Συγκίνηση στους οπαδούς του ΠΑΣ από την απώλεια του Ν. Αλέφαντου

on .

ALEFANTOS PAS PALIA

• Μια από τις πιο εμβληματικές και γνώριμες φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγε χτες από τη ζωή. Ο λόγος για τον Νίκο Αλέφαντο, ο οποίος υπήρξε και προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα στα μέσα της δεκαετίας του '70.
Ο 81χρονος Νίκος Αλέφαντος αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό προβλήματα υγείας και άφησε χτες την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή και συγκεκριμένα λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πορεία της υγείας του εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες ταχεία επιδείνωση και η σύσταση των θεραπόντων ιατρών ήταν να εισαχθεί σε νοσοκομείο. Ο ίδιος όμως παρέμεινε όπως επιθυμούσε στην οικία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του μέχρι την τελευταία στιγμή.
Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, αρχίζοντας την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων.
Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 ολοκλήρωσε την καριέρα του.
Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα για εκείνον τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν και ένθερμος υποστηρικτής, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (1983, 1994 και 2004).
Πέρα από τον Ολυμπιακό πέρασε κι από τον πάγκο πολλών άλλων ομάδων, όπως των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λάρισας, Ηρακλή, Πανιωνίου και Εθνικού Πειραιώς. Στην Α' Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.
Ο Νίκος Αλέφαντος υπήρξε προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα δύο φορές. Αρχικά την αγωνιστική περίοδο 1973-74, όπου αν και δεν ολοκλήρωσε τη θητεία του, ανέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Α' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η δεύτερη θητεία του στον ΠΑΣ ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν 1979-1980 όπου σε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ είχε κάνει 25 μέρες φυλακή στο Γεντί Κουλέ.

Συλλυπητήρια από ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Νίκου Αλέφαντου προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου που έφυγε από τη ζωή. Καλό ταξίδι Coach, άφησες το στίγμα σου και υπήρξες εμβληματική μορφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Τον Νίκο Αλέφαντο αποχαιρέτησε και η διοργανώτρια Super League 2/Football League εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της για το χαμό του και τον χαρακτήρισε ακούραστο εργάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Αλέφαντου, ενός πολύ ξεχωριστού ανθρώπου του ελληνικού ποδοσφαίρου που αποτέλεσε για δεκαετίες έναν από τους πλέον ακούραστους εργάτες του».

Τελευταία προπόνηση σήμερα
Μετά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2, την επικύρωση της βαθμολογίας και την ανακήρυξη του ΠΑΣ Γιάννινα ως πρωταθλητή, σήμερα θα διεξαχθεί η τελευταία προπόνηση της ομάδας.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν που θα βρει και πάλι τον ΠΑΣ στην πρώτη κατηγορία.
Παρότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, θεωρείται δεδομένο ότι το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα γίνει και φέτος στο Καρπενήσι.
Μένει να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες, δηλαδή οι ημερομηνίες παραμονής στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, τα φιλικά προετοιμασίας.
Σιγά-σιγά θα μπει μπροστά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός καθώς είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις αλλά και προσθήκες στο ρόστερ της γιαννιώτικης ομάδας.