Προς μονά play off οδηγείται το πρωτάθλημα

on .

PAS PROPONHSH 10 3 20

• Οδεύουμε προς τα τέλη Ιουνίου και ακόμα οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν για το πρωτάθλημα της Super League 2, όπου συμμετέχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένα ακόμα σενάριο ήρθε χτες στη δημοσιότητα και αφορά τους αγώνες play off. Με καθημερινές πρωινές προπονήσεις συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Από αύριο σε αύριο μετατίθενται διαρκώς οι εξελίξεις στην Super League 2, η οποία κατα γενική ομολογία απέτυχε παταγωδώς να λειτουργήσει επαγγελματικά και αξιόπιστα στην πρώτη χρονιά της ίδρυσής της. Η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου περιμένει το ραντεβού της ερχόμενης εβδομάδας με την ΕΠΟ και την Super League 1 προκειμένου να διαπιστωθεί το τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση και μετά να αποφασίσει για την τύχη του δικού της πρωταθλήματος.

Σενάριο για μονά play off
Χτες πάντως βγήκε στη δημοσιότητα και ακόμα ένα σενάριο για τον τρόπο ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκεκτές πιθανότητες συγκεντρώνει πλέον το να επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League 2, χωρίς τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας και να παιχθούν μόνο τα play off, σε μονούς αγώνες, δηλαδή συνολικά 5 για κάθε ομάδα.
Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες καθώς είναι δύσκολο να διεξαχθούν οι 2 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, από τη στιγμή που σχεδόν όλες οι ομάδες από την 7η θέση και κάτω δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις μέχρι τώρα. Επομένως, για να μην υπάρξει διακωμώδηση του αθλήματος και νίκες που θα παρθούν στα χαρτιά άνευ αγώνος, είναι προτιμότερο να μην γίνουν τα δύο τελευταία παιχνίδια.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεαι ότι η πιο εφικτή λύση είναι η διεξαγωγή των play off σε μονούς αγώνες καθώς μόνο οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίες έχουν ξεκινήσει προπονήσεις και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν. Ανάμεσά τους φυσικά και ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πλέον προπονείται φανερά και χωρίς τις προηγούμενες τακτικές.
Εκτός από τα χρονικά δεδομένα που πιέζουν ασφυκτικά, υπάρχει ακόμα μια σημαντική παράμετρος που δεν γνωρίζουν πολλοί. Σύμφωνα με οδηγία της FIFA, η οποία δεν έχει αλλάξει παρά την πανδημία του κορωνοϊού, μια ομάδα επιτρέπεται να παίξει μέχρι και 6 αγώνες μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών, δηλαδή ενός μηνός. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει η κάθε ομάδα. Επομένως είναι δύσκολο έως παράνομο να παιχτούν παραπάνω από 6 αγώνες τον Ιούλιο στην Super League 2. Επίσης, η ΕΠΟ έχει ορίσει ως τελική ημερομηνία τις 2 Αυγούστου και δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει αυτή την ημερομηνία.

Πρωινές προπονήσεις στον ΠΑΣ
Με πρωινές προπονήσεις καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Το χτεσινό πρόγραμμα είχε αρκετή ένταση και περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής. Μετά το απαραίτητο αρχικό ζέσταμα, οι ποδοσφαιριστές εξασκήθηκαν σε παιχνίδια με έμφαση στην τοποθέτηση, το passing game και την ανάπτυξη.