Υπό αυστηρούς όρους η επιστροφή της Super League 2 στις προπονήσεις

on .

PAS PROPONHSH 10 3 20

• Μπορεί οι ομάδες της Super League 2 να ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ της επιστροφής τους στις προπονήσεις και να εστάλη το σχετικό αίτημα προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε άμεσα καθώς πρέπει να δώσει την απαραίτητη έγκριση η επιστημονική επιτροπή.
Συγκεκριμένα, το θέμα χειρίζεται η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, η οποία εμφανίζεται θετική στο να δώσει έγκριση και στις ομάδες της Super League 2, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι ομάδες να τηρήσουν από πλευράς τους κατά γράμμα τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής, εκείνα δηλαδή με το οποία έχουν αρχίσει ήδη να προπονούνται οι ομάδες της Super League 1.
Βέβαια, οι ίδιες οι ομάδες της Super League 2 είχαν δεσμευτεί για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου με την επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού. «Αιτούμαστε όπως στην απόφαση με την οποία παρέχετε το δικαίωμα συμμετοχής σε ατομικές προπονήσεις, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέσατε, των ποδοσφαιριστών της Super League 1, να συμπεριληφθούν και οι ποδοσφαιριστές της Super League 2, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και οι ΠΑΕ δύνανται να ανταποκριθούν στο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θέσατε και πρέπει να τηρείται», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή των ομάδων της Super League 2 προς τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Με ειδική άδεια ο ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ
Ακόμα κι αν δοθεί η απαραίτητη έγκριση από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, ένα ερώτημα που προκύπτει για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι το που θα προπονείται η ομάδα καθώς οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ συνολικά παραμένουν κλειστές προς το κοινό, ακόμα και για ατομική άθληση και γυμναστική.
Στην περίπτωση αυτή στον ΠΑΣ Γιάννινα θα δοθεί ειδική άδεια χρήσης κάποιων χώρων του ΠΕΑΚΙ, όπως άλλωστε έγινε στην περίπτωση των τεσσάρων Γιαννιωτών αθλητών μελών της προολυμπιακής ομάδας που προπονούνται πλέον στο «Ζωσιμάδες». Πάντως, η νέα πραγματικότητα θα έχει αρκετές αλλαγές και στον ΠΑΣ καθώς απαγορεύεται στους παίκτες να κάνουν μπάνιο εντός των αποδυτηρίων, όπως και να αλλάζουν ρούχα μετά την προπόνηση μέσα στα αποδυτήρια.