Από τεστ κορωνοϊού πέρασαν χθες όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

 

PAS TEST KORONOIOS

 Μετά από σχεδόν 2,5 μήνες βρέθηκαν χτες το πρωί και πάλι στο ΠΕΑΚΙ ποδοσφαιριστές, προπονητές και υπάλληλοι του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς διενεργήθηκαν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό με βάση το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο προκειμένου, με στόχο αν όλα πάνε καλά να επιστρέψουν στις προπονήσεις την Πέμπτη.
Το χτεσινό ΔΣ της Super League αποφάσισε να κατατεθεί αίτημα για έναρξη ομαδικών προπονήσεων.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Λίγο μετά τις 11:00 χτες το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στο ΠΕΑΚΙ οι πρώτοι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, χωρισμένοι σε γκρουπ για να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Στους απαραίτητους ελέγχους στην είσοδο άπαντες θερμομετρήθηκαν και υπέγραψαν την ώρα εισόδου και εξόδου στο αθλητικό κέντρο, όπως άλλωστε ορίζει ρητά το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Στη συνέχεια οι παίκτες κατευθύνθηκαν στον προαύλιο χώρο έξω από το κυλικείο, όπου τους περίμενε το ειδικό συνεργείο της εταιρείας Όμιλος Ιατρική Διάγνωση Αθηνών που ήρθαν στα Γιάννινα χτες για αυτόν τον σκοπό. Οι παίκτες ξεκίνησαν ένας-ένας να πραγματοποιούν το τεστ, δίνοντας δείγμα από ρινοφαρυγγικό επίχρισμα.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 και το συνεργείο αναχώρησε για την Αθήνα, εκεί όπου θα γίνει ο μοριακός έλεγχος και η ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα γίνουν γνωστά σήμερα το απόγευμα στον ΠΑΣ Γιάννινα και αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο τότε το πρωί της Πέμπτης η γιαννιώτικη ομάδα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση στην μετα-κορωνοϊό εποχή.
Η όλη διαδικασία των διαγνωστικών τεστ ήταν ευθύνη του Ομίλου Ιατρικής Διάγνωσης Αθηνών, υπό την επίβλεψη του υγειονομικού υπευθύνου του ΠΑΣ Γιάννινα, Σταύρου Ριστάνη. Πριν ξεκινήσουν τα τεστ ο γιατρός της γιαννιώτικης ομάδας μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους τώρα που χαλάρωσαν τα μέτρα, ενώ σημείωσε ότι ο ΠΑΣ θα ακολουθήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να επιστρέψουν οι παίκτες με ασφάλεια στις προπονήσεις. «Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί έχουν χαλαρώσει τα μέτρα και ο κόσμος επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα και αυτό πρέπει να γίνει ομαλά οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε και εμείς και οι αθλητές σε αυτή τη νέα εποχή μετά τον κορωνοϊό» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιαννιώτη ορθοπεδικού.
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος, σχολίασε: «Αυτό είναι ένα θέμα και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουμε ορίσει ένα μέρος στο ΠΕΑΚΙ ένα μέρος που θα είναι σαν δωμάτιο καραντίνας και σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος θετικός απομονώνεται εκεί και ο χώρος απολυμαίνεται και αποστειρώνεται. Σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα η ομάδα μπαίνει σε καραντίνα για πέντε μέρες και το καλό είναι να μην υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί η κατάσταση θα γίνει περίπλοκη και με τους αγώνες και με τις προπονήσεις».
Γιαννίκης: «4 εβδομάδες προετοιμασίας»
Δηλώσεις για την επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στις προπονήσεις έκανε και ο προπονητής, Αργύρης Γιαννίκης. Ο τεχνικός της γιαννιώτικης ομάδας ζήτησε τουλάχιστον 4 εβδομάδες προετοιμασίας προκειμένου να μην υπάρξουν οι μυικοί τραυματισμοί που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται και εξελίσσεται ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά.
«Από τη στιγμή που θα έχουμε ομαδικές προπονήσεις, γιατί οι παίκτες ακολουθούσαν αυστηρό ατομικό πλάνο και από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες για να είναι το νευρομυικό σύστημα έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε παιχνίδια. Βλέπετε και στη Γερμανία που ξεκίνησε το πρωτάθλημα σε 6 ματς είχαν 8 μυϊκούς τραυματισμούς», ήταν η εκτίμηση του Τρικαλινού τεχνικού για τον χρόνο προετοιμασίας που χρειάζεται.
Για το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής: «Ένας προπονητής και ένας ποδοσφαιριστής σίγουρα θέλουν να παίζουν, αλλά η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Δεν είναι στο χέρι μας αυτό, ας το κρίνουν άλλοι. Πρέπει να δούμε ότι τα μέτρα είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για κανέναν. Στο πρωτάθλημα μετά από 20 παιχνίδια είμαστε 7 βαθμούς μπροστά που είναι μια μεγάλη διαφορά και πιστεύω ότι δείξαμε ότι αξίζουμε την άνοδο».
Για τις συζητήσεις ενόψει της νέας χρονιάς και αν επηρεάζονται από τον κορωνοϊό: «Επηρεάζονται και εξελίσσονται. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνεις το πλάνο για τη νέα χρονιά αλλά επειδή δεν ξέρεις τι θα γίνει μέχρι πότε θα παίξεις, αν θα παίξεις, πότε θα ξεκινήσεις προπονήσεις αυτό σε τρενάρει σε πολλά θέματα όχι μόνο εμάς αλλά όλο το ποδόσφαιρο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κάνεις τις συζητήσεις για το μέλλον και να είσαι προετοιμασμένος».
Κολόκας: «Συγχαρητήρια για την τήρηση των μέτρων»
Τέλος, ο πρόεδρος της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας συνεχάρη την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάνινα για την υπευθυνότητα που δείχνει στην αντιμετώπιση της κατάστασης λόγω του κορωνοϊού και τόνισε ότι θα στηριχθούν όλα τα σωματεία ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει πισωγύρισμα.
Ερωτηθείς για το αν θα ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι και για το κοινό, σημείωσε ότι: «Mόνο για τον αγωνιστικό αθλητισμό έχουν ανοίξει οι εγκαταστάσεις. Με κανόνες αυστηρούς τους οποίους τηρούμε. Περιμένουμε τις νέες οδηγίες για το πως θα γίνει η διαδικασία επανόδου των ελεύθερων αθλουμένων. Εμείς θα τους ενημερώσουμε όταν θα έρθει η ανάλογη οδηγία από τον ΕΟΔΥ».
Άμεσο αίτημα για ομαδικές  προπονήσεις
Ανατροπή προβλέψεων έγινε στο χτεσινό ΔΣ της Super League 2 καθώς, παρά την αντίθετη φημολογία, αποφασίστηκε να κατατεθεί άμεσο αίτημα προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Υγεινομική Επιτροπή της ΓΓΑ για επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων.