Εκκίνηση το Σαββατοκύριακο για το 26ο Ηπειρωτικό Rally

on .

raly

• Όλα έτοιμα είναι για την διεξαγωγή του 26ου Ηπειρωτικού Rally «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST» που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.
Χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τονίστηκε η σημασία της διοργάνωσης αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, καθώς μετά τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού ο αγώνας είναι ο εναρκτήριος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου, ο οποίος θα γίνει με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται.
Εκ μέρους της ΕΛΕΤΑ ο Πρόεδρος Χρήστος Σαρηγιαννίδης, αναφέρθηκε στη σημασία της διεξαγωγής του αγώνα, ο οποίος συγκέντρωσε 37 πληρώματα, αριθμό πολύ υψηλό με δεδομένες τις δυσκολίες της εποχής. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου.
Σε ο, τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο κ. Σαρηγιαννίδης ανέφερε ότι ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ η δράση ξεκινά το πρωί της Κυριακής. Οι ειδικές διαδρομές δεν έχουν αλλάξει συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Έτσι υπάρχει η γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική «Δωδώνη» των σχεδόν 12 χιλιομέτρων και η πολύ γρήγορη Κωστάνιανη των σχεδόν 7 χιλιομέτρων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 3 φορές. Τα συνολικά χιλιόμετρα θα είναι 145,80, εκ των οποίων τα 60,90 θα είναι αγωνιστικά.
Στη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασ. Γοργόλης και εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο Αντιδήμαρχος Ι. Λυκογιώργος.
***
Λόγω της διεξαγωγής των αγώνων ο δρόμος για την Ε.Δ. ΔΩΔΩΝΗ θα κλείσει στις 7:45 το πρωί της Κυριακής και ο δρόμος για την Ε.Δ. ΚΩΣΤΑΝΙΑΝΗ στις 8:30.