Σήμερα η τελική απόφαση για το πρωτάθλημα της Super League2

on .

PAS PROPONHSH 2 6 20

• Τα ψέματα και οι μεσοβέζικες λύσεις τελειώνουν σήμερα για τις ομάδες της Super League 2 καθώς το μεσημέρι (14:00) είναι προγραμματισμένο το πλέον κρίσιμο και καθοριστικό ΔΣ, το οποίο θα αποφασίσει αν θα υπάρξει επιστροφή στην αγωνιστική δράση ή οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Χτες οι ομάδες της Football League αποφάσισαν τη διακοπή του πρωταθλήματος και υπερψήφισαν δύο προτάσεις αναδιάρθρωσης. Υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων ο ΠΑΣ Γιάννινα, θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη.
Μετά από αρκετές αναβολές και... ντρίπλες από τη διοργανώτρια αρχή, αλλά και αρκετές τηλεδιασκέψεις, το σημερινό ΔΣ της Super League 2 είναι εκείνο που θα κρίνει αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία των προέδρων και εκπροσώπων των ομάδων, αυστηρά ενός για κάθε ομάδα, μετά τις τηλεδιασκέψεις που γίνονταν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους του ΠΑΣ Γιάννινα θα παραστεί ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση του, ιδίως μετά την αιχμηρή ανακοίνωση της γιαννιώτικης ΠΑΕ προς την διοργανώτρια αρχή και προσωπικά τον Λεωνίδα Λεουτσάκο, αλλά και την απάντηση μέσω...διαρροής που έδωσε η λίγκα.

Οι ισορροπίες δυνάμεων
Το πρόσφατο παρελθόν έδειξε ότι οι ισορροπίες δυνάμεων είναι αρκετά ευμετάβλητες στον χώρο της Super League 2. Σταθερός υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων είναι εδώ και αρκετό καιρό ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θέλει να καταλάβει με το σπαθί του και αγωνιστικά την πρώτη θέση, αλλά να μην χάσει και τις υπόλοιπες δύο δόσεις του τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ. Φανατικά υπέρ των αγώνων είναι και τα Χανιά, μαζί με τον Λεβαδειακό, ομάδες που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς και θέλουν να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο μπαράζ. Αντίθετα, με κάθε τρόπο προσπαθεί να μπλοκάρει τους αγώνες ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος ακόμα δεν έχει αρχίσει τις προπονήσεις και προσπαθεί να πετύχει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αντίθετη το προηγούμενη χρονικό διάστημα με τη συνέχιση ήταν και η Παναχαϊκή, αλλά και άλλες ομάδες προς την ουρά της βαθμολογίας, όπως η Δόξα Δράμας και ο Πλατανιάς.
Μάλιστα, η χανιώτικη ομάδα δεν αποκλείεται να μην συμμετέχει καν στο ΔΣ, όπως και την προηγούμενη φορά, ενώ σημειώνεται ότι δεν είχε συμμετοχή ούτε με υγεινομικό εκπρόσωπο στην πρόσφατη σύσκεψη των γιατρών των ομάδων της Super League 2.

Στενά χρονικά περιθώρια
Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι η Super League 2 σήμερα να αποφασίσει τη διεξαγωγή των play off, όχι όμως και των play out. Από τις 6 ομάδες των play off μόνο ο Απόλλων Σμύρνης είναι αντίθετος, ενώ Απόλλων Λάρισας και Καραϊσκάκης Άρτας έχουν ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σημερινή στάση τους στην ψηφοφορία. Το λεπτό θέμα που θα συζητηθεί είναι το κατά πόσο η ΕΡΤ θα δεχτεί την ακύρωση των play out, χωρίς να υπάρχουν περικοπές στις ομάδες που βρίσκονται από την 7η έως την και την τελευταία 12η θέση. Πάντως, χρησιμότητα στα play out δεν υπάρχει καθώς ακόμα κι αν γίνουν Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου έχουν ήδη υποβιβαστεί.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν θα γίνουν οι τελευταίες δύο αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας και οι αγώνες των play off. Κι αν όντως αποφασιστεί να διεξαχθούν τα play off πότε και πως θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τη ΓΓΑ και την ΚΥΑ της περασμένης Κυριακής θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 4 εβδομάδες προπονήσεων πριν την έναρξη των αγώνων, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι ομάδες ψηφίσουν υπέρ της επανέναρξης, αυτή δεν πρόκειται να γίνει πριν τις 25 Ιουνίου. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και ολόκληρος ο Ιούλιος δεν θα φτάσει για 12 αγώνες (2 κανονική διάρκεια +10 play off), ακόμα κι αν τα παιχνίδια γίνονται Τετάρτη-Κυριακή.

Σε ρυθμούς κανονικότητας
Στους ρυθμούς της καθημερινότητας και της κανονικότητας προσπαθεί να επιστρέψει σιγά-σιγά ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την έγκριση διεξαγωγής ομαδικών προπονήσεων από την ΓΓΑ. Χτες ήταν η δεύτερη προπόνηση που έκανε όλη μαζί η γιαννιώτικη ομάδα, η οποία μπήκε πλέον στο δεύτερο στάδιο αποκατάστασης και επανόδου. Με την απαραίτητη προθέρμανση και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του γυμναστή, Γιάννη Ντουρουντού, το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και κυκλοφορίας της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο. Για πρώτη φορά μετά από 80 και πλέον ημέρες ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης έβαλε τους παίκτες του να παίξουν οικογενειακό δίτερμα και είδε στην πράξη το επίπεδο της αγωνιστικής τους ετοιμότητας.