Στις 29 Ιουνίου ξαναρχίζει το πρωτάθλημα της Super League2

on .

MPALA SENTRA

• Ο κύβος ερρίφθη, το πρωτάθλημα της Super League 2 θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τη Δευτέρα 29 Ιουνίου με τη διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής, κάτι που αποφασίστηκε στη χτεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Super League 2/Football League. Έντονος διάλογος του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη με τον μεγαλομέτοχο του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου το Καραϊσκάκης Άρτας - ΠΑΣ Γιάννινα, άγνωστη ακόμα η τύχη των play off και των play out.
Περισσότερες από 3 ώρες διήρκησε το χτεσινό ΔΣ της Super League 2/Football League, με αρκετές εντάσεις και διαφωνίες, ωστόσο έστω και με μειοψηφία αποφασίστηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουνίου. Η πλειοψηφία των ομάδων, 6 τον αριθμό, τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, όμως για να ληφθεί τέτοια απόφαση απαιτούνταν πλειοψηφία στα 3/4 των ομάδων, κάτι που δεν έγινε και έτσι η πρόταση απορρίφθηκε παρότι είχε τις περισσότερες ψήφους.
Συγκεκριμένα, υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος ψήφισαν οι εξής ομάδες: Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Κέρκυρα Απόλλων Πόντου. Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκαν οι εξής ομάδες: ΠΑΣ Γιάννινα, Χανιά, Λεβαδειακός, Απόλλων Λάρισας και Καραϊσκάκης Άρτας.
Η Δόξα Δράμας δεν παρέστη στο χτεσινό ΔΣ και ήταν απούσα από τη ψηφοφορία. Λευκό ψήφισαν οι τρεις εκπρόσωποι των ομάδων της Football League, οι οποίοι δεν ήθελαν να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που δεν τους αφορά, άμεσα τουλάχιστον, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, αλλά και ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκος.
Αν επιχειρήσει κανείς μια ανάλυση της χτεσινής ψηφοφορίας, θα διαπιστώσει εύκολα ότι σχεδόν όλες οι ομάδες από την 7η θέση και κάτω, δηλαδή των play out, ψήφισαν υπέρ της διακοπής, με εξαίρεση την Δόξα Δράμας που απουσίαζε. Αντίθετα όσες βρίσκονται στην πρώτη εξάδα ψήφισαν την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, με μοναδική εξαίρεση τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος εδώ και καιρό παλεύει με νύχια και με δόντια να μην ξαναπαιχτεί φέτος ποδόσφαιρο στην κατηγορία.
Να σημειωθεί ότι υπήρξαν στο χτεσινό συμβούλιο και ομάδες που ήθελαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα νωρίτερα από τις 29 Ιουνίου, όπως τα Χανιά. Κάτι τέτοιο όμως ήταν αδύνατον να γίνει καθώς υπάρχει η δέσμευση από τις πρόσφατες ΚΥΑ και τις ρητές οδηγίες της ΓΓΑ για προετοιμασία τεσσάρων εβδομάδων απαραίτητα πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.
Το χτεσινό συμβούλιο είχε αρκετές εντάσεις, διαφωνίες, αλλά και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Κυριάρχησε η λογομαχία του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη, με τον μεγαλομέτοχο του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και ο πρόεδρος του ΠΑΣ αναρωτήθηκε τι φοβάται ο Απόλλωνας και δεν κατεβαίνει να διεκδικήσει την άνοδο εντός αγωνιστικών χώρων, για να λάβει μια διφορούμενη απάντηση και με δόση ειρωνίας από το αφεντικό της ομάδας της Ριζούπολης.
Επίσης, χτες αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή που θα επιδιώξει συναντήσεις με τον Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΡΤ καθώς και με την ΕΠΟ για τη διεξαγωγή των play-off. Στους συμμετέχοντες στην επιτροπή αυτή θα βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα.
Tέλος, χτες αποφασίστηκε ομόφωνα και επικυρώθηκε τυπικά η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Football League, όπως άλλωστε είχαν εισηγηθεί όλες οι ομάδες της κατηγορίας την Τρίτη.

Ερωτηματικό τα play off
Μπορεί το ΔΣ της Super League 2 να πήρε την απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος με την διεξαγωγή των δυο τελευταίων αγωνιστικών, ωστόσο στον αέρα είναι η διεξαγωγή των play off και αυτό γιατί η Super League 2 θα προτείνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Η πρόταση που θα κάνει η Super League 2 περιλαμβάνει την άνοδο τεσσάρων ομάδων στην Super League 1 και συμμετοχή 18 ομάδων τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν η πρόταση γίνει δεκτή, αυτομάτως όπως είναι φυσικό δεν θα διεξαχθούν τα play out της Super League 1 και τα play off Super League 2.
Σύμφωνα με την πρόταση της λίγκας η Super League 2 την επόμενη χρονιά θα έχει 16 ομάδες στο πρωτάθλημα και η Football League 14.

Ελαφρύ διάστρεμμα ο Σκόνδρας
Με κανονικούς ρυθμούς και όλη την ομάδα μαζί συνεχίζονται οι προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος σιγά-σιγά ανεβάζει στροφές, ιδίως μετά τη χτεσινή απόφαση επανέναρξης του πρωταθλήματος. Μοναδικός απών από τη χτεσινή προπόνηση ήταν ο Αποστόλης Σκόνδρας, ο οποίος υπέστη ένα ελαφρύ διάστρεμμα. Ο τραυματισμός του αρχηγού του ΠΑΣ Γιάννινα δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερη ανησυχία στο τεχνικό επιτελείο καθώς αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ξαναμπεί στο κανονικό πρόγραμμα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής στο κομμάτι της γυμναστικής στη συνέχεια ακολούθησαν τακτική και η προπόνηση ολοκληρώθηκε με οικογενειακό δίτερμα.