Πληρωμές παρά τη διακοπή στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

GIANNIKHS ARGYRHS 8 9 19

Το χρώμα του χρήματος, εν καιρώ μάλιστα κρίσης και πανδημίας του κορωνοϊού, είδαν τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η διοίκηση της ομάδας πλήρωσε μέρος των οφειλομένων σε ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους. 
Μετά την αναγκαστική διακοπή των προπονήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την παύση οποιασδήποτε μορφής αθλητικής δραστηριότητας, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Χριστοβασίλης βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Γιάννινα και είχε αλεπάλληλες συναντήσεις με παίκτες, τεχνικό τιμ και με ανθρώπους της ομάδας, παρόντος του τεχνικού διευθυντή Γιώργου Ντάσιου. Ο μεγαλομέτοχος της γιαννιώτικης ομάδας έβαλε το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη μάλιστα οικονομική περίοδο, μέρος των οφειλών της γιαννιώτικης ΠΑΕ σε παίκτες και υπαλληλικό προσωπικό.
Από πλευράς της γιαννιώτικης ΠΑΕ διαψεύδεται ότι υπήρχαν προτάσεις του Γ. Χριστοβασίλη σε παίκτες για μειώσεις συμβολαίων και περικοπές απολαβών. Οι συναντήσεις του προέδρου με τους παίκτες αφορούσαν μόνο τις πληρωμές, αλλά και θεμάτα της καθημερινότητας των παικτών εν μέσω κορωνοϊού και αποχής από τις αθλητικές δραστηριότητες. 
Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ είχε εκτενή συζήτηση με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, αλλά και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ για τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας, αλλά και τις εξελίξεις μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Γιαννίκης: «Στον ΠΑΣ και την επόμενη σεζόν»
Για τη διακοπή του πρωταθλήματος, την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League 2 και τις δικές του εμπειρίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ. Αρχικά, o Τρικαλινός τεχνικός αναφέρθηκε στο πως τον αντιμετώπισαν οι Γιαννιώτες φίλαθλοι όταν πρωτοήρθε στα Γιάννινα, σημειώνοντας ότι: «oι φίλαθλοι με υποδέχθηκαν με θέρμη, τόσο εμένα όσο και το προπονητικό μου τιμ. Μπορεί για την Ελλάδα να μην ήμουν γνωστός αλλά όποιος ασχολείται με το γερμανικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να βρει κάποια πράγματα. Το ότι ήμουν άγνωστος στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι ήμουν άγνωστος και στο ποδόσφαιρο».
Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τις συνέπειες της διακοπής του πρωταθλήματος και τόνισε ότι: «Πρέπει να δούμε πόσο θα διαρκέσει η διακοπή του πρωταθλήματος. Ήδη αρχίζει να δυσκολεύει η κατάσταση γιατί αυτή τη στιγμή κάνεις μια συντήρηση μιας και απαγορεύονται οι ομαδικές προπονήσεις. Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να προετοιμαστεί η ομάδα για να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι η UEFA κοιτάει ποια μπορεί να είναι η λύση, αλλά εξαρτάται από το πως θα πάει η πανδημία».
Για το αν ο ΠΑΣ είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να εξελίσσουμε την ομάδα από ένα τρόπο παιχνιδιού που είχε στο παρελθόν. Ο ΠΑΣ είχε μεγάλες επιτυχίες αλλά ήταν αρκετά αμυντικογενής ομάδα και πρέπει να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας και να είμαστε πιο δημιουργικοί. Αυτό επιδιώκουμε στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Κοιτάμε κάθε αντίπαλο σοβαρά για να είμαστε προετοιμασμένοι και να εξελιχτούμε και αυτό μας έφερε εδώ πέρα να είμαστε στο +7. Θέλουμε να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια μέχρι το τέλος την πρώτη θέση».
Για το αν ξεχωρίσει κάποιους από τους αντιπάλους: «Οι τέσσερις πρώτες ομάδες είμαστε αυτές που διεκδικούμε τις θέσεις ανόδου. Τα Χανιά και ο Λεβαδειακός είναι δυναμικές ομάδες, ο Απόλλωνας είναι δεύτερος. Τις έχουμε παίξει όλες και όλες έχουν η καθεμιά τους τον βαθμό δυσκολίας. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας να είμαστε αυτοί που πρέπει σε κάθε παιχνίδι, να βγάζουμε τα στοιχεία που πρέπει σε κάθε παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όσο το κάνουμε αυτό και οι παίκτες βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο τότε θα είμαστε η ομάδα που θα διεκδικήσει την πρώτη θέση».
Για το χρονικό διάστημα προετοιμασίας που χρειάζεται για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Δεν φτάνουν δυο εβδομάδες. Αν έχεις διακοπή του πρωταθλήματος το καλοκαίρι 6 με 8 εβδομάδες κάνεις πάλι προετοιμασία 6 εβδομάδων οπότε θα χρειαστούμε 3 με 4 εβδομάδες προετοιμασία για να μπορέσει το μυϊκό σύστημα των παικτών να αντεπεξέλθει. Όσο πιο πίσω πάμε, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστούμε ώστε να προετοιμαστούμε. Όλες οι ομάδες θα είναι στην ίδια μοίρα αλλά η ποιότητα σίγουρα θα πέσει».
Για το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ και αν θα είναι και του χρόνου στα Γιάννινα: «Έχω δυο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΣ. Έχουμε σκεφτεί τις διαφορές, έχω κάνει τις αναλύσεις μου. Παίξαμε και στο κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και είδαμε που βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι σε αυτό το παιχνίδια στα τρία από τα τέσσερα ημίχρονα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Κερδίσαμε 1-0 στα Γιάννενα. Προηγηθήκαμε 0-1 στην Αθήνα αλλά είχαμε την ατυχία να τραυματιστούν τα δυο αμυντικά χαφ και να κάνουμε δυο αναγκαστικές αλλαγές στο ημίχρονο».
Για το αν χρειάζεται πολλές προσθήκες για να σταθεί ο ΠΑΣ στη Super League1: «Πιστεύω ότι τα παιχνίδια με τον Παναθηναικό έδειξαν ότι δεν θα χρειαστούμε πολλές προσθήκες. Εκεί που πρέπει να επενδύσει ο ΠΑΣ είναι στα προπονητικά κέντρα ώστε να προπονηθούμε ανάλογα. Αν έχουμε όλο τον χρόνο την ανάλογη προετοιμασία και εξέλιξη των παικτών, τότε θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι σε κάθε παιχνίδι. Το καλό υλικό το έχουμε και το έχουν αποδείξει οι παίκτες μας».