Στη δεύτερη εβδομάδα αποκατάστασης μπαίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 24 5 20

• Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το χθεσινό κυριακάτικο ρεπό που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης και θα μπουν στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας τους εν αναμονή και της έγκρισης για τη διεξαγωγή ομαδικών προπονήσεων στις ομάδες της Super League 2.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα έκαναν τρεις προπονήσεις, την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, όντας χωρισμένοι σε 4 σταθερά γκρουπ.
Το περισσότερο βάρος έχει πέσει στην αποκατάσταση και την ανάκτηση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών, κάτι που είναι απολύτως λογικό μετά την απουσία 2,5 μηνών από τις προπονήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Από τις πρώτες προπονήσεις προκύπτει μια ικανοποίηση στον Αργύρη Γιαννίκη και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο καθώς βλέπουν ότι οι παίκτες έχουν τηρήσει στο ακέραιο το πρόγραμμα το οποίο τους δόθηκε μετά τη διακοπή των προπονήσεων. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερο χρόνο αποκατάστασης και έτσι θα επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στην αγωνιστική κατάσταση που ήταν πριν τη διακοπή. Μάλιστα ιδιαιτέρως ικανοποιητικά ήταν και τα αποτελέσματα των λιπομετρήσεων, τα οποία έδειξαν ότι οι παίκτες τήρησαν αυστηρά και το διατροφολόγιο που τους έδινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Το σαββατιάτικο πρόγραμμα περιελάμβανε ειδικό ασκησιολόγιο ενδυνάμωσης και αντοχής, στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις τακτικής και κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ οι παίκτες άρχισαν να δουλεύουν και πάνω σε κάποιους αυτοματισμούς. Οι δυσκολίες που δημιουργεί η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Υγείας στις προπονήσεις είναι δεδομένες και έχουν δημιουργήσει μια παράξενη και πρωτοφανή πραγματικότητα στις προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ είναι χωρισμένοι σε 4 γκρουπ και το ένα γκρουπ δεν έχει καμία επαφή με το άλλο καθώς παρεμβάλλεται χρόνος μεταξύ των προπονήσεών τους.

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε την περασμένη Πέμπτη η πρώτη ομάδα της Super League 2 που επέστρεψε στις προπονήσεις. Εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουν προπονήσεις και αρκετές ακόμα ομάδες όπως τα Χανιά, ο Λεβαδειακός, ο Καραϊσκάκης Άρτας και ο Απόλλων Λάρισας. Σχεδόν όλες δηλαδή οι ομάδες της πρώτης εξάδας που θα μπουν στα play off της Super League 2. Μοναδική εξαίρεση ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έχει ενημερώσει επίσημα ότι δεν θα ξεκινήσει προπονήσεις, επικαλούμενος οικονομικούς και πρακτικούς λόγους. Η ουσία είναι ότι η ομάδα της Ριζούπολης δεν θέλει να υπάρξει αγωνιστική δράση και θέλει να μπλοκάρει την όλη διαδικασία.
Για αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών υπευθύνων των ομάδων της Super League 2, με τη συμμετοχή φυσικά του γιατρού του ΠΑΣ Γιάννινα και ορθοπεδικού, Σταύρου Ριστάνη. Τα κρίσιμα και ανοιχτά θέματα που θα συζητηθούν είναι η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις προπονήσεις, αλλά κυρίως στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και τους αγώνες που απομένουν.

Χριστοβασίλης: «Σέντρα 10 με 14 Ιουνίου»
Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2 εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενήθηκε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Κρήτης και άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επανεκκίνησης του πρωταθλήματος το χρονικό διάστημα από 10 έως 14 Ιουνίου.
«Είχαμε ζητήσει με επίσημο έγγραφο εδώ και 10 ημέρες την έναρξη των προπονήσεων σε γκρουπ. Υπήρξε μια καθυστέρηση μέχρι να δοθεί το “πράσινο φως”και αρχές της εβδομάδας αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε δεδομένου ότι η σέντρα πάει για 10 με 14 Ιουνίου. Πρέπει να κάνουμε μια ανάλογη τηλεδιάσκεψη με εκείνη της Super League 1 για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί ώστε να πάρουμε το “οκ” από το κράτος. Έχουμε κάνει ήδη τα τεστ για τον κορωνοϊό και για αυτό ξεκινήσαμε και προπονήσεις», ήταν τα πρώτα λόγια του μεγαλομετόχου της γιαννιώτικης ομάδας.
Ερωτηθείς για το κόστος των τεστ, ο πρόεδρος του ΠΑΣ σχολίασε ότι: «Το οικονομικό σκέλος δεν αφορούσε τόσο το θέμα των τεστ, δεν είναι και τρομακτικό το ποσό που απαιτείται. Τα μεγάλα ποσά αφορούν τα ταξίδια και τα απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν. Η τιμή των τεστ είναι χαμηλή».
Σχετικά με τον χρόνο αποκατάστασης ο κ. Χριστοβασίλης τόνισε ότι: «Το λιγότερο που απαιτείται είναι τρεις εβδομάδες για να είναι έτοιμοι οι παίκτες για την σέντρα. Αν όλα πάνε καλά και γίνουν δύο αγωνιστικές που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας», ενώ αποκάλυψε ότι οι ομάδες θα ζητήσουν από την ΕΡΤ και την ΕΠΟ να μην γίνουν οι αγώνες των play out καθώς δεν έχουν νόημα μιας και Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου έχουν ήδη υποβιβασθεί.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣ μίλησε για τα τηλεοπτικά συμβόλαια, σημειώνοντας ότι: «Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν και ειδικά ο ΠΑΣ δεν πήρε τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί, ενώ απομένουν ακόμα δύο δόσεις. Έχουμε όμως την ενημέρωση ότι θα πάρουμε αυτά τα χρήματα όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».
Τέλος, για τα σενάρια αναδιάρθρωσης ο κ. Χριστοβασίλης σχολίασε ότι: «Η ΕΠΟ βρίσκεται ακόμα σε άδεια και περιμένουμε να πάρει αποφάσεις. Είναι δύσκολο να γίνει η αναδιάρθρωση από την στιγμή που θα γίνουν τα παιχνίδια».