Προσεκτική και οργανωμένη η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στις προπονήσεις

on .

PAS PROPONHSH 10 3 20

• Οργανωμένα, προσεκτικά και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα γίνει την προσεχή Πέμπτη η επιστροφή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα στις προπονήσεις, ανεξαρτήτως του τι θα αποφασιστεί τελικά για το μέλλον του πρωταθλήματος της Super League 2.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε χτες και επίσημα το χρονοδιάγραμμα της επανόδου της ομάδας στις προπονήσεις, αρχικά σε ολιγάριθμα γκρουπ των 6 έως 8 παικτών. Η γιαννιώτικη ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι η αθηναϊκή εταιρεία που ανέλαβε τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ είναι ο Όμιλος Ιατρική Διάγνωση Αθηνών. Ειδικό συνεργείο τής εν λόγω εταιρείας θα βρεθεί το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου στα Γιάννινα και θα λάβει τα απαραίτητα δείγματα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος από όλα τα μέλη της ομάδας.
Τα αποτελέσματα των τεστ θα γίνουν γνωστά την ερχόμενη Τετάρτη και αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει θετικό δείγμα, τότε το ραντεβού παικτών και τεχνικού επιτελείου στην πρώτη προπόνηση στην μετα-κορωνοϊό εποχή θα δοθεί το πρωί της Πέμπτης στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Συνάντηση ΠΑΣ με ΠΕΑΚΙ
Ο υγειονομικός υπεύθυνος του ΠΑΣ Γιάννινα και γιατρός της ομάδας, Σταύρος Ριστάνης ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές του για να τηρηθεί με ασφάλεια το πρωτόκολλο που έθεσε η ΓΓΑ. Στο πλαίσιο αυτό ο γιατρός του ΠΑΣ μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο, τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό και τον φυσικοθεραπευτή Φίλιππο Σκόρδο είχαν την Τρίτη συνάντηση με τον πρόεδρο της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελή Κολόκα. Εκείνο που συζητήθηκε εκτενώς ήταν η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων του ΠΑΣ στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ καθώς έχουν θεσπιστεί αυστηροί κανόνες, όπως πχ ότι οι παίκτες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια, αλλά να αλλάζουν σε υπαίθριο χώρο.

Απρόθυμες οι περισσότερες ομάδες
Οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας δεν δείχνουν πρόθυμες να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, δεν έχουν διάθεση να επιστρέψουν στις προπονήσεις, ούτε να υποβληθούν τα μέλη τους στα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Οι πρόεδροι Παναχαϊκής και Καραϊσκάκη Άρτας ζήτησαν εκ του σύνεγγυς συνάντηση μεταξύ των προέδρων για την ερχόμενη Τετάρτη, χωρίς όμως την ανάλογη ανταπόκριση από τις υπόλοιπες ομάδες.
Η Δόξα Δράμας, η οποία αρχικά τάσσονταν υπέρ της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, πλέον ζητάει να γίνει ΔΣ της κατηγορίας με βασικό θέμα την αναδιάρθρωση. Οι Δραμινοί επιθυμούν ακόμα να συζητηθεί το τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Επιπλέον, χτες ο Πλατανιάς του Γιάννη Τάτση γνωστοποίησε ότι είναι αρνητικός στο να συνεχιστούν τα παιχνίδια και δεν θα ξεκινήσει προπονήσεις. Οι Χανιώτες δεν θέλουν να αγωνιστούν ούτε στα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου και σημειώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να γίνουν τα play out, καθώς Κέρκυρα και Καλαμαριά έχουν ήδη υποβιβαστεί.

Προπονήσεις με  το βλέμμα στο μέλλον
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανήκει στη μειοψηφία των ομάδων της Super League 2 που θα ξεκινήσει προπονήσεις, κάτι που μόνο τυχαία δεν αποφασίστηκε από τους αρμοδίους της ομάδας, παρότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα η τύχη του πρωταθλήματος.
Ο πρόεδρος των Γιαννιωτών, Γιώργος Χριστοβασίλης, είχε τηλεφωνική συνεργασία με τον τεχνικό Αργύρη Γιαννίκη και συναποφασίστηκε η επιστροφή στις προπονήσεις. Όποια κατάληξη κι αν έχει το πρωτάθλημα της Super League 2, θα είναι καλό για τη φυσική κατάσταση των παικτών να επιστρέψουν στις προπονήσεις.
Από τις 11 Μαρτίου μέχρι την προσεχή Πέμπτη 21 Μαΐου είναι περισσότερο από 70 ημέρες, δηλαδή 2,5 μήνες, διάστημα πολύ μεγάλο για αποχή από τις προπονήσεις. Γι’ αυτό και ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να συνεχιστούν οι προπονήσεις, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, κάτι που θα αποφασιστεί στο ΔΣ της προσεχούς Δευτέρας.
Είτε ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα είτε όχι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι με το ενάμιση πόδι στην Super League 1 και θα πρέπει να προπονείται με το βλέμμα στο μέλλον και την επόμενη σεζόν.