλας έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της γιαννιώτικης κερκίδας και δέθηκε και ο ίδιος μαζί τους. Να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε σε παιχνίδι μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, είτε της γυναικείας ομάδας στην Α1 είτε των ανδρών στην Β Εθνική. Μάλιστα, τη σεζόν που πέρασε ήταν δεύτερος αρχηγός της ομάδας μετά τον Αποστόλη Σκόνδρα.
Μετά τον περσινό υποβιβασμό και παρά το κύμα αποχωρήσεων από την ομάδα, ο Μπουκουβάλας προτίμησε να παραμείνει στη γιαννιώτικη ομάδα παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από ομάδες της Super League 1, θέλοντας να βοηθήσει τον ΠΑΣ στην άμεση επιστροφή. Μαζί με τον Αποστολόπουλο, αποτέλεσε το σταθερό δίδυμο στα άκρα της άμυνας της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη.
Στα 4 χρόνια παρουσίας του ο Μπουκουβάλας κατέγραψε συνολικά 98 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, 67 εκ των οποίων ήταν στην Super League 1. Βασικός και αναντικατάστος όμως ήταν και επί Αργύρη Γιαννίκη καθώς αγωνίστηκε σε 19 ματς πρωταθλήματος στην Super League 2 και έχασε μόνο το τελευταίο ματς με την Κέρκυρα λόγω καρτών. Τέλος, έχει και 12 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας με τον ΠΑΣ.