«Μαγειρεύουν» οριστική διακοπή του πρωταθλήματος!

on .

SUPER LEAGUE 2 SHMA 1

• Από μετάθεση σε μετάθεση πάει χρονικά το πολυαναμενόμενο κρίσιμο ΔΣ της Super League 2, το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε σήμερα και τελικά ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 14:00 το μεσημέρι.

Μάλιστα, αποφασίστηκε να διεξαχθεί με αυτοπρόσωπη παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης και με κυρίαρχο θέμα την επανέναρξη ή την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.
Τα «ήξεις, αφήξεις» στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία συνεχίζονται και έτσι αναβλήθηκε το σημερινό ΔΣ που θα γίνονταν μέσω τηλεδιάσκεψης και μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα για την Τετάρτη 3 Ιουνίου, παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων. Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι η επανέναρξη της Super League 2, αλλά και το τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση, θέμα που ανακινούν περισσότερο οι ομάδες της Football League.
Σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της SL2-FL Λεωνίδας Λεουτσάκος θα ζητήσει την άνοδο 4 ομάδων στην Super League 1 και αναδιάρθρωση με δημιουργία μίας κατηγορίας με συγχώνευση Super League 2 με Football League, κάτι που αποκάλυψε και ο ίδιος με δηλώσεις του.
Το θέμα είναι ότι οι πολλές αναβολές μειώνουν τις ελπίδες να ξαναρχίσουν οι αγώνες στην SL2, ενώ στην Football League δεν...κινείται φύλλο. Στη δεύτερη κατηγορία απομένουν 2 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και αν προσθέσει κανείς και τους 10 αγώνες των play off συνολικά υπάρχουν 12 αγωνιστικές, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά.
Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση, στο προσεχές ΔΣ της Τετάρτης θα υπάρξει ενημέρωση για τις συζητήσεις που έγιναν με τον ΠΣΑΠ για τις μειώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, αλλά και για το υγεινομικό πρωτόκολλο και την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2. Επίσης, θα συζητηθούν η πρόταση της Football League για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αλλά και η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, μετά από σχετική εισήγηση ομάδων της Football League.

ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία»
Η νέα χρονική μετάθεση του ΔΣ της Super League 2 έφερε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία εξέδωσε καυστικότατη ανακοίνωση, ρίχνοντας τα βέλη της κυρίως προς τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον οποίο κατηγορεί για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία.
Η γιαννιώτικη ΠΑΕ βλέπει μικροπολιτικά παιχνίδια και σχέδια πίσω από τη συνεχή καθυστέρηση και χωρίς να τους κατονομάζει κατηγορεί ορισμένους ότι κινούνται με γκρίζες ατζέντες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Ενώ σιγά σιγά βλέπουμε μία ολόκληρη χώρα να έχει ήδη μπει σε διαδικασία επανεκκίνησης μετά την πανδημία του κορωνοϊου που χτύπησε τον πλανήτη, έχοντας αντιμετωπίσει υποδειγματικά την όλη κατάσταση, η δεύτερη την τάξη «επαγγελματική» κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League 2) -το πρωτάθλημα της οποίας συνδέεται άμεσα με το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας- αρνείται καθώς φαίνεται να σταθεί στο ύψος των περιπτώσεων και κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Η απόφαση για την επανέναρξη έχει οριστικά παρθεί, τα απαραίτητα τεστ ελέγχου για τον ιό έγιναν στους ποδοσφαιριστές, η υγειονομική σύσκεψη των ομάδων με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε και ενώ πλέον ως εκκρεμότητα παραμένει ο ορισμός της ημερομηνίας επανέναρξης των αγώνων, απόφαση που σημειωτέων θα λαμβάνονταν κατά τη προγραμματισμένη αυριανή συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας, ξαφνικά και χωρίς βάσιμη αιτιολογία και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση δική μας, ο Πρόεδρος της Διοργανώτριας αποφάσισε να αναβάλλει τη συνεδρίαση αυτή για την Τετάρτη 3/6/2020.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που σήμερα (σ.σ. χθες) πληροφορηθήκαμε μέσω διαρροής στα Μ.Μ.Ε., ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε πράγματι σήμερα το μεσημέρι την έγκριση της για την πραγματοποίηση ομαδικών προπονήσεων των ομάδων της Super League 2, χωρίς βέβαια να έχει μέχρι στιγμής διαβιβαστεί αυτή επίσημα στις ομάδες.
Αντί όμως να δείξουμε καθ’ όλα έτοιμοι, η Διοργανώτρια μεταθέτει τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις χωρίς λόγο και έτσι συνεχίζονται συζητήσεις χωρίς οργάνωση και χωρίς πλάνο, δημιουργώντας αβεβαιότητα για το μέλλον και την εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, δηλώνει ότι θέλει να είναι συνεπής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, όπως αυτές άλλωστε προκύπτουν ξεκάθαρα από την προκήρυξη του πρωταθλήματος την οποία έχουν υπογράψει και οφείλουν να σεβαστούν όλες οι ομάδες και θέλει να μείνει προσηλωμένος στον στόχο του, αυτόν της ανόδου στην Super League1 και στη δέσμευση του προς τους φιλάθλους του. Δηλώνει δε ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει θύμα μικροπολιτικών ή τυχόν μεγαλεπήβολων σχεδίων ή επίσης ορέξεων κάποιον παραγόντων, που εξυπηρετούνται από την απόφαση του προέδρου της διοργανώτριας για την αναβολή της αυριανής διάσκεψης.
Ζητάμε λοιπόν άμεσα τη διεξαγωγή Δ.Σ. της κατηγορίας με βασικό και πρωταρχικό θέμα τον ορισμό της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος και δηλώνουμε ότι αυτοί που κινούνται με γκρίζες ατζέντες θα μας βρουν απέναντι τους.
Σταματήστε επιτέλους να διαλύετε το ποδόσφαιρο και φροντίστε για την πραγματική αναβάθμιση αυτού στη χώρα μας.
Διότι, όταν θέλεις να λέγεσαι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ θα πρέπει να υπάρχει και ο αντίστοιχος επαγγελματισμός».

Συνεχίζεται η αποκατάσταση
Χωρίς καμία αλλαγή στον τρόπο προπόνησης πραγματοποιήθηκε και η χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μέχρι νεωτέρας, βαδίζει με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, δηλαδή τις προπονήσεις σε ολιγομελή γκρουπ.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, με το τεχνικό team να συνεχίζει τα ειδικά προγράμματα ενδυνάμωσης και αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών.
Στον ΠΑΣ Γιάννινα ενημερώθηκαν για την έγκριση από την Υγειομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ για τις ομαδικές προπονήσεις της Super League 2, αλλά μάταια περιμένουν ακόμα επίσημη ενημέρωση προκειμένου να ξεκινήσει όλη η ομάδα να προπονείται μαζί.