Τη Δευτέρα τα νεότερα για το πρωτάθλημα της SL2

on .

NIKOLIAS ALEKSHS PAS

 Το παιχνίδι με την κολοκυθιά θυμίζει το φετινό... γαϊτανάκι της Super League 2, η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την τύχη του πρωταθλήματός της, παρότι σήμερα μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και τα μέλη της θα συζητήσουν εκ νέου τα δεδομένα σε νέο ΔΣ το μεσημέρι της Δευτέρας.
Προκειμένου να περισωθεί η σοβαρότητα της κατηγορίας, είναι καιρός να τελειώσουν τα...αστεία και καλείται η διοργανώτρια αρχή να αποφανθεί οριστικά για το τι μέλλει γενέσθαι στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας, μιας και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πλέον ασφυκτικά. Το ΔΣ της Super League 2 ορίστηκε για τις 13:30 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 22 Ιουνίου και θεωρείται κι αυτό καθοριστικό για την τύχη του πρωταθλήματος, αν και η συγκεκριμένη λέξη έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις στο παρελθόν και ισως έχει απαξιωθεί πλέον.
Μάλιστα, αυτή τη φορά το ΔΣ θα γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων στα γραφεία της Ένωσης Super League 2/Football League και όχι με τηλεδιάσκεψη. Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ της 3ης Ιουνίου είχε αποφασίσει να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών, της 21ης και της 22ης. Έκτοτε έχουν περάσει 17 ημέρες και το τοπίο παραμένει θολό, ακόμα και ύστερα την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της 15ης Ιουνίου.
Τα σενάρια
Μετά τη χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ για παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι 30 Αυγούστου, πρακτικά σημαίνει, ότι είναι δυνατόν γίνουν και οι 2 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας και οι 10 αγωνιστικές των play off.
Τα δύο σενάρια που παίζουν δυνατά είναι 1) να γίνουν οι 2 τελευταίες αγωνιστικές έστω και κουτσουρεμένες, καθώς πολλές ομάδες ενδέχεται να μην κατέβουν και τα play off σε μονούς αγώνες, δηλαδή συνολικά 5 για κάθε ομάδα και 2) να μην γίνουν καν οι 2 τελευταίες αγωνιστικές, να επικυρωθεί η βαθμολογία ως έχει και παιχτούν μόνο οι 5 αγώνες των play off. Παίζει πάντα σαν πιθανότητα και το σενάριο της οριστικής διακοπής, όμως με την ΕΡΤ να πιέζει ασφυκτικά, αυτό το ενδεχόμενο αρχίζει να χάνει έδαφος όσο περνούν οι μέρες. Είναι κάτι που προσπάθησαν ορισμένες ομάδες, αλλά φαίνεται τελικά ότι δεν θα περάσει.
Παίκτης του Ολυμπιακού ο Νικολιάς
Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Αλέξανδρος Νικολιάς του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι διοικήσεις των δύο ομάδων ήρθαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του στον Πειραιά το καλοκαίρι.
Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός από την Κύμη φοράει τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία 4 χρόνια και το συμβόλαιο του με τους Ηπειρώτες λήγει στα τέλη του 2020. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» για τη μεταγραφή του Νικολιά στο λιμάνι του Πειραιά και θα βάλει ένα καλό ποσό στα ταμεία της ομάδας για έναν παίκτη του οποίου το συμβόλαιο έληγε το επόμενο εξάμηνο και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί ως ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι μεταγραφικές «σειρήνες» είχαν ακουστεί για τον Νικολιά και από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ τον είχε ζητήσει το περσινό καλοκαίρι και ο ΟΦΗ, αλλά τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣ αξιώνε ένα ποσό που δεν έδωσαν οι Κρητικοί.
Ο Νικολιάς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, στη συνέχεια έπαιξε στη Γλυφάδα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Μετακόμισε στον ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιανουάριο του 2016 υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη και από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε. Μάλιστα την σεζόν 2018-19 παρά τον υποβιβασμό των Ηπειρωτών μέτρησε 28 συμμετοχές και τρία γκολ.
Την φετινή σεζόν κινήθηκε στην μετριότητα καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά είχε ήδη καταφέρει να μπει στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο οποίος τελικά και τον απέκτησε.

Για την τύχη του Νικολιά θα αποφασίσει ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, αν και όλα δείχνουν ότι ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στα Γιάννινα με την μορφή δανεισμού αφού οι Γιαννιώτες ζήτησαν ήδη την παραμονή του ενόψει της νέας σεζόν που θα τους βρει στην Super League.