Αποχώρησε από την ΕΠΟ ο Κώστας Βρακάς

on .

KOSTAS BRAKAS

• Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς ανακοίνωσε χτες, μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο, την αποχώρησή του από την ΕΠΟ και συνολικά από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ο Γιαννιώτης παράγοντας εκλέχθηκε τον Αύγουστο του 2017 στις εκλογές της ΕΠΟ με την παράταξη Γραμμένου, καταλαμβάνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση με 50 σταυρούς. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ορίστηκε αντιπροέδρος στην Επιτροπή Fair Play και στην Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης (Social Responsibility Committee).
Η απόφαση του Κώστα Βρακά να αποχωρήσει από την ΕΠΟ ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς εξέπληξε ακόμα και τους στενότερους συνεργάτες, οι οποίοι θέλουν να μάθουν τα αίτια που οδήγησαν τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ στην παραίτηση από την ΕΠΟ.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν μέσα στο φθινόπωρο, κάτι με το οποίο διαφωνεί κάθετα η πλευρά της ΕΠΟ και της διοίκησης Γραμμένου. Ακόμα πάντως κι αν είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να μην κατέβει στις εκλογές σαν υποψήφιος, η παραίτηση Βρακά αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές σίγουρα αποτελεί έκπληξη.
Τα Γιάννινα συνολικά χάνουν έναν άνθρωπο σε σημαντικό ποδοσφαιρικό πόστο, ωστόσο ο Κώστας Βρακάς παραμένει ενεργός στα διοικητικά της ΕΠΣΗΠ και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βρακά:
«Το δικό μου ταξίδι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τελειώνει κάπου εδώ. Αυτό που αφήνω στη μέση είναι η δημιουργία του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων. Οι βάσεις μπήκαν και ελπίζω να ολοκληρωθεί σύντομα.
Κρατάω καλές φιλίες με πολύ αξιόλογους ανθρώπους γιατί υπάρχουν και τέτοιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι όταν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις να προσφέρεις κάτι άλλο πρέπει να δίνεις την δυνατότητα σε άλλους να το κάνουν.
Και κλείνω με μια ευχή. Όλοι αυτοί που λένε ότι αγαπάνε το ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλουν το καλό του να αφήσουν τον εγωισμό τους στην άκρη και τις αντιπαραθέσεις και ενωμένοι να το οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες. Γιατί αυτοί μπορούν και είναι κρίμα γιατί έχουν μεγάλες δυνατότητες ως παράγοντες. Και τις επιτυχίες τους θα τις ευχαριστιούνται περισσότερο και οι ίδιοι και οι φίλαθλοι των ομάδων τους.
Θέλει μεγάλη μαγκιά και λεβεντιά να τα σβήσεις όλα και να τα αφήσεις πίσω και να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με αυτόν που νομίζεις ότι σε χωρίζουν πολλά, αλλά στην πραγματικότητα σε ενώνουν πολύ περισσότερα. Είστε μεγάλοι επιχειρηματίες, είστε σπουδαίοι παράγοντες και όλοι σας μεγάλοι φιλάνθρωποι.
Είστε όμως πραγματικοί μάγκες; ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ, ΤΩΡΑ».
Επιστρέφει δυναμικά ο ΠΑΣ
Εβδομάδα επιστροφής και επανέναρξης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που ξεκινάει σήμερα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα γυρίσει στις προπονήσεις μετά από 70 ημέρες, δηλαδή κοντά 2,5 μήνες.
Οι παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας βρίσκονται πλέον όλοι στα Γιάννινα. Ο γιατρός του ΠΑΣ και υγειονομικός υπεύθυνος της ομάδας Σταύρος Ριστάνης έκανε όλους τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους και έφτιαξε έναν ιατρικό φάκελο για κάθε μέλος της ομάδας, απαραίτητο για τη διενέργεια των διαγνωστικών ελέγχων.
Το Σαββατοκύριακο επέστρεψε στην πόλη και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος είχε επαφές με τους συνεργάτες του για τα τρέχοντα θέματα της ομάδας, ενώ ενημερώθηκε και για το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που θα ακολουθηθεί τις πρώτες ημέρες των προπονήσεων από τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό.
Αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι θα έρθει στα Γιάννινα ειδικό κλιμάκιο της εταιρείας «Όμιλος Ιατρική Διάγνωση Αθηνών» και θα λάβει τα απαραίτητα δείγματα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος από όλα τα μέλη της ομάδας.
Τα αποτελέσματα των τεστ θα γίνουν γνωστά μεθαύριο Τετάρτη και αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει θετικό δείγμα, τότε το ραντεβού παικτών και τεχνικού επιτελείου στην πρώτη προπόνηση στην μετα-κορωνοϊό εποχή θα δοθεί το πρωί της Πέμπτης στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
***
Μεθαύριο Τετάρτη το μεσημέρι και όχι σήμερα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα γίνει το νέο Δ.Σ. της Super League 2 για να αποφασιστεί η τύχη του πρωταθλήματος. Η χρονική μετάθεση κατά μία ημέρα έχει να κάνει με το σημερινό Δ.Σ. της Super League 1, η οποία θα ψηφίσει οριστικά για την επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος, αλλά και το πότε θα γίνει αυτό.
Σε αντίθεση με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αυτές της Super League 2 θα συζητήσουν το ενδεχόμενο επιστροφής στις προπονήσεις βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Δεν αποκλείεται πάντως αύριο να θέσουν και ορισμένες ομάδες το θέμα της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος. Ήδη ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωσε ότι δεν κατεβαίνει στις προπονήσεις, παραθέτοντας κάποιους οικονομικούς λόγους.