Γενέθλια έχει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS TAYROS

Τα 54α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου του 1966, το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων με την υπ’ αριθμόν 366/1966 απόφασή του έδινε έγκριση για την ίδρυση ενός νέου σωματείου, του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έμελλε να γίνει το ιστορικότερο και μεγαλύτερο σωματείο ολόκληρης της Ηπείρου.
Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα προήλθε από τις διαδοχικές συγχωνεύσεις των ομάδων Ατρόμητος Ιωαννίνων, Αβέρωφ Ιωαννίνων και Ολυμπιακός Ιωαννίνων. Η αντιπαλότητα των δύο πρώτων ομάδων ήταν μεγάλη, ειδικά στη δεκαετία του ’50 που μέσα από τον αθλητισμό έμπαιναν και τα πολιτικά πάθη. Όμως στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’60 άρχισαν πλέον να συνειδητοποιούν στα Γιάννινα, ότι ο κατακερματισμός των δυνάμεων και η ύπαρξη τριών ομάδων σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν οδηγούσε πουθενά.
Άρχισαν να γίνονται οι πρώτες συζητήσεις για συγχώνευση των τριών ομάδων σε μία για να μπορέσει να βγει το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο από την αφάνεια. Τότε Ατρόμητος και Αβέρωφ είχαν φτάσει μέχρι τη Β’ Εθνική κατηγορία, χωρίς όμως πρωταγωνιστικές βλέψεις και πολλές φορές με κινδύνους υποβιβασμού. Η πρώτη απόπειρα συγχώνευσης έγινε το 1962 και έπιασε τόπο. Έτσι με την υπ’ αριθμό 398/27-9-1962 απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων επικυρώθηκε η συγχώνευση των ομάδων Ατρόμητος και Ολυμπιακός και η νέα ομάδα είχε την ονομασία "Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων – Α.Ο.Ι.".

Η πρώτη διοίκηση
Μετά της 8 Ιουλίου 1966 που ο ΠΑΣ έγινε επίσημο σωματείο από το Πρωτοδικείο, εξελέγη μετά από αρχαιρεσίες η πρώτη διοίκηση με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος Περικλής Γιαννής, α’ αντιπρόεδρος Πύρρος Ναθαναήλ, β’ αντιπρόεδρος Κ. Μητροκώστας, γενικός γραμματέας Αλκης Μακρής, ταμίας Γεώργιος Στούκας, γενικός αρχηγός Αλέκος Τσιμής, έφορος υλικού Αχιλλέας Φίλιος, έφορος κλασσικού αθλητισμού Κων. Λογοθέτης, Μέλη Ι. Ζησιάδης, Δημ. Τσιάντας, Λ. Παπαδόπουλος, Ζαφείρης Μπανιώτης, Κων/νος Μπέγκας, Κων/νος Σεπετάς, Κων/νος Μάντζιος.

Γιορτάζει και ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα
Τα φετινά γενέθλια του ΠΑΣ Γιάννινα που κλείνει 54 χρόνια ένδοξης ιστορίας θα εορταστούν με ένα ξεχωριστό τρόπο από τους οπαδούς της γιαννιώτικης ομάδας. Συγκεκριμένα, ο ΣΦ ΠΑΣ Γιάννινα διοργανώνει σήμερα το απόγευμα πάρτι γενεθλίων στο σύνδεσμο που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλλα. Στη συνέχεια η γιορτή θα συνεχιστεί στο πέταλο της θύρας 7 των Ζωσιμάδων με συνθήματα, καπνογόνα και πυροτεχνήματα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.